Здравеите всички въпроснит нож ми е подарък от военен който твърди че е напълно оригинален щик от АК47 ето и няколко снимки http://store.picbg.net/pubpic/6E/0F/...c5a18a6e0f.JPG http://store.picbg.net/pubpic/42/19/...a0ff0c4219.JPG http://store.picbg.net/pubpic/9E/00/...f8c61e9e00.JPG Как да позная дали е оригинален.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
По какво мога да позная дали един нож-щик е истински?
Свий
X
-
До: По какво мога да позная дали един нож-щик е истински?
Почти на 100% съм сигурен,че не оригинален (което не значи че не е качествен).Ножовете за АК47 имат механизъм за закрепване към автомата.Има и още един вид,при нас му казваха армейски нож,но не съм сигурен дали това е неговото име.Той е с подобен вид като твоя но се различават чирените и формата на дръжката,а както ми се струва и дължината на острието.Не се притеснявай ползвай си го и ще видиш дали си доволен,може пък да е и с по-добри качества,а и изглежда добре.Всичко хубаво.
-
И този има механизъм за закрепване към автомата просто на снимките не се вижда добре.Амога ли да попитам как по точно да определя дали е истински или не.Понеже отскоро го имам и за сега несъм го ползвал само проверих дали острието и дръжката са балансирани като тежест и излезе че баланса е перфектен.Адължината на острието е 23см на дръжката 11,5см а дебелината на острието е 5мм.
Коментар
-
Като намериш наставлението за АК-47) Там има картинки.
Трагично китайско менте. Появиха се примерно преди две години.
Никои съветски щикове не са с кожени кании.
На никои съветски щикове няма такива маркировки. Има само фабричен номер, като правило четирицифрен, с много дребен шрифт.
Ключалката на щика на АК-47 е на тилната страна на халката - гард, не на задния край на ръкохватката.
Но не съм сигурен че това става и на АК-74. Вероятно не.
Коментар
-
За мое огромно съжаление и двамата сте прави това е Китайско менте ето го и доказателството http://shop.gunman.biz/product_info....1ebnecmi0ht250 Жалко че не погледнах веднага механизма та тои няма нищо общо със този на щиковете за калашников.Съжалявам че напразно ви загубих времето.
Коментар
-
Стефан е прав,наистина няма подобна маркировка в съюза(виж в Китайската народна република фабриките бълват милиони артикули с такива-бинокли,ножове и кво ли не).Обаче аз си купувам ножове,за които съм почти сигурен че са китайски (на острието пише stainless steel или нещо подобно) и съм много доволен от материала им.Е след покупката следява задължително здраво закрепване на острието към дръжката и изработване на нова кания.
Коментар
-
Първоначално публикуван от radotin Преглед на мнениеИ този има механизъм за закрепване към автомата просто на снимките не се вижда добре.Амога ли да попитам как по точно да определя дали е истински или не.Понеже отскоро го имам и за сега несъм го ползвал само проверих дали острието и дръжката са балансирани като тежест и излезе че баланса е перфектен.Адължината на острието е 23см на дръжката 11,5см а дебелината на острието е 5мм.
... какво толкова те вълнува да ли е "истински".Ако ти харесва и ти върши работа си го ползвай с кеф.
ТУК са ти дадени някой модели.
.... Aaа... ТУК почти/доста модели ,сравнявай и откривай разликитеLand Rover Discovery:
- ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!
Коментар
-
Тия ножове за първи път ги видях на пазара в Д. Богров.Три размера? Дълъг среден и къс на различни цени.Не прилича на щик за АК.Щика е съвсем друг .На тебе закакво ти е щик от АК става само за мушкане стоманата му не е да го точиш за резане и клане.Аз имам един от тези десантните за АК къс с процеп и в процепа като завреш едно Т образно на канията става ножица за бодлива тел и реже перфектно.ПоздравиК мирной жизни не пригоден.
Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157
Коментар
-
Първоначално публикуван от Немезис Преглед на мнениеМенте е.Ето малко истинскиК мирной жизни не пригоден.
Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157
Коментар
-
Яко менте, на мен ми подариха такъв.Ръждяса в шкафа без да е виждал вода.Реших да използвам канията защото имам правен нож ама и тя толкоз стока-за един излет и стана на нищо.Николай Папазов
Коментар
-
Благодаря ви много за коментарите и съветите.За сега това менте за разлика от оригиналните щикове на АК се представи добре за рязане както на клони така и на месни продукти.Може ли някои да ми каже бърз тест за това дали ножа подлежи на ръждясване и също така да ми препоръча материал за направа на на нож които да е максимално гъвкав със дълго и тясно острие.Благодаря ви предварително.
Коментар
-
Първоначално публикуван от radotin Преглед на мнениеБлагодаря ви много за коментарите и съветите.За сега това менте за разлика от оригиналните щикове на АК се представи добре за рязане както на клони така и на месни продукти.Може ли някои да ми каже бърз тест за това дали ножа подлежи на ръждясване и също така да ми препоръча материал за направа на на нож които да е максимално гъвкав със дълго и тясно острие.Благодаря ви предварително.
Първоначално публикуван от kokoff Преглед на мнениеЯко менте, на мен ми подариха такъв.Ръждяса в шкафа без да е виждал вода.Реших да използвам канията защото имам правен нож ама и тя толкоз стока-за един излет и стана на нищо.Николай Папазов
Коментар
-
Щикове от неръждавейка немаО, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар