Тази вечер получих невероятен подарък. Група приятели от Форума и от Ленд Ровър Ентусисатс ми подариха уникален нож. Трудно ми е още да говоря, твърде съм щастлив и развълнуван, но искам веднага да благодаря на всички, участвали в тоя тъй приятен за мен заговор. Специално на невероятните майстори дядо Благо( изковал невероятно острие от дамаск) и 5ракиев( направил страхотната дървено -костна дръжка и отлична кания). Наистина получих царски подарък и отново казвам, трудно намирам думи да благодаря на всички, взели участие в тази изненада. Жеста Ви наистина е уникален и съм трогнат до дъното на душата си. Нека майсторите разкажат малко повече за изработката, разбрах, че е кован по уникална технология, а за изработката на дръжката са вложени страхотни естетски умения. И нека всички, които ме зарадваха и изнеднадаха така приятно, да не се отърват от здраве и късмет, да са винаги щастливи и да постигат успех в начинанията си винаги. Ето няколко бързи снимки:
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Получих страхотен подарък
Свий
X
-
До: Получих страхотен подарък
Аз както обикновенно съм по-информиран за случая.Но не знаех че е толкова хубав. Честито Злати. Да си го ползваш със здраве.
За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.
Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
Коментар
-
Това е от онези предмети, които се превръщат в семейни реликви. Честит да ти е! Между другото, на Дядото ножките хич не понасят шкафове и витрини, ако и да изглеждат така. Дай му само да реже и му гледай сеира. Като нищо да ти е сложил сърцевина от У10. За дръжката на 5ракиев няма какво да коментиме, то се види! Красота!
Коментар
-
Ха, честито и да го ползваш тоя убавец по-често, че иначе язък за труда на майсторанитеО, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Танасе Преглед на мнениеЧестито, Годпод хубав нож те е дарил, аз ти пожелавам и здрава ръка да го държи!
Но не е Господ, Танасе. В пост #1 пише кой е.
Да се предава ножът от бащи на синове и за добри дела да служи само !Тази земя, по която тъпча сега,
тази земя, която пролетен вятър пробужда,
тази земя – не е моя земя,
тази земя, простете, е чужда.
Коментар
-
Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнениеТази вечер получих невероятен подарък.
Група приятели от Форума и от Ленд Ровър Ентусисатс ми подариха уникален нож. .....
Днес докато си пърпориках с таралясника, какво ми направи "вЧепатление" .... ми тя и накатката на дръжката е в стил L.R. ...а сега има ли нещо случайно.Land Rover Discovery:
- ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!
Коментар
-
Понеже майсторите традиционно са скромни, ще кажа аз няколко думи и се надявам да се престрашат и те да напишат нещо...
Ножът беше замислен като уникален и неповторим. Такъв и стана, рядко е когато резултата превъзхожда идеята... Е в случаят тъй се получи. Изборът на майстор за острието беше лесен... и единствено възможен..., нали искаме най-доброто... Говорихме си с дедо Благо, какво да е острието..., най-накрая решението бе каквото му е по душа това да направи, само размерите и общата визия уточнихме... Когато един човек е майстор по-добре е да не му обясняваш какво и как трябва... В случая това беше и правилното решение... Единственото условия беше, ножът да е без компромиси и най-доброто което може... Е, много може дедото... (всъщност никакъв дедо не е, ами ми е набор...)
Ножът е със сърцевина, по уникална дедовска технология, с управляемо навъглеродяване, която е в сандвич от дамаск, но не декоративен, а истински от слоеве с различно съдържание на въглерод... не разните му модерни чалги, с никели и прочие влошаващи качествата на ножа бижутерски технологии... Този нож е изкован без никакви компромиси по отношение на най-важното за всеки нож, здравина, способност за рязане и задържане на "ряз"... Острието е закалено и е с реален и видим хамон (линия на закаляване), който е в следствие на закаляването, а не е чрез ецване...!
Още преди да е готово острието започнахме да мислим за дръжката... За нея най-важното е кой да я прави...? Нали най-доброто острие си иска и най-добрата дръжка... Е изборът и тук бе много лесен..., всъщност няма такъв... Човекът го знаеме, уникалните дръжки са негов монопол...! Та с надежда, че няма да откаже го попитах... Голям човек, голяма душа... Не само че нямаше и секунда размисъл..., но и всичко направи за "ползу рода"... Такъв си е, да е жив и здрав ида ни радва още 1000 години с майсторлъка си... Аз винаги съм казвал, че майсторите се раждат такива... Колкото и ще да учи някой отвътре трябва да му иде...
Оттук насетне са снимките, който не го е виждал този нож нека му се порадва...
Злати да ти е винаги до ръката, да ти служи вярно и децата на твоите деца да го предават нататък през поколенията... Ножът е наистина фамилно съкровище...!
Вижте сами:
Дръжката е направена от стабилизирана северна елша, рог от африкански бивол и полиран метал...Последно редактирано от Венцислав Петров; 25-12-09, 12:58.
Коментар
-
Респект пред майсторите!
Коментар
-
Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнениеТази вечер получих невероятен подарък. Група приятели от Форума и от Ленд Ровър Ентусисатс ми подариха уникален нож. Трудно ми е още да говоря, твърде съм щастлив и развълнуван, но искам веднага да благодаря на всички, участвали в тоя тъй приятен за мен заговор. Специално на невероятните майстори дядо Благо( изковал невероятно острие от дамаск) и 5ракиев( направил страхотната дървено -костна дръжка и отлична кания). Наистина получих царски подарък и отново казвам, трудно намирам думи да благодаря на всички, взели участие в тази изненада. Жеста Ви наистина е уникален и съм трогнат до дъното на душата си. Нека майсторите разкажат малко повече за изработката, разбрах, че е кован по уникална технология, а за изработката на дръжката са вложени страхотни естетски умения. И нека всички, които ме зарадваха и изнеднадаха така приятно, да не се отърват от здраве и късмет, да са винаги щастливи и да постигат успех в начинанията си винаги. Ето няколко бързи снимки:
Да ти е честит подаръка,но нали знаеш,че трябва да го платиш минимално/един,два лева/за да не си срежете приятелството.Такова е поверието.Жив и Здрав бъдиHUSGVARNA 630 SMR
PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар