Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лееекичка реставрация на брадва

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
    Не му разбирам, ама това нещо не се ли кисне във вода?
    Не.
    Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

Каца се разсъхва

Коментар

Не знам дали е правилно или не да се кисне, явно не е , но аз като ми се разхлопа сапа го топвам в кофата вечерта и сутринта е ОК. Цепя по 10 кубика всяко лято, а зимата я изкарвам дори и с леко разхлабена само за донацепване ако има нужда. Като се амортизира съвсем, най-вече в края, там дето се слага защитна ламаринка, купувам нов сап и го слагам сам. Колкото - толкова, внуците да си купуват сами.

Коментар

• kartechar
        kartechar коментира
        Редактиране на коментар
        "Цепя по 10 кубика всяко лято"
        Ами пробвай да ги цепиш зимата - тогава и от печка няма да имаш нужда. Има един лаф, че дървата топлят два пъти - един път когато ги цепиш и втори - когато ги гориш!

Не винаги нещата се правят правилно. Лесно - е другият вариант... и по-често употребляваният.

Коментар

Ами предпочитам лесниия, щото както и да го направя като рече синът ми да ми " помага" и избуха два пъти сапа в дървото и го строши , и пак трябва да го правя

Коментар

Първоначално публикуван от Joca Преглед на мнение
          Ако колегата не одобрява да му цапам темата, ....
          Офф
          Колега, имам интерес към българската брадва. Какво мислиш да я правиш?

Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
            Ами предпочитам лесниия, щото както и да го направя като рече синът ми да ми " помага" и избуха два пъти сапа в дървото и го строши , и пак трябва да го правя
            Ам' докато се научи да употреблява инструмента правилно, завари му една тръба и да млати!

Коментар

• jordanov sv
              jordanov sv коментира
              Редактиране на коментар
              Хаха, у казармата така бяхме... Топлим се на твърдо гориво, една брадва на ротата за цепене на мешета и всяка седмица двама-трима новобранци /можещи/ гласим нов сап щото "стария" нов сап вече строшен... То сапове от кирки, то яки парчета и накрая айде една тръба от скеле заварена и работата заспа

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
            Офф
            Колега, имам интерес към българската брадва. Какво мислиш да я правиш?
            Да я оправя и да я ползвам, щото ми е семейна ценност, на едно 100+ години е ако не и повече, иначе благодаря за офертата! Не е дошъл моментът да ми писне , и да мина на фискарсовите брадви с дръжки от фибростъкло.
            Последно редактирано от Joca; 25-07-25, 20:15.

Коментар

• drukman
              drukman коментира
              Редактиране на коментар
              Давам 2 о'ргинал фискарси за българската. Со пластикова и со нек'во друго лайно дръжки.

• Joca
              Joca коментира
              Редактиране на коментар
              Решил съм се да пазя семейните реликви, че преди мене имало по някой-друг хайдутин дето е шетал и не е останало много :Д

Първоначално публикуван от Тодоров009 (Войводата) Преглед на мнение

Ц, ц, ц, всеедно със зъбите си я ръфал тая дръжка, да ме прощаваш.
            Еи така се прави:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20250626_085808.jpg
Прегледи:154
Размер:282.1 КБ
ID:7005896
            Смолата не е задължителна. Не се вижда много добре, ама има набит клин от здраво дърво, тик в случая, и два дебели железни.
            Само да питам каква смола полззвате, и оправя ли цепнатини по сапове?

Коментар

Най-обикновена епоксидна смола. Пукнатини в сапа няма как да поправиш, от вибрациите пак ще се отворят.

Коментар

Първоначално публикуван от Joca Преглед на мнение

Да я оправя и да я ползвам, щото ми е семейна ценност, на едно 100+ години е ако не и повече, иначе благодаря за офертата! Не е дошъл моментът да ми писне , и да мина на фискарсовите брадви с дръжки от фибростъкло.
                Незнам дали има по-голяма педеращина от дръжките от фибростъкло! Сега знам, че ще ме наскачат любителите на лесното и по-издръжливото, ама...

Коментар

• мариновдт20
                  мариновдт20 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Най-здравите, издръжливи, и красиви сапове който съм срещал и правил са от салкъм. Старателно направени издържат години зверско отношение, и не е нужда да ги криеш на сухо. Миналата зима си взех брадва с "модерна" дръжка еми не можах и една кайсия да нацепя. Поздрави.

• drukman
                  drukman коментира
                  Редактиране на коментар
                  Ай сега, салкъм.
                  Фискарс с отлята от 'нам какво дръжка имам от 10г. Не е мръднала. Като я купих се опитах да я ползвам, видях, че за никъФ не става и е, вече 10 та година е като нова.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X