Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за руски ножове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане за руски ножове

Здравейте колеги!
    Имате ли впечатления от руските ножове с марки кизляр,ладия,златоуст?
    Изглеждат добре като външен вид, ама да не се окаже,че нямат други качества.
    Какво им е съотношението цена-качество сравнено с други марки в същия ценови диапазон?
    Из интернета не намирам почти нищо за тях (като мнения или коментари).
    Някъде прочетох,че такъв нож купен в България бил много по некачествен от същия купен в Русия .

П.П. Не че ме влекът шарениите, но нали не пречи един нож освен здрав да бъде и красив.

От: Питане за руски ножове

Бих избрал ножове от Златоуст, ако са наистина от Златоуст. Или от този МАЙСТОР - http://www.pampuha-bulat.ru/, ама при него цените са сериозни.

Коментар

Едни от най-копираните ножове са от фирмите от град Златоуст (там има няколко фирми и десетки майстори извън тях) и почти подобно от Кизляр. Ако попаднеш на оригинал оставаш доста впечатлен.
      А за Пампуха - шапки долу...
      Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Да, да, да... Ама този нож на Пампуха струва 28 700 руб, което прави към 970 лева.

Коментар

И аз точно този загледах Копие на НР-40. Цената си е съвсем смислена.
          Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Точно така! НР-40 стои в дъното на този нож.

Само че на ножа на Пампуха не знам защо гардата е обърната.

Коментар

Едни от най-копираните означава, че е пълно с ментета или че просто им крадат дизайна или и двете.
              Има ли в България магазин където мога да го подържа в ръцете си,че с тези он-лайн магазини някак не се доверявам.
              А тези ножове все повече ми влизат под кожата.

Коментар

Първоначално публикуван от nikolay lyutov Преглед на мнение
                Едни от най-копираните означава, че е пълно с ментета или че просто им крадат дизайна или и двете..
                И двете...

Първоначално публикуван от nikolay lyutov Преглед на мнение
                Има ли в България магазин където мога да го подържа в ръцете си,че с тези он-лайн магазини някак не се доверявам.
                А тези ножове все повече ми влизат под кожата.
                Има. Например при Вальо от спорт сити (дано не се сметне за реклама).
                Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Или при тези - http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=160405, те пък и са търговските партнери на офроуд.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                    Само че на ножа на Пампуха не знам защо гардата е обърната.
                    За чайник като мен - "обърнатия" гард всъщност е доста по-функционален. Ако ще ти се изплъзва пръст (при мушкане с ножа), по добре да е палеца върху гърба на ножа, отколкото показалеца върху лезвието. Това при прав хват де, ако хвата е обърнат на 180 градуса - важи точно обратното.

Коментар

Трябва да се видим наживо за да обясня защо правилно положение на гардата е като на снимка с оригинален НР-40. Ще се учудиш, гарантирам!

Коментар

Впечатлен съм от Кизляр-ергономични и неразрушими са, а и имат вид. Моите екземляри си ги купих от фирмен магазин на място. Вероятно официалните вносители за България също предлагат оригинали ...

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                          Трябва да се видим наживо за да обясня защо правилно положение на гардата е като на снимка с оригинален НР-40. Ще се учудиш, гарантирам!
                          Ще се радвам

Коментар

Де де, поканете ме и мен !
                            Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
                            0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Ергономични и неразрушими... май само това ми трябваше за да се оформи окончателното решение.
                              Колеги, аз съм доста некомпетентен в тази област,но от известно време се оглеждам за нещо свястно,защото
                              нямам никакъв приличен нож.Ровя в нета,чета това - онова,много нож много нещо ми мина пред очите,но тези ме заковаха.
                              Сега остава да докопам нещо оригинално.Имам предвид ценовия диапазон от 160 до 260 (тези които разглеждах бяха
                              там някъде) а не някакво луксозно изпълнение.
                              Реших,че ще взема от някоя от тези три марки и приемам всякакви съвети,мнения и коментари.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X