Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнение за нож

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мнение за нож

Здравейте имам нож на Мигел Нието с 19 см острие и стомана 440с.
    Какво е вашето мнение че от видове стомана не разбирам .

До: Мнение за нож

Стоманата не е лоша, но въпросът не е в нея, а в термообработката..., която за съжаление на тази марка не е силна черта... Ако няма да го ползвате за нещо много отговорно този нож става..., поне не струва много пари...
    VPetrov.photography

Коментар

За тази дължина на острието, стоманата е много добра. Имам над десет ножа с тази стомана но от други марки. Подозирам обаче, че всички са излезли от един завод находящ се из дебрите на "Поднебесната Империя"

Коментар

При Нието просто липсва термообработка .Много са малко стоманите ставащи за ножове без подходящата закалка.440С определено не е от тях
        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

А дали може да се даде на някой майстор да го заточи че е с фирменото което не е мн остро.Не вярвам да стане като нож на "Cold steel" но поне малко по остро.

Коментар

Колд Стийл не е критерий за острота ,както и никоя друга фирма
            Можеш да го дадеш на майстор ,можеш и сам да си го заточиш
            О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Да,и да не го ползваш,след като го заточиш

Имам,едно нието....само като му покажа нещо за рязане,и се изтъпява
              Да не зависиш от "Органи" в България....

Коментар

Не знам как ги пишат тия означения на стоманите при заводските ножове но имам едно комплектче ножове за обработка на дивеч което ми го прави един стар ковач от Железница от пружинна стомана 65 Г (ресор на рейс чавдар) преди двайсетина години малко са неугледни и на мокро ръждясват но за последно съм ги точил преди пет години за това време доста животни са обработили и можеш да се обръснеш с тях.
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Cold steel го поставих за сравнение,не че ги имам за най-острите маркови ножове.Eто тук гледах тестовете: http://www.coldsteel.com/sanmairesc.html

Коментар

Преди няколко месеца продадох един от ножовете си.Колд Стийл мастър танто точно от san-mai 3 .Перфектна изработка но стоманата се точи по-трудно от S30V а държи заточка долу-горе на половина .Цените са им неоправдано високи .Затова го продадох и на половин цена без да съм го ползвал

Коментар

Мисля да се пробвам сам да си направя нож,но се чудя от каде да намеря подходяща стомана.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                        Не знам как ги пишат тия означения на стоманите при заводските ножове но имам едно комплектче ножове за обработка на дивеч което ми го прави един стар ковач от Железница от пружинна стомана 65 Г (ресор на рейс чавдар) преди двайсетина години малко са неугледни и на мокро ръждясват но за последно съм ги точил преди пет години за това време доста животни са обработили и можеш да се обръснеш с тях.
                        пет години без точене и доста оправини животни, че и бръснат още!сигурен ли си ,че не описваш джадайски меч

Коментар

https://www.brisa.fi/portal/index.ph...tpage&Itemid=1

Виж тук - имам 2 ножа от там - върха на сладоледа

Коментар

Господин Янков ако сте купували нещо от този магазин колко горе долу излиза доставката?Аз съм на 60 км от София.

Коментар

Първоначално публикуван от stoian_qnkov Преглед на мнение
                              пет години без точене и доста оправини животни, че и бръснат още!сигурен ли си ,че не описваш джадайски меч
                              Абе за бръснене не съм се бръснал с тях предпочитам жилет но и тоя ловен сезон още нямат никъква необходимост от точене.
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X