Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дайте идея за нож MORA CLIPPER 840MG?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дайте идея за нож MORA CLIPPER 840MG?

Какво може да се направи от този нож. Не ми харесва дръжка и кания. Обаче лезвието никак не е лошо. Та, уважаеми кореги, дайте идея или насока какво може да се направи от този нож. Благодаря предварително.

До: Дайте идея за нож MORA CLIPPER 840MG?

Да те питам ножа върши ли ти работа в тип оцеляване.
    По малко, ама с хляб!

Коментар

Не ти разбирам въпроса.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
        Какво може да се направи от този нож. Не ми харесва дръжка и кания. Обаче лезвието никак не е лошо. Та, уважаеми кореги, дайте идея или насока какво може да се направи от този нож. Благодаря предварително.

Читат надо, товарищ Сибирски. И еще баротся и искать.
        Вот тебя идея, по моему харошенкая она.
        http://www.offroad-bulgaria.com/show...D0%BE.../page7
        Пост номер 127. Пепи е дал такъв готин отговор на твоя въпрос, че каквото и да се добави друго, просто няма да е същото.
        Успех.
        Тази земя, по която тъпча сега,
        тази земя, която пролетен вятър пробужда,
        тази земя – не е моя земя,
        тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Първоначално публикуван от IcOMencheV Преглед на мнение
          Да те питам ножа върши ли ти работа в тип оцеляване.
          Върши, може да се каже, че е entry line-a на Mora. Все пак, за предпочитане е Мора 2000. Този става предимно за по-леки работи. Въпреки това, което казвам в youtube има негови тестове и можеш да го разгледаш как се представя при различни форми натоварване и къде са му слабите точки.

п.п. Извинявам се за отклонението от темата.

Коментар

Какво може да се направи от този нож. Не ми харесва дръжка и кания. Обаче лезвието никак не е лошо.
            Е че те точно тези дръжки се славят като едни от най удобните и ергономични за тез бюджетни остриета. Какво има да им подобряваш - гумено покритие, не се плъзга, ергономична дръжка, здрава .....
            Какво повече може да искаш освен по-красива дръжка. Тогава търсиш майстор 5-ракиев и си готов.

Коментар

От: Дайте идея за нож MORA CLIPPER 840MG?

Каква е разлика м/у 840мг и 860мг изглеждат ми еднакви и стоманата е еднаква или нещо се бъркам
              По малко, ама с хляб!

Коментар

Научих каква е разликата на този 840 е карбонова стомана , а на 860 е неръждавейка - "stainles steel" . Тези дни ще копувам - препоръчайте ми кой да си взема.
                По малко, ама с хляб!

Коментар

Идей много.Той колегата 5-ракиев ги е дал в форума.Който търси намира .Моето мнение е да не бараш ножа така - смисъл изработката на ножа си има предназначение.Да те питам лесно ли ти пада от калъфа,защото преди 2 дена купих клипер 860 мг и падна от калъфа и стана една каквато не трябваше.
                  По малко, ама с хляб!

Коментар

Нагряваш ,мачкаш и повече нищо не пада
                    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

От: До: Дайте идея за нож MORA CLIPPER 840MG?

Първоначално публикуван от diecast Преглед на мнение
                      Върши, може да се каже, че е entry line-a на Mora. Все пак, за предпочитане е Мора 2000. Този става предимно за по-леки работи.
                      Мора 2000 е с по-тънко острие. Тоя носи повече на издевателства.
                      О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Намерих тази страница - http://knifetests.com/MoraClipperDTest.html, май този нож заслужава да си отиде при вещите ръце на г-н 5-ракиев за един хубав тюнинг.

Коментар

май този нож заслужава да си отиде при вещите ръце на г-н 5-ракиев за един хубав тюнинг.
                          Най-дълбоки и искренни почитания към творчеството на 5-ракиев, ама какво не му харесваш на Клипера - надежден, евтин и "прежалим" нож? А ако искаш "тунингована" Mora, избери модел "Изключителен Горски 345", или "Горски Лапландер 90 или 95"-дръжка от твърдо дърво, алуминий и мед, кожен калъф с щампована ловна сцена . Поздрави !
                          "Make love, not war!"

Коментар

Може би точно заради този факт, че всичките са ми ножове добри, надежни и фабрични. А ми се иска да имам един уникат, нож, който притежавам само аз. Някакъв вид на мъжки егоизъм!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X