Някъде в някое артилерийско поделение дали не е останало някое чукче, от тия дето се мотат около гаубиците. Или ти трябва по-малък?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Армейски чук (комплектация към гаубица)
Свий
X
-
Искам да знам и сигурно не само аз, кога трябва да се помага в музея, стига да съм свободен без проблем. Освен това военните в музея толко ли са се скарали с бившата :x артилерия, или всичко вече е скраб? Са да не кажеш скраб е? :x
Тая тема каква беше а за какво си пишеме! леко off дет викат хАмериканците
Коментар
-
Скрап. А което не е - ще стане. В т.нар. Агенция е ад в стил развит социализъм. Що да правим нещо, като и без нищо заплатата тече. Опитвам се да завържа там връзки поне нещо да спася, ама трудно. По-добре не питай, че верно ми се реве като се сетя. Имане, събирано 125 години от целия народ, с глад и кървава пот - на буклука. С мазни самодоволни усмивки и назидателни речи.
През лятото ще е, като се стопли. На 20 ми беше лесно да ги правя пълзешком в замръзналата кал, ама сега не съм на 20. И другите глупаци не са, и така ...
Коментар
-
А, цяла тема. Аз не, ма бащами, прпеди триисе и кусур години е влачил гаубица като тая в музея, от вратата - първото или второ най голямо нещо с двойни гуми, 153мм ако не ме лъже паметта. Та това нещо преди да почне да гърми се окопава подобаващо. И точно в тоя момент се вадят големите чукове, с тях образно казано в земята се забиват едни големи железа за да не шава много оръдието. Аз само веднъж съм гледал как гърми такова нещо, но да видиш как 8,5 тона скачат метър и половина е меко казано впечетляващо.
Та тия чукове незнам точно от какво са направени, обаче издържат на цялата "спортна" злоба на войниците, които всеки ден с години са ги буфкали по други, много "железни" железа. Имам си един такъв и не си го давам за нищо. В инструмента най - лекия чук, ми е един стар facom, по-тежкия е български, пак бая стар. На факома дръжката отдавна е тръба, така го ползвам за удължение на твърдия върток. Чука си е чук, без него не може, това е !
Коментар
-
А па аз като видя джип да няма чук, и тутакси сядам. Да не ме боли като падна от смях. Може да нямаш книжка, ама чук да нямаш ...))
Уф, чакай че пак олях копчетата с кафе))))))))))
Ммм ... С по две колела трябва да е оръдие-гаубица. 152 мм. РГК. Само руснаците могат да правят такива неща. И оръдия-минохвъргачки. Немислимо хубави ако са си твои, и не дай боже да са на лошите.
Ходил съм на гости при артилеристите, да виждам как та какво. Силно впечатлява. Аз знам да поискам от тях те толко снаряда те тука, и да ги псувам до бога като не улучат веднага. А кво става при тях като се развикам по радиото ... В началото на 80-те още имаше прикачна артилерия, верно скачат кат малки котета. Те и самоходките се кандилкат, 20 и колко тона, и целите в пушек, а малките - хептен.
Бе, Бог, братче, хем на войната ...
Коментар
-
До: Армейски чук (комплектация към гаубица)
здрасти, какъв чук ти трябва или вече си си намерил? 20кг?Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква
Коментар
-
правилен чук? това пък какво е? беше ми любопитно - за сефте виждам в интернет да се търси чук.
Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква
Коментар
-
Правилният чук е парче стомана 35Л, което е ковано многократно до лента и после обратно на трупче, а накрая термообработено до зададена твърдост. Така че да не е нито много меко, нито твърдо, и достатъчно еластично.
По магазините от новите има само буклук. И венеца на творението - китайските чугунени извращения. За които трябва да бъдат разстреляни и производителите и вносителите.
Коментар
-
100% съгласен със Стефан,купих си среден чук от тези новите и след една седмица работа се пръсна кат диня.След тази случка се разрових и намерих на дядо чука дето е разбивал камъни на кариерата още преди девети,верно заоблил се е и от двете страни ама няма мърдане.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар