Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Blade Tech Black Wolf

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Blade Tech Black Wolf

Blade Tech Black Wolf

Да започнем представянето на ножа Blade Tech Black Wolf с дизайнер Tim Wegner.

Малко ТТ данни:
    • Стомана на острието S30V
    • Дължина на острието 83 мм
    • Дебелина на острието 3.97 мм
    • Дължина при затворено състояние 123.8 мм
    • Дължина при отворено състояние 215.9 мм
    • Отвор на острието "V" образно
    • Преместваем клипс
    • Двойно вложени лайнери
    • Тегло 140 g
    • Дръжки от черно G-10
    • Покритие на острието черно DLC
    • Произведен в САЩ

Чирените са с добра грапавина против приплъзване и има скосявания за пръстите, които са с доста остри ръбове,
    които убиват на ръката. Ножът се води тактикъл, така че с ръкавици този проблем няма да го има.
    Правият и обратен хват са доста удобни и стабилни, няма проблем с тях. Острието е много добре центрирано.
    При отварянето се чува едно звучно щрак. Заключване в отворено състояние е доста стабилно и самоволно
    затваряне при употреба не е възможно. Дори може да се каже, че трудно се освобождава линер лока при затваряне.
    Черният вълк е произведен с двойни стоманени лайнери , имащи гнездо в дръжките. Закрепването на дръжките
    е с три винта плюс един за острието и един кух за ремък. Клипсът е многo стегнат и може да бъде преместен на
    четири различни позиции.
    Ето и някои снимки, кaто не всички са мой:

И сега сравнението с Blade-tech Pro Hunter Magnum от Tim Wegner

Дръжките на Pro Hunter Magnum-a са доста по удобни и нямат проблема на Черния вълк. И двата ножа са фабрично заточени много добре, режат страхотно.

От: Blade Tech Black Wolf

Поздрави за ревюто, колега! Ти точил ли си "рикърв" острие от S30V steel, щото за мен си е приключение, в което не искам повече да влизам, и избягвам този тип форма!
    "Make love, not war!"

Коментар

Точил съм "рикърва" на Emerson Super Commander. Стоманата е СРМ 154. В началото опитах на камъни, но нещо не ставаше.
      След това с диамантите на DMT стана. Доста е тегаво, но като се налага го правим.

Коментар

Каква е ролята на накатката по гърба на острието? Нямам предвид тази на упора за палеца, а на самото острие.. на магнума даже са 2 и едната е съвсем близо то върха на острието.
        Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Предполагам за по удобно държане при ползване на ножа. Един ловец ми показа как се хваща ножа
          при дране и хвата беше такъв, че показалеца се слага много в началото на острието.

Коментар

Да, като се има предвид и силно изразеното "коремче", и скоса, това което казваш има смисъл.
            Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от dok_vd Преглед на мнение
              Поздрави за ревюто, колега! Ти точил ли си "рикърв" острие от S30V steel, щото за мен си е приключение, в което не искам повече да влизам, и избягвам този тип форма!
              Неаразбираем за мен нож. А и не виждам с моите средства как да го поддържам.
              ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X