Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ориентиране (04.05)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ориентиране (04.05)

Клуб OFFRoad-Bulgaria.com започва поредица от курсове за теоретично и практическо обучение по техники за управление, оцеляване, ориентиране и технически практики.

Курс по ориентиране, четене на карти и работа с GPS и компас.

Курса ще бъде разделен на две части:

Първа част – теория:

Основна задача на курса ще бъде теоретична подготовка по принципи на ориентирането, четене и работа с карти и компас, теория на GPS и начини за работа с GPS приемници. Продължителност на курса 3 учебни часа. Лекционната зала е в кв. Лозенец София.
    Цена 20 лв. за всеки курсист.

Втора част практическо обучение:

Експедиция извън София, където в рамките на половин ден ще бъдат демонстрирани всички техники за ориентация и съответно проведени практически упражнения. Всеки курсист ще изпълни практически тестове. От участниците се изисква да разполагат с автомобил или да имат уговорка с друг курсист, с който ще пътуват заедно. Необходимата храна и напитки всеки следва да носи със себе си. Във всеки от автомобилите които ще участват на практическия курс е задължително да има поне един курсист разполагащ с компас и GPS.
    Цена 30лв. за всеки курсист.

След края на обучението при успешно положен тест ще бъде издаван сертификат за завършен курс.
    VPetrov.photography

Курса ще се проведе следващия месец - април...
    VPetrov.photography

Коментар

Това е поредна Ваша чудесна идея! ...

Бих искал да попитам следното :
      • Има ли необходимост от предварителна (теоретическа) подготовка преди преминаване на курса?
      • Има ли изискване за специфична подготовка на използвания за експедицията извън София автомобил (лебедка, hijack и т.н.)?
      • Приблизителни дати?

Успех и поздрави!
      Яро

Коментар

Има ли необходимост от предварителна (теоретическа) подготовка преди преминаване на курса?
        Не, няма нужда от никаква предварителна подготовка, това е идеята на този курс - получаване на необходимите теоретични знания и практически умения.

Има ли изискване за специфична подготовка на използвания за експедицията извън София автомобил (лебедка, hijack и т.н.)?
        Няма специални изисквания към автомобилите за практическата част. Все пак това ще е обучение по ориентиране а не по екстремно офроуд каране.

Приблизителни дати?
        През април, ще зависят от броя на записалите се. Ако има много желаещи ще повторим курса ако ли не, в началото до средата на април...
        VPetrov.photography

Коментар

Ориентиране, практическа работа с карта Gps и компас

Цел на курса е да се придобият първоначални познания за ориентиране в непознат терен с помоща на карта компас и GPS. По време на курса желаещите ще бъдат запознати със съществуващите в нашата страна видове картни материали както и с практическата възможност за тяхното използване.
          Основна тема на курса ще е възможността за съвместното използване на картата и GPS с наи-достъпните картни основи, голям проблем възможен само в нашата страна.
          Топографски карти за целите на курса ще бъдат осигурени от организаторите. Желателно е който има възможност да си осигури компас (без значени от модела само да не е играчка), граден или градусен кръг, листа за драскане триъгълник (желателно е два) моливи гума. Които разполага с лаптоп и GPS да ги вземе поне на теоретичната час (ако някой има две от пособията нека не ги крие). Макар и времето да е малко ще се опитам да покажа на желаещите някои елементарни практически приоми за проектиране върху карта на линеен или точков маршрут (trak, root) и зареждането им в GPS (не говоря за възможностите на MapSource). Времетраенето на курса ще позволи да се получат елементарни представи и да се дадат насоки за развитието на бъдещи умения (от там нататъка всичко е въпрос на практика и желание). Знам че сред вас има професионалисти така, че моля да ме извините, предвиждам курса да е основно с практическа насоченост и ще се опитам да сведа професионалната терминология до минимум. Ще се радвам на идеи и помощ от ваша страна.
          Относно практическата част ще се подбере маршрут достатъчно лесен но същевременно сравнително дълъг, за един ден около 35-40 км. извън пътя (надявам се все пак и да ви е интересен) целта ще е ориентирането и подбора на най-добър и къс път от точка А до точка В в напълно непознат терен ако някой все пак познава избрания район ще му се поставят индивидуални задачи.
          За разлика от провежданите излети предлагам този път всеки да кара самостоятелно ще се стремим да няма пряка видимост между отделните коли или групи, като се събираме на придварително определени точки където ще се обсъждат срещаните проблеми, но за всичко това по късно.
          Надявам се подобен курс да е полезен за всички желаещи.

Коментар

Записвам се!!!

Коментар

И аз се записвам, но ниамам проходима кола (изключвам Пежото от снимката :-) ).
              LZ1JJJ

Коментар

Автомобила не е проблем, и двамата сте записани...
                VPetrov.photography

Коментар

Практическа част

Относно практическата част може би е по удачно повече хора да са в една кола защото за да навигира и кара шофьора или трябва да има голям опит или често да спира иначе ситуациите стават доста интересни. Нашата цел е да се научим и да придобием практически опит .

Коментар

Ех защо не съм от София
                    Идеята е супер. Бих дошъл въпреки, че като капитан съм наясно с ориентацията,работата с компас, карти сикстант и тн. защото винаги човек научавая нещо ново/или припомня добре забравено/
                    А и познаваики се лчно с Клуба знам че губя незабравимо преключение сред приятни хора....

Успех на начинанието!!!!
                    Живота е тръгнал от морето-
                    Човека се завръща там....

[url]http://ftp.domainbg.com/krasi_k/[/url]

Коментар

Явно Краси ще трябва за в бъдеще да помислим за задочни курсове. Но нека първо да направим присъствения...
                      VPetrov.photography

Коментар

Записвам се.И ако може малко инфо за кой ден от седмицата става въпрос и от колко часа?!

Коментар

Ще изчакаме да се напълни групата до около 10 човека и ще обсъдим най-удобното време за всички...
                          VPetrov.photography

Коментар

Привет на всички във форума! Записвам се и аз в курса. Имам автомобил но нямам GPS .

Коментар

Първоначално публикуван от Genesis
                              Привет на всички във форума! Записвам се и аз в курса. Имам автомобил но нямам GPS .
                              Аз имам GPS но нямам проходим автомобил, така че може да се комбинираме
                              LZ1JJJ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X