Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Gerber Prodigy pевю

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Gerber Prodigy pевю

Впечатлен от постнатото от Венци в едно друго ревю -http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=158503, реших и аз да се пробвам да предоставя информация за нещо, което ме впечатли наскоро. Става дума за Gerber Prodigy, който ме грабна още със името си. Кръстен е на любимата ми музикална банда. По принцип си падам по подобен тип остриета и още като го видях, реших да се сдобия с него. След месец използване, ето моите впечатления. Първо, какво казва информацията от сайта на официалния вносител за България - EXCoSports
    Ножът Prodigy покрива напълно военните стандарти. Плътното серетирано острие има покритие от черен оксид за повишена устойчивост на корозия и по-незабележима визия. Ергономичната гумена дръжка излята върху острието осигурява удобно и сигурно захващане при всички условия. Канията e направена от балистичен найлон с подтискащо шум апокритие и е проектирана така че да е възможно най-незабележима. Съвместима е своенната система за екипиране MOLLE и разполага с лента за прикрепяне върху бедрото.
    Има 25 години гаранция зафабрични дефекти и е произведен в USA
    · Обща дължина: 24.8 см
    · Дължина на острието: 12.1см
    · Стомана: неръждаема 420HC
    · Дръжка: TacHide
    · Тегло: 204.1 гр.
    Почвам и аз подред, първо чисто визуално сравнение с други два ножа от този клас – Gereber Steadfast и един Buck.И трите са мои, и трите вече са ползвани. Като дължина Steadfst-а е най дълъг ие динствения с несеретирано острие. Той е и с туннигована дръжка, вместо оригиналната гума е с орех. Като тегло Продиджито е по средата, по тежък с една идея от другия Гербер и доста по лек от Бък-а. Като излъчване определено е тип милитъри нож и доста сходен с Бък-а, докато Стийдфаста е по скоро чист ловен нож. Вижте снимките за сравнение.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0019.JPG
Прегледи:1
Размер:235.7 КБ
ID:6017582

Име:IMGP0032.JPG
Размер:222.6 КБ
ID:6017591Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0020.JPG
Размер:215.3 КБ
ID:6017583Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0022.JPG
Размер:249.4 КБ
ID:6017584Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0025.JPG
Размер:232.9 КБ
ID:6017585Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0026.JPG
Размер:243.8 КБ
ID:6017586Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0027.JPG
Размер:192.3 КБ
ID:6017587Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0028.JPG
Размер:237.2 КБ
ID:6017588Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0029.JPG
Размер:252.4 КБ
ID:6017589Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0031.JPG
Размер:214.4 КБ
ID:6017590
    Остриетата и на трите ножа са дебели и масивни, но гърба на Продиджи е най-дълъг и удобен заработа с начукване, например с дървено парче. Несеретираната част на острието му е по-дълга то на Бък-а и доста по удобна за работа.

Име:IMGP0043.JPG
Размер:207.7 КБ
ID:6017594

Име:IMGP0044.JPG
Размер:222.9 КБ
ID:6017595Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0036.JPG
Размер:214.7 КБ
ID:6017592Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0042.JPG
Размер:202.4 КБ
ID:6017593

Дъжката на Пpодиджи е удобна, досататъчно голяма и за едpата ми pъка. Има си и нужната издатина за чупене на стъкла.

Име:IMGP0040.JPG
Размер:230.8 КБ
ID:6017596Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0041.JPG
Размер:212.0 КБ
ID:6017597
    Каниите и на трите ножа са от изкуствени материи, но както е написано по-горе, Продиджито единствено е с настина функционална милитъри кания, доста удобна за закачане накакви ли не места( дори и на разни дръжки и мрежички из джипа, което е огромен плюс). И още нещо важно, канията държи ножа плътно и без никаква възможност за движени е самоволно изпадане.

Име:IMGP0034.JPG
Размер:238.8 КБ
ID:6017599

Име:IMGP0035.JPG
Размер:251.1 КБ
ID:6017600Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0033.JPG
Размер:244.6 КБ
ID:6017598
    Спирам съсс равненията, ето малко истински неща. Първо, тест на оксидацията, отваряне по душмански на бира, и то няколкократно.

Име:IMGP0024 (2).JPG
Размер:189.1 КБ
ID:6017601
    Тук производителя е прав, отваря си се бирата и черното си седи без особени повреди. На други ножове при този тест веднага отдолу лъсва сребристия метал, но тук случая не е такъв. Явно завода на Гербер в Портланд, Орегон( където е роден този нож) поставя правилната оксидация по правилния начин.

Втория тест –сланинения тест. С фабричната заточка ножа се представи страхотно, с едно движение домашната сланина става на равномерни парчета. За месото да не говорим, жили и тлъстини се режат с лекота. По-дългата несеретирана част на острието действа точно и леко.

Име:IMGP0027 (2).JPG
Размер:164.9 КБ
ID:6017602

Име:IMGP0030 (2).JPG
Размер:180.2 КБ
ID:6017604Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0029 (2).JPG
Размер:207.0 КБ
ID:6017603
    И накрая, нещо,което не ценя, но все пак – батонинг или там както се казва. В случая ползвам твърда безиросана иглолистна талпичка. Ножа я сече с лекота, а както виждате сц епеното също няма проблем. Широкия и дълъг гръб на острието позволява с леко начукване с друго дръвце да се цепят сериозни материали( което си е съвсем встил „Беър Грилс цепи бамбук”) .

Име:IMGP0042 (2).JPG
Размер:213.0 КБ
ID:6017608Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0041 (2).JPG
Размер:222.3 КБ
ID:6017607Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP0040 (2).JPG
Размер:183.3 КБ
ID:6017606
    И тъй като споменах гуруто на скаутите, смея да твърдя че този нож е много по-добър избор от неговата прехвалена серия и аз лично съм доста щастлив да го имам. Занапред той влиза в ежедневната ми бойна готовност за планина и в джипа
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от zzlatev; 19-06-13, 15:09.
    LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
    www.ADV-Bulgaria.com

От: Gerber Prodigy pевю

Ако човекщ се разрови, Prodigy се явавав нещо като цивилна версия на Gerber LMF, който явно се представя на ниво. Първоначалната идея на този нож е да е универсален инструмен на много от служещите в щатската армия, дори наш човек, боравил с него в реална обстановка, дава много висока оценка. Та Prodigy e издънка на добра фамилия и отработена концепция.
    www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
      Дъжката на Пpодиджи е удобна, досататъчно голяма и за едpата ми pъка.

Хубаво ревю на този нож. Само с горното не съм съгласен, дръжката на мен ми малее/теснее, т.е. не е напълно удобна за хора с по-големи ръце. Не съм доволен и от "гумата" на дръжката, няма грип. Предпочитам тази на други модели Gerber, напр. Gator.

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
        ...Prodigy се явавав нещо като цивилна версия на Gerber LMF, който явно се представя на ниво...

Име:LMF-II-tang_png_fulljpg.jpg
Прегледи:2
Размер:26.7 КБ
ID:5509685

С тази концепция на дръжката не знам как ЛМФ-то се представя на ниво...
        Only after the last tree has been cut down,
        Only after the last river has been poisoned,
        Only after the last fish has been caught,
        Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Ами не е зле да се прочете темата, където The Black Bone споделя личния си опит с този нож и защо точно така е прекъсната дръжката. За д аможе да се ползва и при риск от токов удар в закрити пространства и острието и дръжката със стърчащия отдолу край за разбиване на стъкла да не са един цял проводник.
          За размера на дръжката не знам, всеки му според вкуса. И аз имам едри ръце, но на мен си ми е идеална като размер. За оребляването съм съгласен, можеше да е повече.
          www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X