Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Армейска чикия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Армейска чикия

Та така, отдавна време ползувам една испанска армейска чикия като работно ножЕ.
    Не знам каква е стоманата, нито пък ме интересува. Употреблявам я за какво ли не. Седи ми на колана в едно калъфче от някаква изкуствена материя и като се наложи - режа, стържа и т.н., абе - доволен съм си от нея. Арно ама еднъжка един михлюзин ми рече, като я видя: "Бахти грозната чикия, майна!" Замислих се, вярно грозничка си беше. И рекох да я преобразя немножко.
    Ий и някой и друг фотос:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1120859.jpg
Прегледи:1
Размер:207.7 КБ
ID:6040432Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1120860.jpg
Размер:230.0 КБ
ID:6040433Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1130119.jpg
Размер:134.5 КБ
ID:6040434Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1130120.jpg
Размер:154.0 КБ
ID:6040435

Гарнитурата е от ярешка кожа, дървото - орех.

Име:P1130706.jpg
Размер:186.8 КБ
ID:6040436

Оръжейна насечка против лизгане, както казва един многоуважаван от мене съфорумец.
    Утре я зачесвам от другата страна, а че сетне и едно калъфче като за пред хора и пак на колана, за работна.
    Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

От: Армейска чикия

a за този Victorinox Swiss Army Soldier Knife има ли тема някъде? Заслужава ли си?

Име:swiss-army-soldier-knife.jpg
Размер:28.1 КБ
ID:5552566

виждал съм и няколко други от тези 111 мм. модели - какво ви е мнението?

Име:victorinox-111mm-saks.jpg
Размер:100.1 КБ
ID:5552567

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
      a за този Victorinox Swiss Army Soldier Knife има ли тема някъде? Заслужава ли си?

[ATTACH=CONFIG]669560[/ATTACH]

виждал съм и няколко други от тези 111 мм. модели - какво ви е мнението?
      Имам 1:1 само че с черните чирени. Според мен си заслужава, но нали знаеш - според нуждите. За някои хора тирбушонът е по-важен от филипс-а .. примерно. Ако не се лъжа има същия модел и с нормално острие, което според повечето хора е за предпочитане. За мен лично единственият проблем на серетацията е че няма как да я наточа .
      Още един "проблем" - в някои държави острието е над допустимат дължина за свободно носене, а в други пък попада под ударите на закона заради възможността за отваряне с една ръка ( остриетата с дупката на снимките ).
      Иначе - викторинокс .. нито повече нито по-малко. Аз бих си го купил отново.

Коментар

Заслужава на всичките му 1000%!

Коментар

И аз от години ползвам същото но с нормалното острие. Определено съм доволен за парите му.
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

имам Хънтър модела, който е като черния на външен вид - много доволен .. карам варам - все той около мен.
            Еднъж се наложи да го заровя в градинката на едно летище - щото се оказа в погрешния джоб 15 мин преди полета.
            Хубава ножка

Коментар

Първоначално публикуван от Тодоров009 (Войводата) Преглед на мнение
              Гарнитурата е от ярешка кожа, дървото - орех.
              [ATTACH=CONFIG]669550[/ATTACH]
              Оръжейна насечка против лизгане, както казва един многоуважаван от мене съфорумец.
              .
              Войводо, мноо фешън чиренче, бре! ..и насечката си я изпедепцал - направо фабрична! И е правена с явно заводска стъргалка, нали?Одобрявам!

Коментар

Първоначално публикуван от sa4mo Преглед на мнение
                Войводо, мноо фешън чиренче, бре! ..и насечката си я изпедепцал - направо фабрична! И е правена с явно заводска стъргалка, нали?Одобрявам!
                Аха, заводска е стъргалката. То те са няколко де, най-разни. Благодарско за арните думи Баче.
                Можеше и по-добре, ама насетне. За сефте - толкоз.

Коментар

Бравос! Заформил си я манифактурата вече. И заводски неща ползваш, скоро серийно ще ги подкараш. За резултата - Бравос!
                  A` propos: снимай ги тези заводски стъргалки, да ги видим и ний, да понаучим нещо ново. А, и крайния резултат от разкрасяването на грозното испанче също, него най-вече искаме да видим. И вече няма да е испанска армейска, ами воеводска-специална чикия.
                  Поздравления!
                  Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                  First impression is not always true. Get inspired.
                  Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                  Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Една от мен Подарък от колега. Ножчето е щатно оборудване.

Име:IMG_4585.jpg
Размер:76.6 КБ
ID:5554204Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_4586.jpg
Размер:56.8 КБ
ID:5554205Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_4587.jpg
Размер:156.9 КБ
ID:5554206
                    ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Готова беше още вчера чикията, ама чакаше за калъф.
                      Ий ги на - фотосите:

Име:P1130720.jpg
Размер:192.8 КБ
ID:5554208Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1130721.jpg
Размер:180.6 КБ
ID:5554209Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1130711.jpg
Размер:162.3 КБ
ID:5554210Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1130722.jpg
Размер:164.8 КБ
ID:5554211Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1130714.jpg
Размер:159.4 КБ
ID:5554212

И специално за кефа на колегата Алекс Маринов - стъргалките:

Име:P1130723.jpg
Размер:141.3 КБ
ID:5554213Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1130724.jpg
Размер:199.5 КБ
ID:5554214Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1130725.jpg
Размер:200.7 КБ
ID:5554215Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1130727.jpg
Размер:165.6 КБ
ID:5554216Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1130728.jpg
Размер:153.7 КБ
ID:5554217Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1130729.jpg
Размер:137.7 КБ
ID:5554218

Главите са от един Хамерикански магазин, другото от железарията. Трябваше да са занитени, ама са много крехки и още при първия опит на най-малката ѝ се отчупи парче от петата, затова ги запоих със сребърен припой. На мястото на спойката някои са сини от рязането, не от запояването.

Коментар

Първоначално публикуван от _kalata_ Преглед на мнение
                        Имам 1:1 само че с черните чирени. Според мен си заслужава, но нали знаеш - според нуждите. За някои хора тирбушонът е по-важен от филипс-а .. примерно. Ако не се лъжа има същия модел и с нормално острие, което според повечето хора е за предпочитане. За мен лично единственият проблем на серетацията е че няма как да я наточа .
                        Още един "проблем" - в някои държави острието е над допустимат дължина за свободно носене, а в други пък попада под ударите на закона заради възможността за отваряне с една ръка ( остриетата с дупката на снимките ).
                        Иначе - викторинокс .. нито повече нито по-малко. Аз бих си го купил отново.
                        Точи си се много лесно, дори може и да не личи след заточването , моя колко луканка е нарязал ... сякаш за това е правен .
                        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Да! Прав съм бил за манифактурата - здраво си я подкарал. Хвала и за резултата, и за търпението да изчегърташ тази насечка така, че да е като фабрична. Чак ми е чудна как си го постигнал това, всяка линийка да е еднаква и успоредна с другите. При положение, че не е правно с матрица в завода, а на ръка!
                          Още веднъж Поздравления и бурни овации!
                          Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                          First impression is not always true. Get inspired.
                          Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                          Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
                            Да! Прав съм бил за манифактурата - здраво си я подкарал. Хвала и за резултата, и за търпението да изчегърташ тази насечка така, че да е като фабрична. Чак ми е чудна как си го постигнал това, всяка линийка да е еднаква и успоредна с другите. При положение, че не е правно с матрица в завода, а на ръка!
                            Още веднъж Поздравления и бурни овации!
                            Благодарско и на тебе за арните думи! Подкарах и дръжката на още един нож (първата дръжка която направих) като я свърша, ще кача някое и друго кадро.

Коментар

Колега без да искам ти "спамнах" темата...Помислих, че ще показваме разни образци армейски ножчета за което се извинявам. Иначе мога да кажа, че много добре си направил чирените...Перфектна линия навсякъде
                              ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X