Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Финкулаче

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Финкулаче

Здравейте,колеги!Няма да обяснявам откъде е името,смятам, че е ясно.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC05394-94.jpg
Прегледи:1
Размер:251.0 КБ
ID:5896726Натиснете снимката за да я уголемите

Име:12wwe5_1[1].jpg
Размер:44.6 КБ
ID:5896729Натиснете снимката за да я уголемите

Име:12wwe5[1].jpg
Размер:34.2 КБ
ID:5896728Натиснете снимката за да я уголемите

Име:12wwe5_2[1].jpg
Размер:85.2 КБ
ID:5896727
    ..и малко ТТД-клин неръждавейка/любимия ми кътър/100х25х4,8,дръжка-биволски рог и камилска кост,сглобка-на епокс, с 18 сребърни нита/застраховка/,останалия метал по ножа и канията-сребро.Понадрасках малко ориенталски мотиви-колкото да не е без хич,със здраве!
    Последно редактирано от sa4mo; 12-07-10, 20:52.

От: Финкулаче

Като порасна, ще имам такъв!...
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
      Като порасна, ще имам такъв!...
      ..дай боже!

Коментар

Около твоите ножове всеки път ми се случва да чуя по нещо за пръв път.
        Сега това е камилската кост, като материал за кания. Би ли казал нещо повече: Това някакъв традиционен прийом ли е, или твое творчество? Камилската кост притежава ли някакви особени качества - от гледна точка и конструктивни /якостни/, и декоративни? За коя камилска кост става въпрос /предполагам, че е бедрена/?

Коментар

Къде видя че канията е от камилска кост!????А на Сачмо БРАВО!!!

Коментар

Около твоите ножове всеки път ми се случва да чуя по нещо за пръв път.
            Сега това е камилската кост, като материал за кания. Би ли казал нещо повече: Това някакъв традиционен прийом ли е, или твое творчество? Камилската кост притежава ли някакви особени качества - от гледна точка и конструктивни /якостни/, и декоративни? За коя камилска кост става въпрос /предполагам, че е бедрена/?
            камилска кост е белия матрЯл в дръжката..и аз предполагам, че е от дългите/бедрени и пищялни/кости на животинката.В Бг идва като заготовки - плочки 120х40х8 мм.Единственото и предимство пред другите е, че достъпна,със здраве!

Коментар

Еее, бравус! Красота! Няма ли да ти е жал да го употребяваш?
              ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
              LZ1YBB

Коментар

Да бе, снощи в единайсет съм писал "малко разсеяно", разбира се че чирените имах предвид.
                Щом идва като заготовка, това предполага някаква традиционна употреба. Кажи нещо по-подробно.

Коментар

..Щом идва като заготовка, това предполага някаква традиционна употреба. Кажи нещо по-подробно...
                  Идва точно като заготовка за чирени-за монтаж на нож тип фултанг.Аз обаче префасонирах монтажа-събрах нещо като кутийка-на епоксидна смола,усилих с нитове и кутийката я нанизах на опашката.Е..и после кроих от сребърно тенеке обкова,вграждах го в рога и костта, и т.н.Ако река по-подробно да обяснявам-ще излезе лекция.Ако те интересува костта и рога,мога да те свържа с човек,който ги внася и продава, със здраве!

Коментар

..........
                    Щом идва като заготовка, това предполага някаква традиционна употреба. Кажи нещо по-подробно.
                    Това представляват заготовките от камилска кост, претенциозен материал (мое мнение) обработва се добре, полира се до блясък, склонност към отчупване на люспички покрай отворите.
                    Седи някак си "по-суха" от рога на благородния елен, може би това е вследствие от обработката и.

Първоначално публикуван от sa4mo Преглед на мнение
                    .........
                    ...Ако река по-подробно да обяснявам-ще излезе лекция........
                    Ооо много неща има да кажеш и покажиш, все ще се намери на някой да му е интересно да чете, и гледа.
                    .... като на другите "места" как го правиш, може и на български, не на руски.
                    Прикачени файлове
                    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 13-07-10, 15:12.
                    Land Rover Discovery:
                    - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                    Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Първоначално публикуван от 5-ракиев Преглед на мнение
                      Това представляват заготовките от камилска кост, претенциозен материал (мое мнение) обработва се добре, полира се до блясък, склонност към отчупване на люспички покрай отворите.
                      Седи някак си "по-суха" от рога на благородния елен, може би това е вследствие от обработката и...Ооо много неща има да кажеш и покажиш, все ще се намери на някой да му е интересно да чете, и гледа... като на другите "места" как го правиш, може и на български, не на руски.
                      ..верно,"постничка"някак си ми седи в сравнение с друга-може да е от обезмасляването..А бе, адаш...и на руски,и на български - каквото ме питате, ще ви кажа..ама питайте,беее.Па и ти, щом си ма угадил с руския - и ти май-май ровичкаш из тия ширини

Коментар

Искам и аз такъв.........!!!!

Коментар

Полирането на кост как става? Както на дърво и рог или е по - особено.
                          По малко, ама с хляб!

Коментар

..същото е - редуваш шкурки с намаляваща едрина,и накрая - полирпаста върку кече или парцалена шайба

Коментар

Благодаря за отделеноти време .
                              По малко, ама с хляб!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X