Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прогноза за времето

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Прогноза за времето

Интересува ме надежден източник (сайт?) с краткосрочна прогноза (7-10 дена) за времето в района на Централен Балкан.

На дъщеря ми това ще и е първи по сериозен 4-дневен поход в Балкана, и ми се ще да хванат хубаво време доколкото е възможно. Маршрута е Беклемето - Дерменка - Добрила - Амбарица - Черни Осъм, ако има значение.
    Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Форека.

Синоптик бг ги копират.

До сега не съм ги хванал в грешка
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

И мен.
      Обаче седем- десет не е краткосрочна. Краткосрочната е за утре и пак е само прогноза, десет дена са си цяла вечност

Коментар

• KingofROAD
        KingofROAD коментира
        Редактиране на коментар
        Краткосрочната прогноза за времето, не е ли по-скоро до 3 дни напред? За повече дни - дългосрочната...

Добре де, средносрочна. Ясно е че прогнозата си е прогноза, ама основната ми идея е ясна. Маршрута е по/под и през билото, и ако ги заплющи някоя гръмотевична буря ще е ... Мен ме е гърмяла буря на билото, и не ми беше никак забавно да пълзя из клека. Хем бях тийнейджър. А дъщеря ми е на осем.

Коментар

Я не се впрягай

Иначе weather.bg - ама 4 дена никой няма да ти даде.

Коментар

Като ги заплющи ще имат какво да разказват на внуците.

В планината дългосрочни прогнози са твърде проблематично нещо.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Опитай с METEOBLUE: https://www.meteoblue.com/bg/
            Аз го ползвам на телефона и съм доволен.
            Only after the last tree has been cut down,
            Only after the last river has been poisoned,
            Only after the last fish has been caught,
            Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

• s_s1
              s_s1 коментира
              Редактиране на коментар
              И аз ползвам Метеоблу.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            ...

Ахъм. Току го хващам времето, че не е гледало прогнозата на accuweather ...

Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Централен Балкан е сравнително лесно предвидим, по моя скромен опит. Лятото валежи и/или гръмотевични бури обикновено са в ранният следобед.

Иначе и аз съм го играл филма от гол до кръста от жега -> до мокър до степен вода да ми тече и в цепката на гъзъ - и всичко това в рамките на половин час.

Балкана си има своя чар. Особен.
              Последно редактирано от windwarrior; 10-08-22, 23:57.

Коментар

Да де, обикновено. Ама дали ще има в следващите 3-4 дена не е много лесно да се каже.
                Последно редактирано от sparkybg; 11-08-22, 08:15.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Вече до някъде разчитам на барометъра на часовника, че миналата година много ако ме изплющя една буря, въпреки уверенията на яките сайтове за прогнози.
                  Миналия уикенд също: всеки даваше превалявания, ама си беше сухо. "Зора" бе, че на открито и спане на гол баир нявгаш е добре да е сухо.

А не е като да не съм се "подковал", когато имам съмнения...хахха:

Последно редактирано от p-pleven; 11-08-22, 06:30.
                  Публикувайте отговор

Коментар

Виж и тук https://www.windy.com

Коментар

Първоначално публикуван от LAZZ Преглед на мнение
                      Виж и тук https://www.windy.com
                      Много добри прогнози, използвам gfs, Радара им е доста точен за Сърбия , става да се ориентираш. но за бг ,ако търсиш свръх кратка прогноза за дъжд ползвай
                      https://www.weathermod-bg.eu/
                      Не знам обаче как работят, но за София показанията на Ярлово и враца тотално се разминават, като Враца са супер точни. За летните бури който са супер динамични, са много точни- но това до 1ч

Коментар

След средата на август планината вече често изненадва всички прогнози. За лек екип против влага и вятър знаеш, аз в момента за краткосрочни /вятър гледам https://weather.bg/0index.php?koiFail=RM14mes1&lng=0
                        близко са
                        А тези простотии се правят от името на всички ни.
                        Даника
                        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Yr.no ползват информация от почти всички станции по хижите. Разминават им се до час два прогнозите, както и количеството валеж. Тази част на Стара планина си е доволно НЕпредсказуема.
                          [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X