Обява

Свий
Няма добавени обяви.

По какво мога да позная дали един нож-щик е истински?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: По какво мога да позная дали един нож-щик е истински?

Не е с дълго и тясно острие, но ми се вижда гъвкав.
    http://uk.youtube.com/watch?v=Xq1EFWVV3C0
    Цена в България:
    http://www.oragie.net/takt_hunt_knives.htm

Коментар

Неръждавейката ,не държи хубав ряз.Ако искаш еластичен нож,направи го от ресьор,много еластичен и добър на заточване ,но ръждясва.

Коментар

Благодаря ви много за съветите.В момента понеже професията ми е дърводелец реших да експериментирам с материал за които сигурно ще кажете че не става но след 5 дена борба мисля че имам напредък,материала е нож за абрихт които е доста закален но и както установих издържа на голямо огъване.Проблема ми беше грубата обработка заради твърдостта на материала и заради опасността от прегряване.След няколко дни ще има и снимки как се справих след обработка със шлаифмашината.А и имам един въпрос как мам...му да пробия отвори за дръжката.Располагам с резак(оксижен),електрожен,бормашини и всякакви подобни с кое от тях е най удачно да пробвам да го пробия.Благодаря предварително.

Коментар

Пробвай с настолна бормашина.Но ако е много твърда стоманата и почва да "синее"бургията ще трябва да играе резака.

Коментар

Първоначално публикуван от radotin Преглед на мнение
            ..... и имам един въпрос как мам...му да пробия отвори за дръжката.Располагам с резак(оксижен),електрожен,бормашини и всякакви подобни с кое от тях е най удачно да пробвам да го пробия.Благодаря предварително.
            ЕЛЕКТРОЖЕН !!!
            .... направи най-напред дупките, после оформяй острието.

п.п после ще ти кача снимки на нож направен от такъв материал.
            Land Rover Discovery:
            - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
            Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Има специални видиеви бургии за тия железа. Ама са скъпи((
              С електрожена ще направиш дупки, но много големи.
              Грубото оформяне все едно с камъни. Флекс или шмиргел. Но трябва много често да го топиш в кофата с водата.

Коментар

А защо дупките за закрепване на дръжката трябва да са кръгли? Ако не можеш да дадеш удоволетворителен отговор на въпроса, пробвай да ги направиш с флекса - едни такива тесни, дълги процепи.

Коментар

За да можеш да вкараш в тях плътно нитовете. Да не се разбива.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                    Има специални видиеви бургии за тия железа. Ама са скъпи((
                    С електрожена ще направиш дупки, но много големи.
                    Грубото оформяне все едно с камъни. Флекс или шмиргел. Но трябва много често да го топиш в кофата с водата.
                    Съгласен съм, ако не го е правел и преди има вероятност да го осе....ш
                    Затова опитай първо тях ако ги правиш с електорожена,моя е с дебелина 3.2мм.

.... как ти светне дупката спри и изчисти шлака, иначе може да те заблуди и да я направиш по-голяма.
                    Когато ковеш чирените сложи в дупката около нита, от лепилото поксипол да уплътни.

опитай, може и да може ... ей го на
                    Прикачени файлове
                    Land Rover Discovery:
                    - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".

Коментар

5-ракиев Много ти благодаря за съвета.Сега да попитам още нещо с грубата обработка приключих преди два дни и много се очудих като видях твоя нож приликата е страшна но моят е с дължина на острието 12см и дбъжка 9см.Като видях твоя реших и аз да сложа борд и искам да те попитам как го направи защото тепърва започвам със металообработката и ми е трудно да подбирам материалите.А и незнам за теб но аз мисля да е с доста по широка дръжка според дланта ми като чирените ще са от орех защото мисля че е много красиво а и дълготрайно дърво все пак това ми е професията де.Благодаря предварително.

Коментар

Първоначално публикуван от radotin Преглед на мнение
                        ..... реших и аз да сложа борд и искам да те попитам как го направи защото тепърва започвам със металообработката и ми е трудно да подбирам материалите ....
                        ... ми от някаде бях свалял такива бронзови втулки сн.№ 1,2,3, режех нужното парче, нагрявах, изправях го.
                        После оформяне полиране и закрепване.
                        Трябва да се получи нещо като на сн.№ 4 и 5.
                        .... а можеш да сложиш дръжката и като на сн.№6, ТУК колегата го е показал поетапно как я е направил .
                        Прикачени файлове
                        Land Rover Discovery:

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X