Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Норвег"(усл.-от руски)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• "Норвег"(усл.-от руски)

Здравейте, ножомани!Позволете да ви представя последното си "ръкоблудство"(дано съм успял да кача снимки. Подробности:Острието съм ковал от ресор,сглобката е на епокс,гарда е неръждавейка,проставки-текстолит,ханекс,дурал,ръкохватка-орех(тониран)пропита с горещо ленено маслои после восък,задтилък-ханекс,залепен и фиксиран с два гвоздея,също неръжд."темляк"-капрон,мънисто-орех.Кания-лицева кравешка кожа,щампа,тониране,импрегнация на горещо(баня)в разтвор от терепнтиново масло+восък,двоен "подвес"(гайки за окачване).
    Ами това е...стремежа ми беше да се доближа до традиционните ножове на северните народи,в този случай-до норвежките ножове,със здраве!
    Прикачени файлове

До: "Норвег"(усл.-от руски)

Красавец, браво!

Коментар

Браво бай Сачмо !
      О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

..този път ножката е от финска - по-"финска"..Стремих се да спазвам канона и традицията:Острието е от въглеродна(65Г), кована, термообработена и ецвана стомана.Дръжката е с "врътка" към съвременността-орех,тониран в два цвята,проставки-ханекс(нЕква домакинско-плотова пластмаса),месинг и текстолит.Канията обаче си е хептен традиционна-с дървена вставка,характерна форма,вкл.подвеса,с щампата се стремих да наподобя характерни северни мотиви,темляка си е кожен шнур,само дето няма кокалено или дървено фиксаторче(ама него - утре)
        Нестор(дето го ползвам за поставка при фотографиите) - не прояви никЪФ интерес,което малко ме притесни...ама той си е бретонец все пак...не хъски или маламутТа така,със здраве!
        п.п.Повече подробности-тук: http://sa4mo.snimka.bg/hobby/finko-n...i-nojki.463247
        Прикачени файлове

Коментар

Страшни са...

Направо ми потекоха лигите!

Майстор си!

А дървената кания, просто е уникат!

Каква е идеята да вкарват дърво? Да не би да има риск да замръзне ако е влажен и да залепне за кожата отвътре?
          Последно редактирано от Volk; 21-02-10, 14:19.

Коментар

Абе и аз имам езин с дървена кания. И аз ве се чудя каква е идеята?
            Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
              Каква е идеята да вкарват дърво? Да не би да има риск да замръзне ако е влажен и да залепне за кожата отвътре?
              .не съм сигурен..може и това да е една от причините.По вероятно дървото да дава твърдост на меката иначе кожена кания..но тъй или иначе - такива са

Коментар

Здравей sa4mo,
                Държал съм твое произведение и няма да те хваля, то просто няма нужда. Без скромност ще кажа, че беше може би най-добрия нож за дране който съм виждал. Пребивавам в Норвегия и тези идиоти тук се радват много на един доста по различен нож от този който си направил, казват че бил типично норвежки. Когато имам път към офиса на фирмата, ще направя малко снимки и ще ти ги пратя, предполагам ще ти бъдат интересни. Поздрави .
                Approximately 29% of the Earth is land,the rest is ours...

Коментар

Първоначално публикуван от sa4mo Преглед на мнение
                  ..този път ножката е от финска........
                  Идеална е ножката . Много професионално си го гътнал тоя рошавия .Дори няма кръв наоколо

О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от nekromant Преглед на мнение
                    Здравей sa4mo..Пребивавам в Норвегия и тези идиоти тук се радват много на един доста по различен нож от този който си направил, казват че бил типично норвежки. Когато имам път към офиса на фирмата, ще направя малко снимки и ще ти ги пратя, предполагам ще ти бъдат интересни. Поздрави .
                    И аз съм много любопитен,ще съм благодарен да видя снимки!Моята инфо е предимно от руски източници,щот с Ханглиция ме няма,да не говорим за норвежки

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                      Много професионално си го гътнал тоя рошавия .Дори няма кръв наоколо
                      ..дори знаейки,че е на майтап - пак ми настръхна козината,като го прочетох това...аз кучета отглеждам от 1978 г..
                      Благодаря все пак за коментара(за ножа,де)!

Коментар

Мдам ,малко грубичко се получи .Аз също гледам кучета от как се помня и човек убивам за тях . Sorry и пак браво за ножа

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X