Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мора 2080 bushcraft triflex steel rewiew

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Мора 2080 bushcraft triflex steel rewiew

    Здравейте, притежавам същото ножче и искам да му направя ревю, да покажа моите впечатления!
    Предистория: За рождения ми ден, приятелите решиха да ми подарят нож, и и казаха че до толкова пари да си избера един нож, избрах си мора 2080! Поръчахме я на 16.07 и дойде на 17.07.2010г. Отидохме до еконта, взехеме я, но те не искаха дами я покажат, аз им казах че може да са изпратили мора бушкрафт форс и те ми я показаха.Пишеше трифлекс на нея и аз за 2-3 мин я огледах и държах я в ръцете ми, много ми хареса.Но има и един дефект, който ще споделя малко по надолу!
    ТТ данни:
    Дължина на:
    -острието: 105 мм.
    -дръжката: 125 мм.
    -ножа: 230 мм.
    Дебелина на:
    -острието: 2,5 мм.
    -дръжката: 22 мм.
    Широчина на:
    -острието: 23 мм.
    -дръжката: 37 мм, мерено е при гарда, защото там е най-широко!
    Стомана: Трифлексова, закалена на 57-58 единици, точи се много остро, първоначалната заточка не можеше да бръсне, режеше касова бележка трудно, ама аз нали съм специалист , хванах диамантеното точило и го заточих добре, бръснеше, но можеше още и в понеделник си намерих шлайфпаста, но е бяла и е на 1 кг, струва 12,50 лв, много е добра, сега имам много добра заточка. Пастата си я разделихме 3-ма човека, защото на мен ми е много! Тази стомана е ръждаема, но аз си поддържам ножа много добре, винаги избърсвам след употреба и нямам проблеми!
    Дръжка: Изключително удобна, направена от пластмаса, покрита с гума, много е удобна, не се изплъзва от ръката дори и да е мокра, изключително удобна, на мен ми е доста голяма, защото ми е малка ръката.
    Кания: Направена от пластмаса, ножа мърда в нея но го тръсках 30 секунди с дръжката надолу и не изпадна, много трудно се вади, на мястото направено за вадене *DONT_KNOW* . Там дето се закача на колана се върти на 4 страни, може да се носи и на горе и на страни! В тази кания, може да се носи и мора 711, много добре влиза и почти не мърда!
    Дефект: При ножа ми дефектът е в скоса, единя скос е 0,5 мм(толкова трябва да е), а другият е 0,2 мм, малко ме дразни но след време няма да го забелязвам, даже вече не ме дразни толкова колкото първият ден!
    Заключение: Ножът е много добър, добра стомана, за цената от 29.22 лв е идеален, ако си търсите нож до 30 лв, то това е той.Само го оглеждайте преди да го купите, защото по телефона работа не се върши, на място е по добре.
    Снимки:




    Тримата амигос!

  • #2
    От: Мора 2080 bushcraft triflex steel rewiew

    Браво много хубаво ревю,

    Ама гледам че сте от Костенец, там има много добри майстори моите ножове всичките са от там

    Коментар


    • #3
      От: Мора 2080 bushcraft triflex steel rewiew

      Преди може и да са били добри, в момента само шлайфат стомана като локум и продават на безумни цени! Аз мисля че мората е по добра от костенските ножове!

      Коментар


      • #4
        От: Мора 2080 bushcraft triflex steel rewiew

        Браво за ревюто !
        Първоначално публикуван от belfi4o96 Преглед на мнение
        Преди може и да са били добри, в момента само шлайфат стомана като локум и продават на безумни цени! Аз мисля че мората е по добра от костенските ножове!
        +1
        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X