Както става ясно от името ще постна няколко снимки на ножчето (което поръчвах в тази тема). Като стана дума съм напълно доволен от хората с които работих - като цяло доста човешко отношение от тяхна страна - лично аз нямам никакви оплаквания.
Когато имам по-сериозни впечатления, ако се присетя ще ги добавя в темата.
Понеже преди малко нямах времето няколко предимства/недостатъци на първо око:
Предимства:
Малък, легален почти навсякъде (с изключение на местата където не е позволено да носиш нож с застопоряващ механизъм).
Острие от Bohler M390, дойде доста добре наточено.
Съотношение на дължината острие/дръжка - от снимките ясно се вижда, че е доста добро.
Много лек - не съм мерил точно, но ще го направя по-късно и ще споделя. // Фалшивата, китайска везна у нас го измери като 65 грама - нещо не ми се вярва, но...
Формата на острието поне за мен лично е голям плюс - почти не ми се налага да пробивам с нож, а ако се наложи си имам голям нож с който да го направя. Warncliffe тип острието е по-лесно за точене, позволява дълги режещи движения и става лесно за мазане, ако решиш да си нарежеш домат и да си намажеш филия хляб например.
Страниците са карбон (не успях за титания), но самият застопоряващ мехнизъм е фин пласт от стомана - като за този тип нож определено предостатъчно.
Отворен дизайн - ако наистаина искаш (а и защото понякога се налага) не е проблем да разглобиш нещото - застопорено е със два болта звезда... друг е въпроса къде ще намеря толкова финни битове
Керамични лагери - нещото наистина има керамични лагери и основа... направо съм впечатлен, че са успели да ги наврат в такова малко ножче.
Недостатъци:
Няма отвор за връзка - понякога е добре, особено, ако искаш да "удължиш" дръжката с нещо.
Има огромен backspacer вместо колони... т.е, когато трябва да почистиш дръжката ще трябва да го направиш с клечка за уши и изгребвайки това, което искаш да премахнеш, место просто да изтръскаш ножа - няма пълно щастие.
Позицията на клипса - очевидно е, че е сложена по-ниско само за да се вижда, че нещото все пак е нож. Не мога да разбера защо, но... това е тема на съвсем друг разговор.
Карбонови страници - да, знам, че са по-леки (и по-скъпи), знам, че повечето хора предпочитат карбон - аз все пак бих предпочел варианта с титания всеки ден от седмицата, но като не поръчваш на време взимаш каквото можеш. Не, че се оплаквам - карбона си е напълно окей
Керамични лагери - страхотни са докато не ти се наложи да разглобиш нещото... Тогава просто пак са страхотни, но и трябва да внимаваш страхотно кое от къде е изпаднало
Когато имам по-сериозни впечатления, ако се присетя ще ги добавя в темата.
Понеже преди малко нямах времето няколко предимства/недостатъци на първо око:
Предимства:
Малък, легален почти навсякъде (с изключение на местата където не е позволено да носиш нож с застопоряващ механизъм).
Острие от Bohler M390, дойде доста добре наточено.
Съотношение на дължината острие/дръжка - от снимките ясно се вижда, че е доста добро.
Много лек - не съм мерил точно, но ще го направя по-късно и ще споделя. // Фалшивата, китайска везна у нас го измери като 65 грама - нещо не ми се вярва, но...
Формата на острието поне за мен лично е голям плюс - почти не ми се налага да пробивам с нож, а ако се наложи си имам голям нож с който да го направя. Warncliffe тип острието е по-лесно за точене, позволява дълги режещи движения и става лесно за мазане, ако решиш да си нарежеш домат и да си намажеш филия хляб например.
Страниците са карбон (не успях за титания), но самият застопоряващ мехнизъм е фин пласт от стомана - като за този тип нож определено предостатъчно.
Отворен дизайн - ако наистаина искаш (а и защото понякога се налага) не е проблем да разглобиш нещото - застопорено е със два болта звезда... друг е въпроса къде ще намеря толкова финни битове
Керамични лагери - нещото наистина има керамични лагери и основа... направо съм впечатлен, че са успели да ги наврат в такова малко ножче.
Недостатъци:
Няма отвор за връзка - понякога е добре, особено, ако искаш да "удължиш" дръжката с нещо.
Има огромен backspacer вместо колони... т.е, когато трябва да почистиш дръжката ще трябва да го направиш с клечка за уши и изгребвайки това, което искаш да премахнеш, место просто да изтръскаш ножа - няма пълно щастие.
Позицията на клипса - очевидно е, че е сложена по-ниско само за да се вижда, че нещото все пак е нож. Не мога да разбера защо, но... това е тема на съвсем друг разговор.
Карбонови страници - да, знам, че са по-леки (и по-скъпи), знам, че повечето хора предпочитат карбон - аз все пак бих предпочел варианта с титания всеки ден от седмицата, но като не поръчваш на време взимаш каквото можеш. Не, че се оплаквам - карбона си е напълно окей
Керамични лагери - страхотни са докато не ти се наложи да разглобиш нещото... Тогава просто пак са страхотни, но и трябва да внимаваш страхотно кое от къде е изпаднало
Коментар