Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пазете се от джебчии

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

спасението на давещите се е дело на самите давещи се - остап бендер (и. илф, е. петров)

няколко решения - лична практика;
    никакви суми кеш над необходимия минимум
    документи - само във вътрешни джобове
    ключове и пари - предни джобове на панталона, ако ги откраднат от там...
    в колата - никога и нищо

николай, съжалявам за случката

"проклятието да живееш в интересни времена" - т. пратчет
    Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
    http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
    http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Първоначално публикуван от muncho
      ..."проклятието да живееш в интересни времена" - т. пратчет
      древно китаиско проклятие цитирано от Тери Пратчет

А за този номер с колата съм чувал не веднъж, дори брат ми го бяха окрали така Но с мен ще им трябва друг трик, нося всичко в чантичка на колана - "трътка". От там до сега никой не е успял да гепи нещо, не че не са са опитвали мургавелките в ЦУМ . Трътка-та е перфектно решение с един недостатък - не можеш да носиш костюм (и за това не нося. Могат да те оберат само със сила, но това вече е друго - Въоръжен Грабеж.

Коментар

М, да... Колкото и да е стар номерът, все върви.

Мен не са ме крали, но страх - лозе пази и винаги нося документите в портфейла, а той - във вътрешен джоб с цип или копче. На разни познати каки по 10 пъти са има крали парите и документите от чанти, раници и т.н. Изводът е, че повечето крадци си търсят лесна плячка, която в София изобилства.

А, за номера с колата - Фиестата ми има няква много идиотска схема на заключване, с която постоянно съм нащрек. Ако ключът не е на контакт и вратата се отвори, т.е. изляза от нея, след 5 сек. се заключва. Било някакава женска схема да не си забравят колата отключена. Ако изляза от колата без връзката, печеля голямата награда - пътуване до нас за резервния ключ. Досега не съм си забравял ключа вътре и вече свикнах когато излизам, връзката да е в мен. Звучи екстремално и смятах да преправям схемата, но вече оценям, че ме държи на нокти. Багажникът пък се отваря само с ключа и независимо от вратите, така че позволява смяна на гумата.

Горното го давам за пример, че явно някой е помислил за такава защита и я е реализирал. Вярно, че е нож с 2 остриета, ако се разсеяш, но всеки сам си преценява.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov
          обърна ли се каруцата - пътища много. древна българска поговорка, цитирана от мене

а първия цитат от коя книга е, алекс
          Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
          http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
          http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

)) От коя да е, това наистина си е китайско проклятие.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov
              обърна ли се каруцата - пътища много. древна българска поговорка, цитирана от мене

а първия цитат от коя книга е, алекс
              Стефан отлично е отговорил
              Всеки цитира източника който е ползвал , аз просто цитирах моят

Коментар

До: Пазете се от джебчии

И на мойта женка и спукали гумата, но тя си кара 15 км и чак като се прибра ми вика , че нещо и друсало много да слезна да погледна. Сещате се , че гумата я нямаше вече:-)
                Прдставям си ония как са гледали:-)

Коментар

До: Пазете се от джебчии

Стара класика. Едни познати така теглят голяма сума пари от банка на Борис 3ти. Тръгват в посока Пирогов и се усещат, че е спукана гумата. Знаят за схемата, ама нали са двама, а и то пешеходец не може да прескочи тия високи ограждения покрай трамвайните релси.... та единия почва да я сменя, а другия седи прав до колата, за да пази. Ама от спирката някаква женица пита как да стигне до еди къде си, той се обръща да й обясни... и чантата я няма. От отсрещния тротоар ли е припълзял някой, с кола ли са минали не е ясно, ама просто за секунди са разиграли бая по-сложно от обичайното. Така че внимавайте.

Лично аз никога не държа документи и пари в чанта. Първите в чантичка, която се закача на колана, от вторите гледам да не нося големи суми в брой, банкомати на всяка крачка вече. Наложи ли се обаче не са в портфейла в задния джоб, където седят малките суми(знам, че е тъпо, но пусто удобство), а разпределени по предните джобове на панталона и ризата или в краен случай в чантичката при документите. Дори в яке или сако избягвам да слагам нещо важно, защото все може да ти се наложи да го свалиш по някаква причина. Тъпото е, че въпреки цялата тази предпазливост лаптопа няма как да не седи в чанта, а нещата в него са ми по-ценни от обичайните пари и документи, които нося...
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X