Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ при избор на нож.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Помощ при избор на нож.

Аз също се оглеждам за нож с универсално предназначение да си имам в колата ако потрябва.

Един колега си поръча от https://www.brisa.fi и дойдоха без проблем. Какво мислите за тази марка? А модел?

Много ми харесват дамаските остриета. Но дали са практични? Не съм ползвал...
    Последно редактирано от BAlexandrov; 03-12-08, 14:12.
    Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Бриса не е марка а сайт(с доказано име) където просто се продават ножове и основно материали от които сам можеш да си сглобиш нож.
      О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

За нож, който ще седи в колата, е по-важно да е от максимално неръждаема стомана. В колата е зверска влага. Имай предвид, че доста от хубавите имат склонност към ръждясване, ако не се пазят и подържат правилно. Даже има една приказка, че нож, който не ръждясва, не става за нищо. Аз не съм напълно съгласен с нея, но не е и толкова далеч от истината . Така че при точно такава покупка търси компромис между качество и неръждаемост.
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

В крайна сметка се спрях на Buck Mayo Kaala.

Благодаря още веднъж за съветите.

Поздрави!

Коментар

Аз също благодаря!

Сетих се, че всъщност имам нож и брадвичка в кожен калъф от баща ми. Може би са руски... не знам, нищо не пише на тях, но ги почистих, наточих и са в колата вече
            Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
              Едно доказателство че е здрав
              http://www.knifetests.com/FallknivenA1.html
              Говоря за ножа,защото тоя,който го тества не ми се вижда да е в добро психическо здраве
              Гледах най-внимателно филмчетата.За мен истински нож трябва да покрива 2 критерия : Стискаш го между две трупчета и стъпваш на дръжката.Не трябва да се счупи или огъне.И втория : да може да реже сурово месо на прозрачни резени.
              Тоя модел на филма ги покрива и двата,само не знам какви пари е.Сигурно е много скъп.
              Това да дупчи ламарина и да кърти бетон вече е в повече.Ножовете все пак не са за това,има си други инструменти.

А,не бях видял цената - около 250 лв.Струва си всяка стотинка,стига в магазина да ти дадат същото,което е на филма.
              Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
              имат право да гласуват на избори.

Коментар

Не съм чувал за ментета на fallkniven.Като се има в предвид,че повечето ножове у нас се продават на над двойна цена ,250 лева за България е изключително добра цена.Все пак е ламинат от VG-10 правен в Япония.
                О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Аз ли нещо не го откривам,но тия шведи имат ли представителство,по-скоро магазин тук ?Взе да ми става интересно и искам да ги видя тия ханджари отблизо.

Коментар

Хайде бе,юнаци,казвайте къде ги продават тия ножета "Fallkniven".
                    Харесах си модел А2 и явно ще си го взема.

Коментар

във оръжеен магазин "ВИП"
                      Последно редактирано от droba; 04-12-08, 21:56.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X