Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Bark River Bravo 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Bark River Bravo 1

Това ножле го сънувах 2 години и все не му идваше реда .Първият път го поръчах ,пристигна и местните идиоти ми върнаха пратката в щатите ,понеже не съм бил данъкоплатец Транспорта в двете посоки за моя сметка . Понеже ножовете на Барки се водят къстъм и не се произвеждат в огромни количествата ,обикновенно онлайн магазините ги нямат в наличност .При втората поръчка от друг сайт ми обещаха да имат ножа до 2 седмици а аз да си го получа до месец . Изтеглиха си парите прилежно от сметката ми и толкова .Чаках ги близо 3 месеца през ,които съм им звънил всяка седмица ,всеки път с уговорката ,че утре го имат а на другия ден ми го изпращат .Писна ми и отказах поръчката .Тия поне ми върнаха парите до стотинка ,придружени с милиони извинения .След месеци ровене из нета ,намерих сайт в който твърдят ,че имат Баркита в наличност .
    http://www.knivesshipfree.com/Bark-R...ger-Green-G-10
    Реших и там да си пробвам късмета .Поръчах ,звъннах за потвърждение и след 4 дена жената пристигна в тату шопа с подвеждащ въпрос : абе да си поръчвал нещо за 200 $ ?
    ... ъъъъ ....ми ...не
    - Щото днес донесоха едно пакетче ...
    В първият момент не зацепих ,понеже обикновенно си чакам поръчките минимум по 2 седмици .Взимам си ги директно от пощата ,за да не ми се налага да обяснявам на жената защо са ми още ножове на стойност ......
    Този път ме хвана по бели гащи и в неистовото си желание да получа лелеяната кутийка си изпях и за предната поръчката Много важно ,нали си получих играчката а на нея ще и мине след 2 часа .....или следващият месец .Късам яростно хартии ,етикети ,найлони и стигам до малка грозновата кутийка .
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:019728248-big.jpg
Прегледи:1
Размер:50.5 КБ
ID:5897328

Нея отварям внимателно .Още найлони и хартии .

Име:019728288-big.jpg
Размер:82.5 КБ
ID:5897329

Име:019728291-big.jpg
Размер:76.3 КБ
ID:5897330

Пак късам и хоп , дребното се показва ,зелено и ухилено .

Име:019728294-big.jpg
Размер:61.2 КБ
ID:5897331

Име:019728302-big.jpg
Прегледи:2
Размер:47.3 КБ
ID:5897332

Име:019728309-big.jpg
Размер:173.7 КБ
ID:5897333

На снимките не си личи истинският цвят на дръжката заради светкавицата .
    Всъшност е такъв

Име:B_1_Ranger_Green_G_10.sized.jpg
Размер:115.8 КБ
ID:5897334

Ножляка реално не е толкова дребен ,колкото си го представях .
    Дълъг е 24 см а острието е 10,7 см .Изглежда доста масивен заради дебелината на острието - 5мм .Леко ме разочарова тлъстото острие ,понеже исках резач но опасенията ми бързо се разсеяха след наколко теста на кашони ,хляб ,салам домати и всичко ,което ми попадне пред очите(жената вече си беше тръгнала) .Злобният ъгъл на заточка го прави перфектен резач .Не бих отказал да му смъкнат 2 мм от дебелината но пък така е почти неубиваем .За А2 стоманата има изписано доста и няма нужда от хвалби .Единственият и недостатък е ,че ръждясва като невидяла .Оставих го нарочно мокър за 6-7 часа да проверя дали не са преувеличени историите за ръждата .Не са

Име:019728307-big.jpg
Размер:180.8 КБ
ID:5897335

Име:019728313-big.jpg
Размер:154.2 КБ
ID:5897336
    Доста смело ръждясва .Почистих го с гъба за миене на съдове .Ръждата падна но останаха тъмни петна .Чудя се дали да не го накисна в Кока Кола за няколко часа но ме притеснява да не засера цвета на дръжката или да го оставя да хване повърхностна ръжда на всякъде и да го почистя след това .Там където го бях намокрил вече не ръждясва .Хвана си някаква патинка и сега му е кеф .Мазането с лайна е ясно но това е временно .Не мога и не искам вечно да разнасям вазелини и мазила с мен .Някой дядо Благо ако има наоколо да казва как да го боря Освен ръждата други забелжки към ножа нямам .Разнасям го като байрактар из къщи и бода и режа всемъзможни неща .След като убих няколко играчки на дъщерята и жената взе да ме гледа подозрително бях принуден да го прибера в колата ,където вече ще живее .
    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

От: Bark River Bravo 1

Не те е срам - играчкоубиец! Шегата настрани - ножът е много хубав, със здраве да си го ползваш!

Коментар

Увий внимателно дръжката с някакво тиксо/изолирбанд/скоч/квотсесетиш. Ецвал съм ножове с лимонтозу - 330мл бурканче с топла вода сложих около 10гр лимонтозу и го разтворих. Естествено, можеш да използваш всякакви подръчни киселини наколо - кока-кола, оцет и т.н. Цопваш ханджара вътре и после се наслаждаваш на резултата. Имам обаче едно голямо притеснение - вече си го оставил да поръждяса тук-таме и си писал, че е хванал патина. Ако сега го цопнеш в ец ще стане на петна. Ако можеш да го полираш хубаво да изчистиш старата патина ще стане.

Коментар

Петната не ме притесняват .Смятам да издевателствам над него така ,че външният му вид (освен дръжката ) не е от значение.
        С увиване няма да стане .Острието се вижда между чирените .По-скоро си мисля да го намажа с нещо .
        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
          По-скоро си мисля да го намажа с нещо .
          Нещо, което няма да се влияе от киселини... хм... първото, което ми идва на акъла е силикон някакъв.

Коментар

Мда ,и на мен това ми се въртеше из главата .Как ще го махна после не ми се мисли

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
              ...
              Доста смело ръждясва .Почистих го с гъба за миене на съдове .Ръждата падна но останаха тъмни петна .Чудя се дали да не го накисна в Кока Кола за няколко часа но ме притеснява да не засера цвета на дръжката или да го оставя да хване повърхностна ръжда на всякъде и да го почистя след това .Там където го бях намокрил вече не ръждясва .Хвана си някаква патинка и сега му е кеф .Мазането с лайна е ясно но това е временно .Не мога и не искам вечно да разнасям вазелини и мазила с мен .Някой дядо Благо ако има наоколо да казва как да го боря ...
              Eeee Дробе, баш ти пък да питаш как да се грижиш за ръждаем нож....
              Т'ва сигурно е тънко чувство за хумор
              Зеления ми грозен, як, здрав, ръждаем Хултафорс съм го топил 2-3 пъти в Кока-Кола, ама той е с проста пластмасова дръжка и не го мисля.
              Браво за ножа иначе, чел съм в разни други форуми много добри мнения за тази марка, но аз засега съм новобранец в ножоманията и си карам на по-ширпотребни марки.

Коментар

Честито ноФче! Само да напомня, че ако нещо ръждясва, то в купето на автомобил ръждясва три-пъти по-бързо заради конденза и липсата на проветрение.

Коментар

Имам и други ръждаеми но са или с покритие или се ползват много рядко та не е проблем да стоят оплескани с вазелин .Тоя обаче смятам да ползвам често и варианта с мазането отпада .Знам за влагата в колата ,освен това живея на 300 метра от океана .Нямам намерение да го пазя така че трябва решението да е трайно .Опитвал съм много варианти ,просто точно с това джилязу се сблъсквам за първи път и не го знам как и с какво ще реагира .Тия дни ще го накисна в нящу кисело и ще видим

Коментар

Честито!Много добре изглежда.

Коментар

Честито и от мен, много е хубав и със здраве да си го ползваш!
                      Най ми харесват пропорциите.

П.П. От форума "Metal Blade" питаха къде си изчезнал.
                      Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                      ... turn on your A/С !

Коментар

Благодаря за честитките
                        Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнение
                        От форума "Metal Blade" питаха къде си изчезнал
                        Влизам от време на време анонимно .

Коментар

Честито и от мен за острието! Общо взето това е формата и големината, която най-много ми допада. Като вземеш да режеш по-често филенца, а зимата сланинка (макар, че там откъде ще намериш - не знам) и сетне само го бършеш добре с мека хартия, без да го миеш с препарати може и да се постабилизират нещата.
                          Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Ааа имаме си и сланинка,немска...е не е като нашенската но се яде С туршиите бера големи ядове ,че утрепвам чиляк за таквизи неща .Носят ми от време на време но не ми насмогват щото един буркан заминава за едно ядене .Опитах 500 рецепти и всичко вкисва или има вкус на паркетол .Гадни са им зеленчуците .Чувал съм ,че Испания е единствената държава в Европа ,която няма никакви ограничения за ползването на нитрати ,не случайно чушките им са като бидони .....на размер и вкус .
                            Последно редактирано от droba; 23-07-10, 17:47.

Коментар

Честито, Дробче!Таман щях да ти предложа рецепта за предпазване от ръжда...колегата Цезар ме преварил..само дето на сланинката и викаме по-модерно:.."СВИНК-ОЙЛ",със здраве!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X