Това ножле го сънувах 2 години и все не му идваше реда .Първият път го поръчах ,пристигна и местните идиоти ми върнаха пратката в щатите ,понеже не съм бил данъкоплатец
Транспорта в двете посоки за моя сметка . Понеже ножовете на Барки се водят къстъм и не се произвеждат в огромни количествата ,обикновенно онлайн магазините ги нямат в наличност .При втората поръчка от друг сайт ми обещаха да имат ножа до 2 седмици а аз да си го получа до месец . Изтеглиха си парите прилежно от сметката ми и толкова .Чаках ги близо 3 месеца през ,които съм им звънил всяка седмица ,всеки път с уговорката ,че утре го имат а на другия ден ми го изпращат .Писна ми и отказах поръчката .Тия поне ми върнаха парите до стотинка ,придружени с милиони извинения .След месеци ровене из нета ,намерих сайт в който твърдят ,че имат Баркита в наличност .
http://www.knivesshipfree.com/Bark-R...ger-Green-G-10
Реших и там да си пробвам късмета .Поръчах ,звъннах за потвърждение и след 4 дена
жената пристигна в тату шопа с подвеждащ въпрос : абе да си поръчвал нещо за 200 $ ?
... ъъъъ ....ми ...не
- Щото днес донесоха едно пакетче ...
В първият момент не зацепих ,понеже обикновенно си чакам поръчките минимум по 2 седмици .Взимам си ги директно от пощата ,за да не ми се налага да обяснявам на жената защо са ми още ножове на стойност ......
Този път ме хвана по бели гащи и в неистовото си желание да получа лелеяната кутийка си изпях и за предната поръчката
Много важно ,нали си получих играчката а на нея ще и мине след 2 часа .....или следващият месец .Късам яростно хартии ,етикети ,найлони и стигам до малка грозновата кутийка .

Нея отварям внимателно .Още найлони и хартии .

Пак късам и хоп , дребното се показва ,зелено и ухилено .

На снимките не си личи истинският цвят на дръжката заради светкавицата .
Всъшност е такъв

Ножляка реално не е толкова дребен ,колкото си го представях .
Дълъг е 24 см а острието е 10,7 см .Изглежда доста масивен заради дебелината на острието - 5мм .Леко ме разочарова тлъстото острие ,понеже исках резач но опасенията ми бързо се разсеяха след наколко теста на кашони ,хляб ,салам домати и всичко ,което ми попадне пред очите(жената вече си беше тръгнала) .Злобният ъгъл на заточка го прави перфектен резач .Не бих отказал да му смъкнат 2 мм от дебелината но пък така е почти неубиваем .За А2 стоманата има изписано доста и няма нужда от хвалби .Единственият и недостатък е ,че ръждясва като невидяла .Оставих го нарочно мокър за 6-7 часа да проверя дали не са преувеличени историите за ръждата .Не са

Доста смело ръждясва .Почистих го с гъба за миене на съдове .Ръждата падна но останаха тъмни петна .Чудя се дали да не го накисна в Кока Кола за няколко часа но ме притеснява да не засера цвета на дръжката или да го оставя да хване повърхностна ръжда на всякъде и да го почистя след това .Там където го бях намокрил вече не ръждясва .Хвана си някаква патинка и сега му е кеф .Мазането с лайна е ясно но това е временно .Не мога и не искам вечно да разнасям вазелини и мазила с мен .Някой дядо Благо ако има наоколо да казва как да го боря
Освен ръждата други забелжки към ножа нямам .Разнасям го като байрактар из къщи и бода и режа всемъзможни неща .След като убих няколко играчки на дъщерята и жената взе да ме гледа подозрително бях принуден да го прибера в колата ,където вече ще живее .

http://www.knivesshipfree.com/Bark-R...ger-Green-G-10
Реших и там да си пробвам късмета .Поръчах ,звъннах за потвърждение и след 4 дена

... ъъъъ ....ми ...не

- Щото днес донесоха едно пакетче ...
В първият момент не зацепих ,понеже обикновенно си чакам поръчките минимум по 2 седмици .Взимам си ги директно от пощата ,за да не ми се налага да обяснявам на жената защо са ми още ножове на стойност ......
Този път ме хвана по бели гащи и в неистовото си желание да получа лелеяната кутийка си изпях и за предната поръчката

Нея отварям внимателно .Още найлони и хартии .
Пак късам и хоп , дребното се показва ,зелено и ухилено .
На снимките не си личи истинският цвят на дръжката заради светкавицата .
Всъшност е такъв
Ножляка реално не е толкова дребен ,колкото си го представях .
Дълъг е 24 см а острието е 10,7 см .Изглежда доста масивен заради дебелината на острието - 5мм .Леко ме разочарова тлъстото острие ,понеже исках резач но опасенията ми бързо се разсеяха след наколко теста на кашони ,хляб ,салам домати и всичко ,което ми попадне пред очите(жената вече си беше тръгнала) .Злобният ъгъл на заточка го прави перфектен резач .Не бих отказал да му смъкнат 2 мм от дебелината но пък така е почти неубиваем .За А2 стоманата има изписано доста и няма нужда от хвалби .Единственият и недостатък е ,че ръждясва като невидяла .Оставих го нарочно мокър за 6-7 часа да проверя дали не са преувеличени историите за ръждата .Не са

Доста смело ръждясва .Почистих го с гъба за миене на съдове .Ръждата падна но останаха тъмни петна .Чудя се дали да не го накисна в Кока Кола за няколко часа но ме притеснява да не засера цвета на дръжката или да го оставя да хване повърхностна ръжда на всякъде и да го почистя след това .Там където го бях намокрил вече не ръждясва .Хвана си някаква патинка и сега му е кеф .Мазането с лайна е ясно но това е временно .Не мога и не искам вечно да разнасям вазелини и мазила с мен .Някой дядо Благо ако има наоколо да казва как да го боря

Коментар