Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Основен курс по Първа Помощ - 25 януари 2015 г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Основен курс по Първа Помощ - 25 януари 2015 г.

Първоначално публикуван от damon Преглед на мнение
    В някаква друга тема ли е трябвало да се запиша, понеже ме няма в списъка?... Мога само на 25.01.
    Извинявай Ники. 2 пъти проверявах темите и личните, но явно доста пропуски имам. Щом си свободен само на 25 ще дойдеш тогава разбира се. Ще оправим нещата. Само ми кажи 1 или 2-ма сте?
    Трета група ще направим щом има още желаещи, за да не препълваме тези. Пак през една неделя, което значи на 22.02.2015 г. Да не се притесни някой, курса (третия) ще се приоведе независимо дали се събере цяла група или 5-6 човека. Ще изчакам малко и ще пусна списък и за него, засега който иска просто да пише.
    АКО НЯКОЙ ЗАПИСАН НА 25.01 или 08.02 ПРЕДПОЧИТА ДА ДОЙДЕ НА 22.02 МОЛЯ ДА НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВА ДА КАЖЕ
    Technical Rescue Direct - life lies in courage
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от _kalata_ Преглед на мнение
      Надявах се да излезе дата през седмицата, но уви
      Споням си много добре Вашите отговори от анкетите, които публикувах миналата година! Ще се радвам, ако решите да присъствате. Засега за "през седмицата" освен Вас имаше само още един желаещ. Ако са повече с удоволствие ще пуснем и такава група.

Коментар

Първоначално публикуван от Спас Преглед на мнение
        чакаме друга дата!
        Първоначално публикуван от vaseto Преглед на мнение
        Моля бройте ме и мен за бъдеща дата със свободни места.
        22 февруари 2015 г.

Коментар

Първоначално публикуван от alex052 Преглед на мнение
          В другата тема се записах под номер 3 на 04.01.2015г. но тук не виждам името си в списъка.Ако правите трета група бих желал да изкарам курса.
          Извинявам се и на Вас. 22 февруари ОК ли е?

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
            Извинявай Ники. 2 пъти проверявах темите и личните, но явно доста пропуски имам. Щом си свободен само на 25 ще дойдеш тогава разбира се. Ще оправим нещата. Само ми кажи 1 или 2-ма сте?
            Благодаря. Двама сме.
            LZ2NKM

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
              Извинявам се и на Вас. 22 февруари ОК ли е?
              Вероятно да, за съжаление е прекалено напред във времето и не съм сигурен.Ако е възможно запишете ме, но ще потвърдя на л.с. няколко дни преди курса.

Поздрави.
              Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
              GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Привет колега, за 22.02.2015г. още двама желаещи.

Коментар

Ами хайде и аз ще се запиша за последната група (22 февруари 2015 г.)

Коментар

Здрасти пак от мен. Сашо моля те да ме извиниш но на 08.02.2015 ще водя курс в Русе и няма да успея да присъствам при теб. Ако някой иска нека заеме моето място за 08.02, а аз се записвам за трета група
                    Извинявам се ако обърквам нещата...
                    Lyubomir T. Marchev / LZ1DUV
                    A POS
                    0885600200
                    За момента пасажер

Коментар

Първоначално публикуван от duvi Преглед на мнение
                      Здрасти пак от мен. Сашо моля те да ме извиниш но на 08.02.2015 ще водя курс в Русе и няма да успея да присъствам при теб. Ако някой иска нека заеме моето място за 08.02, а аз се записвам за трета група
                      Извинявам се ако обърквам нещата...
                      Няма проблем.

Коментар

И докторите ли трябва да се записват? Преди 30-тина години,когато карах шофьорски курсове, ме задължиха да присъствам на" лекциите " на малограмотен медицински фелдшер,който ни плашеше с появата от скоро на змии "петминутки",разбирай гарантирана смърт 5 мин.след ухапването!Та тези "петминутки" и до сега не се появиха поне в моята 35-годишна практика,като анестезиолог.Ерго!Приветствам идеята!Предлагам на колегите, работещи в спешните медицински звена да излязат от анонимност и помогнат с каквото могат.Успех!
                        Децата се възпитават 20 години преди да се родят.

Коментар

Първоначално публикуван от dryordanov Преглед на мнение
                          И докторите ли трябва да се записват? Преди 30-тина години,когато карах шофьорски курсове, ме задължиха да присъствам на" лекциите " на малограмотен медицински фелдшер,който ни плашеше с появата от скоро на змии "петминутки",разбирай гарантирана смърт 5 мин.след ухапването!Та тези "петминутки" и до сега не се появиха поне в моята 35-годишна практика,като анестезиолог.Ерго!Приветствам идеята!Предлагам на колегите, работещи в спешните медицински звена да излязат от анонимност и помогнат с каквото могат.Успех!
                          Никой НЕ ТРЯБВА да се записва. Курса е доброволен само за тези проявили желание и лекторите са доказани професионалисти. Изказванията ви за малограмотни фелдшери са крайно не на място и не правят чест на 35 годишната ви анестезиоложка практика.
                          LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                          www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Здравейте, както е отговорил колегата никой не ТРЯБВА да се записва, записват се тези, които преценят, че ще имат полза от това. Колкото до Вашето участие, като практикуващ анестезиолог Вие несъмнено имате на порядък повече знания и умения в областта на спешната медицина спрямо обхвата на този курс. Ако, обаче се интересувате от съвременните, актуални и ОДОБРЕНИ в Европа мерки за оказване на Първа Помощ от немедицински лица, то курса вероятно ще е интересен и полезен за Вас. Моля, не се обиждайте, тъй като не Визирам Вас разбира се, но Ваши колеги, практикуващи лекари, все още преподават отхвърлени преди повече от 20 години мерки за оказване на първа помощ.... Също такйа Ваши колеги често съветват хората да не пипат пострадал, защото ако му навредят може да бъдат съдени... Тези съвети обикновено са продиктувани от това, че не познават съвременните тенденции в Първата Помощ и не са запознати с това, че авторитетни МЕДИЦИНСКИ организации се грижат за това ежегодно да издават насоки за одобрените мерки и практики в Първата Помощ.
                            Не на последно място практиката в цяла Европа е ИНСТРУКТОРИТЕ по Първа Помощ да преминават едни и същи курсове и изпити независимо от това дали са медицински лица или не. Разбира се, моля да не възприемете този курс като инструкторски, ние провеждаме и такива, но те са със съвсем друга насоченост.

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                            Никой НЕ ТРЯБВА да се записва. Курса е доброволен само за тези проявили желание и лекторите са доказани професионалисти. Изказванията ви за малограмотни фелдшери са крайно не на място и не правят чест на 35 годишната ви анестезиоложка практика.
                            За съжаление Злати, много вероятно е написаното да е чистата истина, както по отношение на малограмотния фелдшер, така и по отношението на глупостите които по принуда е трябвало да изслуша и да си загуби времето. Още по-лошо е, че и сега, ако отиде на шофьорски курс има немалка вероятност да му се случи отново.

Коментар

Да!Написаното за "петминутките" е вярно!И само това!Никаде няма дори и лек намек за паралел между Основен курс по Първа Помощ и споменатия по горе фелдшер или каквото и да е негативно и присмехулно отношение от мен към това необходимо за всеки от нас мероприятие!Напротив!"Приветствам идеята!Предлагам колегите,работещи в спешните медицински звена да излязат от анонимност и помогнат с каквото могат.Успех!"Дали този пасаж е разбрано написан или разтълкуван???На всички които все още се съмняват в моята коректност поднасям моето очаквано от тях извинение, на курса - успешен старт, на курсистите-висока успеваемост!
                              Децата се възпитават 20 години преди да се родят.

Коментар

Да!Написаното за "петминутките" е вярно!И само това!Никаде няма дори и лек намек за паралел между Основен курс по Първа Помощ и споменатия по горе фелдшер или каквото и да е негативно и присмехулно отношение от мен към това необходимо за всеки от нас мероприятие!Напротив!"Приветствам идеята!Предлагам колегите,работещи в спешните медицински звена да излязат от анонимност и помогнат с каквото могат.Успех!"Дали този пасаж е разбрано написан или разтълкуван???На всички които все още се съмняват в моята коректност поднасям моето очаквано от тях извинение, на курса - успешен старт, на курсистите-висока успеваемост!
                                Благодаря за пожеланията. В никакъв случай не съм разбрал думите Ви като заяждане, надявам се и вие да не се засегнете от директния тон А за разбирането Ви като лекар на необходимостта ВСЕКИ да има базови знания за оказване на Първа Помощ благодаря и Ви поздравявам. Не са много хората като Вас.

Колкото до "петминутките" - изобщо не се съмнявам във верността на думите Ви и това е много жалко. Аз за последните 10 години на легитимни курсове съм чувал препоръка езика да се закопчава за бузата с безопастна игла...., поставяне на турникет...., също така никой не се интересува от развитието на тази наука и все още се преподават алгоритми за CPR от преди 10 или 20 години, а те са претърпели 3 или 4 значими промени от тогава... да не гооврим за AED и за това че повечето работещи в Спешна Помощ изобщо не са чували, че в Европа то се използва от НЕмедицински лица и затова му е "А"-то и си мислят, че ги занасям....

Още веднъж благодаря!
                                Последно редактирано от icerunner; 19-01-15, 16:18.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X