Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сваляне на покритие - ESEE 5

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сваляне на покритие - ESEE 5

Дайте идеи кой (къде) коже да ми помогне със свалянето на защитното епоксидно покритие на нож ESEE-5. За съжаление нямам никаква идея за състава на покритието, пише само "textured powder coat". В нета чета, че някакви самодейци са го правили със силен разтворител за боя, но не ми се ще да експериментирам.

П.С. Ето и снимка на ножа, не знам доколко от нея може да се добие представа за покритието....

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:esee5.jpg
Прегледи:2
Размер:344.3 КБ
ID:5997673
    Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

От: Сваляне на покритие - ESEE 5

Вероятно ще е най-добре първо да опитате със "смивка за боя", това е коктейл, който обикновено се "преборва" с разни бои без проблеми... На самото острие нищо няма да му стане... Но дръжките най-добре да бъдат свалени... А защо е нужно свалянето на покритието, то не лошо пази от корозия, все пак това е лесно ръждясваща стомана...?
    VPetrov.photography

Коментар

Я звънни, ако минаваш наоколо, да видя за какво иде реч.
      Защо искаш да го сваляш?

Коментар

И аз не бих препоръчил сваляне на покритието. Имам ESEE 4, и много съм доволен и от ножа, и от покритието!

Коментар

Мда, чирените ще бъдат свалени предварително, това се подразбира. А за покритието - ами всъщност продавам ножа, и на купувача не му хареса лъчезарния оранжев цвят () на острието, та е решил да го махне и да остави само емблемите и надписите. Та ме помоли за съдействие човека. Предупредил съм го за възможните последствия (доколкото съм чувал 1095 си ръждясва доста смело), но това си е негово решение. Аз също не бих го пипал (имам Изула със същото покритие и според мен е доста добро и износоустойчиво), но човека си има собствено мнение.

@Пенчо - другата седмица пътувам извън страната, но след това (уикенда) мога да прескоча заедно с купувача, и да почешем заедно главите ?

Коментар

Привет, и за много години! Не съсипвай класния нож, търся по този повод един клип, който бях гледал в руски ножарски форум, мисля пак за Esee, но в сигнално зеления вариант - с какво ли не го търкаха и заливаха, тотално го за...а! Ще ти го пратя /само да го намеря/ за да откажеш купувача от "козметични" промени. Успех!
            "Make love, not war!"

Коментар

Не съм убеден че като махнеш покритието, няма да махнеш и емблемите.

Иначе си пише че е прахово. Все има разтворител, дето да го махне. Както каза Венци - опитай със смивка за боя. В бриколаж например има 2-3 чишита. Реално може и прост ацетон да свърши работа.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първо си исчистете финансовите взаимоотношения с купувача..... Да не се окажеш в ситуация с съсипан и загубил в цената си нож и без пари....
                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                  @Пенчо - другата седмица пътувам извън страната, но след това (уикенда) мога да прескоча заедно с купувача, и да почешем заедно главите ?
                  Става. Звънни ден по-рано!

Коментар

Първоначално публикуван от dok_vd Преглед на мнение
                    Привет, и за много години! Не съсипвай класния нож, търся по този повод един клип, който бях гледал в руски ножарски форум, мисля пак за Esee, но в сигнално зеления вариант - с какво ли не го търкаха и заливаха, тотално го за...а! Ще ти го пратя /само да го намеря/ за да откажеш купувача от "козметични" промени. Успех!
                    За много години и на теб ! Ако можеш да намериш клипчето - ше го прожектирам на купувача, той да си решава.

@Золтан - тя и договорката ни е такава - аз му го продавам във вида в който си е, всички манипулации ще са след сделката и на негова отговорност

За емблемите и надписите - струва ми се да са релефни, гравирани ли и аз не знам....

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                      @Золтан - тя и договорката ни е такава - аз му го продавам във вида в който си е, всички манипулации ще са след сделката и на негова отговорност
                      Супер!

Искам да видя крайния резултат
                      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!

Коментар

Емблемите и надписи са нанесени върху покритието и няма как да останат след премахването на покритието!

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                          Емблемите и надписи са нанесени върху покритието и няма как да останат след премахването на покритието!
                          Хм, май ще излезеш прав... Еми тогава ще трябва да се ходи на гравьор, преди да почне мацаницата с разтворителя

А за резултата от премахването на покритието, силно подозирам че ще е нещо от този род:

Име:199.jpg
Прегледи:1
Размер:383.5 КБ
ID:5440734

Име:200.jpg
Прегледи:1
Размер:291.9 КБ
ID:5440735

Коментар

Ти земи кинтите - крайния резултат ще го видим.....

Коментар

Няма да ти помогне гравер. Трябва ти лазерно гравиране.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X