Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЧИЛИ - ПРИРОДАТА 1:0

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ЧИЛИ - ПРИРОДАТА 1:0

Браво на чилийските миньори и инженери! Следих цяла нощ финала на спасителната операция до посочения по-горе резултат. В течение на деня той трябва да стане 33:0.

Благодарение на CNN и Euronews техниката беше ясна. Безпокоеше ме само дали са съобразили височината на галерията и дължината на капсулата, чиято горна част трябва задължително да остане вътре в отвора. Още повече, че той, не знам защо беше наклонен.
    Всичко беше както трябва.
    Успех. Поздрави!

Бегло показаха и шарошечното длето, с което бе пробит отвора. Не разбрах дали го разширяваха от пилотен сондаж, или направо нов, което е по-лесно, защото би се губил промивният разтвор.

От: ЧИЛИ - ПРИРОДАТА 1:0

Дай видео
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
      Дай видео
      Ето и видео от Copiapo, макар че видяхме всичко по телевизията.

http://www.youtube.com/watch?v=C36mU...eature=channel

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
        ...Бегло показаха и шарошечното длето, с което бе пробит отвора. Не разбрах дали го разширяваха от пилотен сондаж, или направо нов, което е по-лесно, защото би се губил промивният разтвор.
        Доколкото си спомням направиха един отвор, който разшириха до нужната ширина. Причина за тая тактика не знам.

Коментар

Темата е малко стара и може да коментирано. С пилотния сондаж знаят, къде точно ще се появи главната сонда, иначе може заради различната твърдост на скалите да не оцелят с 2 метра и тогава не знам как могат да пробиват под ъгъл корекцията. Втората причина е, че като падат боклуци в дупката трябва да вадят по-малко скали нагоре към повърхността, което е трудно. Извадените хора не са 33, ами са 39.

Коментар

Днес от 21;00 по Discovery Channel ще дават документален филм за спасяването на чилийските миньори!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X