Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Щик за пистолет ???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Щик за пистолет ???

Тъй като виждам, че в този форум пишат доста хора с отношение (пряко или непряко) към военното дело, бих искал да попитам - какъв е смисълът от поставянето на байонет на автоматичен пистолет ?

Въпросът ми е продиктуван от това чудо на инжинерната мисъл.

Аз в казармата бях ракетчик, така че не съм запознат много с тактиката на пехотният бой на близка дистанция, но на първо четене виждам 2 основни недостатъка:

1. 80 грама (2,6 унции) закачени в предният край на пистолета, би трябвало тотално променят баланса му, респ. точноста.

2. Ако ситуацията опре до ръгане с ножове, не е ли по добре ножът да е в ръката ти, а не закачен към 1 кг безполезно желязо, което автоматично го прави по труден за контролиране ?
    Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

До: Щик за пистолет ???

Според мен,основния смисъл е продавача да вземе 33 долара .
    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Това за инидианци - гръмва противника и му взема скалпа в движение...
      Извинявайте за спама!
      "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
        Според мен,основния смисъл е продавача да вземе 33 долара .
        +1
        Only after the last tree has been cut down,
        Only after the last river has been poisoned,
        Only after the last fish has been caught,
        Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Тази концепция е доста стара, ако не се лъжа още преди 1 Световна вийна. Имах някъде снимка на револвери оборудвани с нож.
          В наше време явно важи правилото за добре забравеното старо. CZ съшо не правят изключение и предлагат такъв аксесоар за своя Тактикъл. Друг е въпроса дали някоя тактическа група реално би го ползвала.
          Прикачени файлове
          Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
            Тази концепция е доста стара, ако не се лъжа още преди 1 Световна вийна. Имах някъде снимка на револвери оборудвани с нож.
            В наше време явно важи правилото за добре забравеното старо. CZ съшо не правят изключение и предлагат такъв аксесоар за своя Тактикъл. Друг е въпроса дали някоя тактическа група реално би го ползвала.
            Е,то има пистолето-сабии,и ножо-револвери,или капсулни пистолети с интегрирана към тях брадва ....Във времената,когато е можело да гръмнеш един-два пъти и след тов, пушкалото става,само излишен товар,подобни комбинаций,са били по-смислени.

Коментар

Е то тогава по добре да вържеш една дръжка от метла за цевта на пистолета, и да го ползваш за боздуган като попривършиш боеприпасите
              Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Което даже е приемано на въоръжение през разни векове.
                Има какви ли не комбинирани оръжия. Кой да е остър камък става за нож, или там за хвърляне. А правилния десантен нож лети на 20 метра право в гърлото, и о, чудо, може да нареже салата ...
                В музея съм виждал шпаги с еднозарядни кремъчни пистолети в ефеса. Саби с двузарядни пистолети, с 4- и даже 6 зарядни револвери пак там. Щиковете на днешните пушки са ехо от копията, еднозарядните мушкети, и даже съвършенните машини на смъртта АК и СВД излизат от завода със щикове с номерата на затвора. Един вид - що пък не.
                Смешно е, разбира се. Пак в музея съм виждал неимоверно по ефективния праобраз на тая смешка. Петзарядно безцевно малокалибрено револверче. Сгъва се всичко, остава цилиндър, удобен за хващане всякак. Ножчето е реално змиеподобно острие, 15-тина сантиметра, измъква се отдолу, без връзка с останалите части. Така се и използва от който може с нож. Може да се измъкнат и ръкохватка - назъбен бокс, и даже спусъкът, за да стреля.
                Съществуват категории хора, чиято подготовка позволява да убиват с какво да е. И такива, които гледат кино. Е, за онанистите с много пари - КУПЕТЕ, това е хай тек, отсекъде!!!

Коментар

Хайде като се е тръгнало на необикновени оръжия да пусна и аз един-два стрелящи ножа :
                  http://www.orugia.net/weapon.php?id=38
                  http://handgun.kapyar.ru/page.php?pg=913
                  http://strike.by/real_weapon/nrs.htm
                  http://homelab.vipcentr.ru/shooting_knife.htm
                  http://www.orugia.net/weapon.php?id=37
                  http://slovari.yandex.ru/dict/guns/a...m&stpar1=1.6.1

Уф.

Коментар

Аз имах възможност да се запозная с тази чудесия НРС-2. Не е за хора със слаби нерви този уред.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                      Аз имах възможност да се запозная с тази чудесия НРС-2. Не е за хора със слаби нерви този уред.
                      Интересно. Може ли нещо по-конкретно?

Коментар

ами че той стреля назад
                        винаги нещо опасно ти сочи в корема

ИМХО
                        - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                        - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

За да се прицелиш трябва да го дъжиш с острието към лицето си. Откат на СП-4 хич не е за пренебрегване. Так че избираш око или изстрел.

Коментар

И съвсем реално имаш възможност да си отстрелиш показалеца.

Коментар

Ето,едно комбинирано оръжие,сабята на Стефан Караджа,незнам дали ще върши повече работа от щик за пистолет,но поне е по-красива

Подробности- http://www.museumruse.com/collections/karadja_bg.htm

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X