Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ха познайте магнитуда!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Ха познайте магнитуда!

не мога да си намеря никва литература от следването във ВИАЗ...а имам спомен, че имаше подробни карти на разломите. Единственото което помня беше за софийския разлом (щото тука живея) който тръгва от Панчарево...езерото всъщност е разлом и то доста лош...после през Овча Купел и по натам не помня.

Проблема са пластовете на тоя разлом...като повърхностния е що годе здрав с дебелина...колкото е дълбоко езерото Панчарево...отдолу глини. Сценария при силни земетресения е , че този пласт може да се 'втечни' и тогава освен че ще падне всичко...даже и ше потъне...вобще пълен рестарт на района.

Коментар

Не се притеснявайте. Практиката показва, че всички злоуми стават Гарантирано, когато Не ги очакваш. Така, че отпуснете се и се наслаждавайте на живота (макар и като на кораб). Ако нещо ще става, то ще стане когато най-малко го очаквате (житейско наблюдение).

Коментар

Баси! Досега не съм усетил нито един от трусовете. Мачките и песът май също не се впечатляват.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Моя пес ги усети. След четвъртия трус се събуди, огледа се и се опита да се мушне под леглото. Не стана, понеже е много голям. Заспа отново. Но вече трети ден е много гладен! Не знам дали има връзка с трусовете, но почва да дебелее. Иначе мен ме събуди пак бученето още преди труса в 00 часа и не изтървах шоуто. Но не беше толкова силен, не подрънкваше конструкцията на гипскартона на тавана, както на първите няколко труса.
          The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Снощи се събудих 10 минути преди да друсне, направи ми впечатление гробната тишина навън. Онази вечер уличните кучета се скъсаха да лаят.

Коментар

Снощи си легнах към 00.00часа, към 00.50 се събудих и малко след това се чу онова зловещо бучене, което не може да се опише или сравни с нещо подобно, последва едно хубаво разстърсване, но беше кратко 6-8 секунди.Помислих си сигурно сънувам позавъртях се и си заспах като пич.Сутринта като станахме с жената и казах, че снощи или е имало земетресение или съм сънувал.Тя стана и отвори Off-news и ми каза:- не си сънувал точно в 00.59 е имало земетресение.Ей направо психясахме
              0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Магнитуд 5.0 е с приблизителна енергия 2.0 TJ (тераджаула).
                5.8 е с 32ТJ
                6.0 е с 63TJ
                7.0 е с 2000TJ
                7.5 e с 16000TJ

(ако може да се вярва на Wiki)

Та, лично аз имам достатъчно основания за притеснение.
                Спарки, това не е лошо да го покажеш на министър Лиляна Павлова. Вчера някъде хванах нейно изказване - двете земетресения у нас и в Италия били с аналогична сила.
                Както пролича тук - колегите й имат добри спомени от лекциите в университета, тя май е отсъствала точно тогава.

Коментар

Снощи ми направи впечатление тишината! Даже споделих, че май се готви нещо за нощта. Около час и половина преди труса настъпи пълно мълчание. Не куче, не птичка, нищо! Иначе напрестанно има най-различни звуци, а тогава наистина нищо! А след като мина, и пилците запяха, и псетата се раздвижиха.
                  Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

Коментар

Първоначално публикуван от Виолета Преглед на мнение
                    Спарки, това не е лошо да го покажеш на министър Лиляна Павлова. Вчера някъде хванах нейно изказване - двете земетресения у нас и в Италия били с аналогична сила.
                    Както пролича тук - колегите й имат добри спомени от лекциите в университета, тя май е отсъствала точно тогава.
                    Тя тези лекции не ги е помирисвала най-малкото, че нейната специалност няма такъв курс лекции. Все пак е икономист, доколкото знам. Или финансист беше ...
                    Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от PETER BLIZNAKA Преглед на мнение
                      ...Сигурно ни подготвят за още някоя задължителна застраховка...
                      Непременно задължителна застраховка за земетресение! Също така и задължителна "Гражданска отговорност за сгради" - `щото може твоята къща, виновно да налети на моята...

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                      ...Сградата е монолитна стоманобетонна конструкция без носещи стени.
                      Сградата ти е със скелетна стоманобетонна конструкция, със сигурност има противоземетръсни шайби, които се явяват и стени, и като така - носещи. Всъщност, "монолитна стоманобетонна" и "без носещи стени" е ноносенс. Монолитни стоманобетонни сгради са примерно тези изпълнявани чрез ЕПК, там между две трети и три четвърти от стените са носещи.
                      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                        Непременно задължителна застраховка за земетресение! Също така и задължителна "Гражданска отговорност за сгради" - `щото може твоята къща, виновно да налети на моята...
                        Хаха, това за градските сгради, а тези по селата, селска отговорност! И да се окаже в закона кои сгради са с предимство, за да се определя по-лесно кой е виновен. Както и да се определи степента на устойчивост при земетресения на сгради с монолитна дървено-плетена-с-конско-ако-напълнена конструкция
                        The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Чак сега се замислих. Това "безкрайно" земетресение, каква Невероятна възможност е за изследователите - нали най-големият им проблем е, че не знаят кога ще е следващият трус, за да се приготвят и да Наблюдават, е сега следващият е до няколко часа винаги могат да са готови и да научат повече на практика за този феномен.
                          Желая им Успех

Коментар

• Спомням си един от нашите преподаватели ни показваше снимки от Мексико - висока сграда, която отвън изглеждаше непокътната, но без стъкла. Вътре нито една здрава тухлена преградна стена и огромен брой жертви. Затова преградните стени или от газобетон, или гипсокартон. Иначе масовите 7 етажни сгради имат навика да се скършат при 3-тия етаж и става като сандвич. Някои потъват, така че и 1-вия етаж е кофти. Първо се чупят стълбите и фасадните стени. Имаше и сграда тип „трафопост„, паднала на една страна. Не можеш да мръднеш от големите натоварвания , като в реактивен самолет. С една дума, дано да не става такова нещо, страшно е и никакви умения не помагат.
                            Александър

Коментар

Айде и аз да се включа
                              Живнаха селата-ври от Народ
                              магазините-жътва,оборот
                              не съм излизал навън при нито един трус щото както каза един колега-кво че става че става дреме ми на ку...фаро
                              жената е от Перник,комина на къщата е паднал,малко са се увеличили пукнатините,които си беха от минната дейност и толкова
                              Не се шашкайте носете си новите дрехи,Празник е .
                              За абитурентите-Деца дано имате по-добър и щаслив живот!
                              На здраве на всички
                              п.п.живея в панелка и пия гроздова,е като нема и уиски пия
                              Последно редактирано от Иво-Брезник; 24-05-12, 18:28.
                              иво димитров-0898 472 158

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                                Чак сега се замислих. Това "безкрайно" земетресение, каква Невероятна възможност
                                Те всички са така и затова вторичните трусове са безкрайно изследвани. Този, първият, е по-интересен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X