Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ножове за оцеляване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ножове за оцеляване

Здравейте!
    По принцип съм предубден към универсалните инструменти, защото в повечето случаи
    колкото по универсален е даден инструмент толкова по зле се справя с различните
    цели за които е предназначен.Въпреки това този нож НВ-1-01 много ми хареса(на
    снимка естествено) и мислих темата да е само за него, но по добре да обсъдим
    различните модели такива ножове, реалните им възможности и легендите около тях.

Ножът е на "Ижмаш" и в руските форуми доколкото можах да си преведа има доста
    добри думи за него.
    Последно редактирано от traktorist; 06-08-08, 22:00.

От: Ножове за оцеляване

Бая ровене изрових, така и не разбрах колко струва. А как ли ще се поръча за БГ?
    Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква

Коментар

Слабото им място е захвата на острието за дръжката .На съвсем други цени и със съвсем друго качество има наистина сериозни ножове .Крис Рийв правят много добри неща .
      http://www.knifecenter.com/kc_new/st...html?s=CRKPRO1

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2510.jpg
Прегледи:1
Размер:116.7 КБ
ID:5200330Натиснете снимката за да я уголемите

Име:crkcon3.jpg
Размер:34.9 КБ
ID:5200331Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2511.jpg
Размер:108.5 КБ
ID:5200332Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2514.jpg
Размер:190.3 КБ
ID:5200333Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN2431.JPG
Размер:292.1 КБ
ID:5200334Натиснете снимката за да я уголемите

Име:spd_20100112114531_b.jpg
Размер:47.5 КБ
ID:5200335Натиснете снимката за да я уголемите

Име:cr_nkonka_tools-lg.jpg
Размер:15.8 КБ
ID:5200336
      Последно редактирано от droba; 10-08-10, 17:51.
      О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Просто не знам какъв е зора от тези кухи дръжки...-пръчки..
        Only after the last tree has been cut down,
        Only after the last river has been poisoned,
        Only after the last fish has been caught,
        Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Една много интересна статия по темата тук.
          Зима иде

Коментар

Интересно ми е за какви функции е направен ножа за оцеляване. Бране на гъби, дялкане на клони, всички останали обичайни функции на кухненския нож. А как се трепе мечка с 9 см острие...може би е била плюшена . Всичко се потвърждава и от мора 2000 в списъка - кухненско ножче .

Статията е малко отнесена и има използвани неправилни термини и думи.

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
              Просто не знам какъв е зора от тези кухи дръжки...-пръчки..
              Има и още нещо - кръглата дръжка е всичко друго, само не и удобна.
              И за какво оцеляване става дума?
              Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
              Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                Интересно ми е за какви функции е направен ножа за оцеляване. Бране на гъби, дялкане на клони, всички останали обичайни функции на кухненския нож. А как се трепе мечка с 9 см острие...може би е била плюшена . Всичко се потвърждава и от мора 2000 в списъка - кухненско ножче .

Статията е малко отнесена и има използвани неправилни термини и думи.
                Авторът на статията в оригинал е човек от ранга на Беър Грилс (погледни източници в края).
                Тук може би е редно да кажем, че опакованият в маркетинг Беър Грилс също прави грешки, в мрежата е пълно с коментари за разпадащият се Ultimate Survival Knife, който е разработен от него и Gerber. Ето едно примерче.

За убиването на мечката и аз съм скептичен, въпреки че в такъв сценарий психиката би била по- важна от дължината на острието, но това е друга тема.

А мората е чудесен бюджетен вариант (сравнен с другите в списъка особено) за нож, който да носите със себе си на излети, къмпинг и т.н. Аз имам Fallkniven A1 и, повярвай ми, доста е трудно да правиш фини неща с него.
                Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
                  Авторът на статията в оригинал е човек от ранга на Беър Грилс (погледни източници в края).
                  Тук може би е редно да кажем, че опакованият в маркетинг Беър Грилс също прави грешки, в мрежата е пълно с коментари за разпадащият се Ultimate Survival Knife, който е разработен от него и Gerber. Ето едно примерче.

За убиването на мечката и аз съм скептичен, въпреки че в такъв сценарий психиката би била по- важна от дължината на острието, но това е друга тема.

А мората е чудесен бюджетен вариант (сравнен с другите в списъка особено) за нож, който да носите със себе си на излети, къмпинг и т.н. Аз имам Fallkniven A1 и, повярвай ми, доста е трудно да правиш фини неща с него.
                  Значи е от превода .
                  За мората нищо лошо не казвам, функционална е, но това е един от най-непривлекателните ножове за които се сещам. И аз имам солиден нож от от рода на твоя с дебело острие и не голяма дължина и с нищо не е повече от една Мора освен вида разбира се и някакво субективно чувство, че това дебело острие няма да ме остави никъде.

Коментар

Не разбирам какъв е смисъла на тази тема след като има подобна във форума - http://www.offroad-bulgaria.com/show...=9757.Може би тук ще намерите отговори на всичките си въпроси.
                    По малко, ама с хляб!

Коментар

Извинявайте за отклонението, но се натъкнах на изкушение, пред което не мога да оцелея.

А именно да питам. По повод следното:

Рикол Джон Хирш се е борил с гладна мечка и е успял да я убие с помоща на сгъваем джобен нож с 9 сантиметрово острие! Няма съмнение, че по-голям нож би се справил по-добре, но пък Магнум с калибър .44 би бил идеален. Цялата идея е в това, че ножът, който е носел в джоба си, му е спасил живота.

Откъде мога да намеря снимка на Рикол Джон Хирш?
                      Кога и къде се случил този забележителен двубой?
                      Каква марка е мечката? (Ако е коала, юначният Рикол Джон се излага - би могъл да убие цяла глутница гладни коали.)
                      Чрез каква експертиза е установена степента на гладност на мечката?
                      Впрочем коя мечка е по-трудно да заколиш с чекийка - гладната или ситата? (Щото гладната даже хоро не играе ).
                      Защо уязвимостта на гладните мечки, с които се среща г-н Хирш почти съвпада със законно позволената дължина на острието на сгъваем нож?
                      С една ръка ли отвори ножа смелият г-н Хирш, или с две? Това също има отношение към закона.

Ако оставя майтапите настрана, винаги с любопитство разглеждам теми и реклами за комплекти за оцеляване. За един универсален предмет - хиляди извинения! Колкото и да е добър като отделен предмет.

Впрочем, имам молба към всеки, който види някъде възхвала на въже за оцеляване. Нека ми се обади, моля. Страшно ми е интересно дали Рикол Джон Хирш е удушил мечката, дали я е обесил, или напротив я е вързал, за да я предаде на разположение на властта и закона.

Поздрави!
                      Последно редактирано от дядо Ники; 08-01-11, 19:29.
                      Искам България чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
                        ...е човек от ранга на Беър Грилс...
                        Ухаа, сериозна работа! Нещо като Доктор Хаус в медицината и Памела Андерсън във водното спасяване.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо Ники Преглед на мнение
                          Извинявайте за отклонението, но се натъкнах на изкушение, пред което не мога да оцелея.

А именно да питам. По повод следното:

Рикол Джон Хирш се е борил с гладна мечка и е успял да я убие с помоща на сгъваем джобен нож с 9 сантиметрово острие! Няма съмнение, че по-голям нож би се справил по-добре, но пък Магнум с калибър .44 би бил идеален. Цялата идея е в това, че ножът, който е носел в джоба си, му е спасил живота.

Откъде мога да намеря снимка на Рикол Джон Хирш?
                          Кога и къде се случил този забележителен двубой?
                          Каква марка е мечката? (Ако е коала, юначният Рикол Джон се излага - би могъл да убие цяла глутница гладни коали.)
                          Чрез каква експертиза е установена степента на гладност на мечката?
                          Впрочем коя мечка е по-трудно да заколиш с чекийка - гладната или ситата? (Щото гладната даже хоро не играе ).
                          Защо уязвимостта на гладните мечки, с които се среща г-н Хирш почти съвпада със законно позволената дължина на острието на сгъваем нож?
                          С една ръка ли отвори ножа смелият г-н Хирш, или с две? Това също има отношение към закона.

Ако оставя майтапите настрана, винаги с любопитство разглеждам теми и реклами за комплекти за оцеляване. За един универсален предмет - хиляди извинения! Колкото и да е добър като отделен предмет.

Впрочем, имам молба към всеки, който види някъде възхвала на въже за оцеляване. Нека ми се обади, моля. Страшно ми е интересно дали Рикол Джон Хирш е удушил мечката, дали я е обесил, или напротив я е вързал, за да я предаде на разположение на властта и закона.

Поздрави!

Никой
                          Забравили са да споменат, че преди да убие лютата мечка, човека И е бръкнал в устата, хванал я е за дъното и я е обърнал наопаки като вълнен чорап .

Абе момчета, как се убива мечка с нож, бе, вие слънчасахте ли бе?????
                          Я земи ножа и пробвай сам, без чужда помощ, да убиеш раздразнено, едро домашно прасе, да видим дали някой ще те разпознае после.

Ааааааааааа, и освен всичко друго, човека се е борил // с мечката, преди да я убие с чикийката.
                          ''Какви е деца раждала, раждала, ражда и днеска рейнджърска майка юнашка .......''
                          Последно редактирано от мишоци; 08-01-11, 19:41. Причина: допълнение
                          Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                          Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Аз видях как уби мечката на клипче!

Прободе я в ахилесовата пета .

Коментар

Последно редактирано от traktorist; 08-01-11, 20:15.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X