Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Smith & Wesson голям тактически нож CKSURC

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Smith & Wesson голям тактически нож CKSURC

    Между 4х4 и големите ножове определено има много общо... като не ти тежи ножа може да си позволиш нещо наистина тежко и голямо...
    Едно от много добрите предложения напоследък е Smith & Wesson големият тактически нож модел CKSURC.

    Данните му публикувани от официалният вносител ISD България са:

    Спецификации:
    • Обща дължина - 349 mm (13,75")
    • Дължина на ръкохватката - 145 mm (5,7")
    • Дължина на острието - 204 mm (8,05")
    • Тегло - 857 g (1 lbs 14,2 oz)

    Голям многофункционален тактически нож с фиксирано острие, изработено от неръждаема стомана - 440С. Острието е с камуфлирано сиво-черно титаново покритие, гладко заточване на долния край, триъгълен връх и назъбена горна част. Ръкохватката е изработена от същата стомана с черно титаново покритие и чирени от черен ламинат тип G10. В задния й край има профилен отвор за закрепване на ремъче. Предлага се с ножница от черна кордура и диамантено точило.
    Имайте в предвид че теглото не е точно, премерихме го и само ножа без канията е 454грама...

    Ножа е произведен в Китай. Покритието е качествено, при точенето стоманата остави добро впечатление. Като цяло ножа е балансиран и центъра му на тежест се пада точно където би следва да бъде. Не случайно дръжката му е толкова масивна. Използваната стомана 440C като параметри е подходяща за този нож, даже може би надхвърля изискванията. Предполагам производителя се застрахова с нейното използване от евентуални грешки при технологичният процес. Точи се трудно но наточеното държи добре. Ножа идва с изключително консервативен ъгъл... по мое мнение 35 или 40 градуса. Заточването беше далече от моите представи за това как трябва да изглежда но пък с желание и старание става много добре.

    Ножницата не ми хареса с това че ножа винаги трябва да се слага точно обърнат а не както дойде. Иначе материалите са качествени и предполагам дълготрайни.

    Ето го и ножа:




    От ръкохватката няма какво да се желае, все пак G10 е стандарт за високият клас тактически ножове. Накатката би могла да бъде по-агресивна но и така се държи уверено.

    По дизайна на острието тип американско танто има много и противоречиви мнения, моето е че е изключително удачен но за определен клас приложения и силно затрудняващ за други. Като за нож предназначен за тактически операции определено предимствата са налице. При използването му за отбрана и нападение също. За ежедневно използване категорично не става.
    Последно редактирано от Венцислав Петров; 03-07-08, 11:27.
    VPetrov.photography

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X