Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бакаут

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бакаут

Здравейте,колеги!Позволете да ви покажа един нож,в направата на който има екзотичен материал,а именно - бакаут(известен още и като "желязно дърво")Расте в южна Африка,много твърдо,много смолисто,много тежко дърво(във вода-потъва)Знам, че от него са правели плъзгащи лагери за корабни винтове(!!!)И най-интересното-при работа с него уханието на смолата му може да те замае-прилича на аромата на индийските ароматни пръчици,а ръцете миришат и на следващия ден..
    За ножа...острие-неръждаема стомана от кътър машина(така и не успях да открия марката, призведена е от "Алпине"),размери 119 х 34 х 7,8 мм,ръкохватка - гард неръждаем,проставки месинг,вложка биволски рог,дръжка-споменатия бакаут,задтилък неръждаем,размери 125 х 32 х 22 мм(средна част).Сглобката е на епоксид,подсилен от месингова гайка,чиято шпилка накрая разковах като нит.Канията е от лицева телешка кожа 4 мм,импрегнирана с восък,разтворен в масло.Съжалявам за кичозните копчета с емблемата на adidas,но само те бяха достатъчно големи и сигурни,все пак ножа тежи 285 г...Със здраве!
    Прикачени файлове

До: Бакаут

Честно казано,ако не беше споменал копчетата,хич и нямаше да ги забележа ...
    Просто,ножа приковава вниманието-семпла,изчистена красота...
    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Ножа е УНИКАЛЕН! Поне според моята концепция за добър ловен нож.
      Директно питам - колко ще ми струва СЪЩИЯТ като този? Може и на лични.

Коментар

Имам и аз абсолютно същия въпрос. Може и на мен на лични. Благодаря предварително.
        Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

Коментар

И аз да задам същия въпрос

Коментар

и аз се присъединявам към питащите :>
            When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Истинските български майстори на ножове не са много и си имат изграден собствен стил по който веднага се разпознават. Първоначално не обърнах внимание, кой е пуснал темата, но като зърнах снимките веднага познах кой е майстора.

Браво, Майстор Sa4mo!!!

Като човек, който е държал в ръцете си "хладно" бижу на майстор sa4mo, искам да го препоръчам на всеки ценител, ловец или просто човек, който иска да има уникален и изцяло ръчно направен за него нож.

П.С. Очаквам с нетърпение развитието на проект "финки".
              Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

На колегите lama 69 и NOTY отговорих на ЛС..но виждам,че питащите се множат прекалено бързо..затова за всички интересуващи се:ножа е обявен за продажба в друг форум: http://www.knivesbg.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=1549
                Тъй като там съм регистриран по-отрано,отколкото тук - смятам че е некоректно да дублирам обявата.Ако там не се намери желаещ да го притежава-ще го обявя тук,но - както се полага-в раздела "купува-продава",със здраве на всички!

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
                  ... Очаквам с нетърпение развитието на проект "финки".
                  Колега paunoff, проекта "финки" завърши...и двете си намериха нови собственици.За компенсация ще кача снимки на един нож,който завърших миналата седмица,и вече е в Сф(в нов собственик).Понеже се получи един такъв зеленичък, кръстих го "Странджанска зеленика"Нещо средно между финка и скинър,стана много удобен.Ако има интерес-ще разкажа по-подробно.
                  Прикачени файлове

Коментар

Красота. И аз си стискам едно парче бакаут, точно за плъзгащ лагер. Откъде да знам, че има такъв страшен фладер? Благодаря за идеята.
                    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Перфектна работа , направо си глътнах дъвката ..
                      ‎По 2 литра са само млякото и сока !
                      WJ 4.7

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
                        П.С. Очаквам с нетърпение развитието на проект "финки".
                        ..ето и известно продължение на "финската" тема.Ножа е все още недовършен-недополиран,негравиран,без кания.Малко бандитски изглежда..като стане-ще покажа,със здраве!
                        п.п.не е по темата..ама не ми се отваря нова-ако модераторите преценят-триене!
                        Прикачени файлове

Коментар

..Не е по темата,но е пак нож-обещаното продължение на темата"финки".Отначало ми изглеждаше малко "бандитска"..ама като се "съеши" с канията - се оказа,че е типично ловно-работна ножка-надявам се да съм се доближил максимално до традициония финландски "саами" нож..по форма,размери,технология на изработка(вкл.канията)..сега малко снимки,и със здраве!
                          п.п....по липса на еленова кожа,и съответното ласо..фона е на борсуча кожа,и ловни аксесоари
                          Прикачени файлове

Коментар

Сачмо,интересува ме дървенията от ясен ли е? Поэдрави.

Коментар

Първоначално публикуван от okoboko Преглед на мнение
                              Сачмо,интересува ме дървенията от ясен ли е? Поэдрави.
                              Не е ясен, колега..(и за да не ви мъча,като момците от ножарския форум) - дървото е "дуда" - бяла черница,съхнала повече от 10 години(тъй поне ми каза човека,който ми я даде,и май беше прав - матрЯла е огИн )

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X