Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля дайте мнение за сгъваем нож Спайдерко

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моля дайте мнение за сгъваем нож Спайдерко

За да не отварям нова тема - моля да си кажете мнението за това ножче! Благодаря ви предварително!
    http://www.nakladkibg.com
    накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

От: Моля дайте мнение за сгъваем нож Спайдерко

Явно Спайдеркото не е много на почит.
    Всъщност имам такова ножче от две-три години. Не съм го ползвал досега и не знам, дали е от добра стомана и т.н? Не разбирам много от ножове и стомани. Затова питам за мнение на специалистите - става ли за нещо или не?
    Иначе ми седи на бюрото и му се радвам от време на време.

088 8613380

Коментар

Ти всъщност какво очакваш от един нож?
      Only after the last tree has been cut down,
      Only after the last river has been poisoned,
      Only after the last fish has been caught,
      Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Качи няколко снимки на твоят нож. Из ножарските форуми се шири мнение, че точно на тоя модел има много китайски копия.
        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Истинското Spyderco e много добър нож. Моделите са доста и цените са доста солени. Имам впечатления от моделите Endura, Police и Military. Само хубави неща мога да кажа за марката. Видях някъде обаче китайски копия , но с официален лиценз под друго име. Разбира се и цените са много по ниски...за качеството незнам.
          ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Това от линка изглежда обещаващо ...
            Спрян от производство, може да има и някаква колекционерска стойност.
            Ножовете от тази стомана, обикновено са скъпи/нямам лични впечатления/.
            Дано да е оригинален!
            Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
            ... turn on your A/С !

Коментар

Ножът е според мен като конструкция и използвани материали от среден клас, намирам го за отличен. Не мога да преценя, как точно би ми стоял в ръката и колко е удобен (за мен конкретно) но ще се радвам Ники да ми го покажеш някой ден. Колкото до това каква работа би ти вършел, то основно зависи от това дали ти "пасва"... Всеки човек е с различна ръка и различен похват и затова и толкова много ножове, удобни за един, неудобни за друг...

Колкото до странната форма на острието, тя е правена за да може там да си сложиш пръста когато е необходимо много точен срез да правиш...

За Спайдерко като цяло мога да кажа добри думи, с уговорката че всичко е много индивидуално и конкретно и то не само за ножът но и за човекът който го ползва...
              VPetrov.photography

Коментар

Това са снимки на моя нож. Вижда ми се едно към едно с оригинала.
                За сега не го ползвам за нищо. Няколко пъти съм го взимал с мен в планината, но не ми се е налагало да го ползвам.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1844_1.JPG
Прегледи:1
Размер:73.4 КБ
ID:5376630Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1846_2.JPG
Размер:81.1 КБ
ID:5376631Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1847_2.JPG
Размер:79.3 КБ
ID:5376632

088 8613380

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                  ... но ще се радвам Ники да ми го покажеш някой ден.
                  Това не е проблем. Ще го взема на някоя сбирка, ако има такава в скоро време или като идвам към вас.

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                  За Спайдерко като цяло мога да кажа добри думи, с уговорката че всичко е много индивидуално и конкретно и то не само за ножът но и за човекът който го ползва...
                  Тъкмо като се видим ще ми кажеш какво имаш предвид.

088 8613380

Коментар

Дадено! С удоволствие, при това пък ти ще пробваш още няколко модела на Спайдерко...
                    VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
                      Видях някъде обаче китайски копия , но с официален лиценз под друго име.
                      Byrd е марката.
                      Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Byrd е търговска марка на Спайдерко. Никакъв лиценз не са давали на никого, просто под тази марка се произвеждат ножове от нисък клас, засега в Китай.
                        VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                          Byrd е марката.
                          Е да Аз бях написал точно тази ,но понеже не бях сигурен я изтрих Тези специално имат някак си различен "блясък" на острието Особено ако ги сравняваш с оригинално Спайдерко...
                          ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

И двете марки са оригинал, няма копие. Колкото до сравняването на остриета, трудно ми е да кажа. Всички byrd засега (поне тези които съм виждал) са от 8Cr13MoV. Това е стомана, произвеждана в Китай. Не е лоша, без да блести с нищо. Идеално си подхожда за този клас ножове. Колкото до ножовете с марка Спайдерко, трудно ми е да сравнявам, защото там използваните стомани са много, всяка със своите качества и проблеми...
                            VPetrov.photography

Коментар

Да, Бърд си е марка на Спайдерко, нещо като Б-бранд. Различават се лесно, по характерната дупка за отваряне - не е кръгла а със странна форма, нещо като запетайка, макар че първоначално май е мислена да наподобява птичи череп. Стоманата си е 8Cr13MoV. Апропо - има и "оригинални" спайдерко от тази стомана - Тинейшъс, Резилиънс (също мейд ин Чайна, като бърдовете) - съвсем прилични ножки ИМХО, и на доста по-достъпни цени.
                              Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X