Моля да ме посъветвате как да си заточа мачетето?
Ако е с твърде остър ъгъл при острието, то и лесно ще се нащърбва, но вчера се оказа, че в цялата компания няма подходящ нож за рязане..
Възможно ли е комбинирането на този толкова удобен инструмент с нож с битово приложение?
Възможно ли е да се постигне компромис члез промяна на ъгъла на заточване по дължината на острието?
Ако е с твърде остър ъгъл при острието, то и лесно ще се нащърбва, но вчера се оказа, че в цялата компания няма подходящ нож за рязане..
Възможно ли е комбинирането на този толкова удобен инструмент с нож с битово приложение?
Възможно ли е да се постигне компромис члез промяна на ъгъла на заточване по дължината на острието?
. Ако е повече от 20-30 лева или е декоративно или някой спекулира зверски
. Точно Злати беше писал наскоро какви са реалните цени на Трамоната, въпреки че и с яките надценки пак са без пари. Просто от скъпа стомана мачете не става, за това и от него пък не става нож. Нормално е постоянно острието да се подбива и непрекъснато да се заточват грубо. Аз моето като съм пеша го ползвам и за цепене на дърва вместо брадва и за лопатка, така че е за заточване буквално след всяко излизане в планината, ама пък така си спестявам тегло за един-два свестни ножа
. Въпросът е има ли смисъл... Заточи го хубаво, не е проблем. И след това ще имаш мачете, което ще може да реже луканка, но не и дебели клони, като освен това се затъпява за норматив. Т.е. вече няма да имаш мачете, а неудобен огромен калпав нож. Ама, ако си ентусиаст давай, защо питаш след като вече си решил?! Всяко парче стомана може да се заточи по всякакъв начин, въпросът е колко време ще си остане заточено и каква работа ще върши...
Коментар