Всъщност тази пластовост увеличава гъвкавостта на острието. За сабя би било добре, но за нож... За красивото, то е друга бира.
. Има много интерпретации и пояснения и доуточнения и разширения. Аз лично наричам "дамаска стомана" точно това, за което Венци по-горе каза, че не е дамаска стомана
. За този материал шарката въобще не е от значение.
. Ако не е лошо времето следващата или по-следващата седмица ще си дам зор да изкова едно токова и после ще сравним всеки от изходните материали с крайния резултат. Понеже вече съм го правил за себе си, смятам че ще е инетересно да го докоментираме и за всички останали.
Поради желанието от резки разлики в света, там се намесват сплави с високо съдържание на никел (заради бялото), силно корозираши (заради релефа), понякога дори се ползват цветни метали. Tипичен пример . Това прави получения резултат доста зле представящ се като острие, но пък атрактивен

Нали е дамаст все пак требе малко и циганийка да има.Тва поне ми е останало в главата но може и да греша.
Нали е дамаст все пак требе малко и циганийка да има.Тва поне ми е останало в главата но може и да греша.

:
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар