Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнение за сгъваем нож - Kershaw

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мнение за сгъваем нож - Kershaw

Здравейте,

закупих си това сгъваемо ножче на Kershaw, след препоръка на продавача за качеството на този ценови клас. Имам няколко въпроса, тъй като не съм компетентен - добър ли е изборът, който съм направил (вид острие, марка, цена, стомана); от каква стомана е направено острието; в какъв ценови клас е. Също така, бих желал да разбера модела на ножчета, тъй като не го намирам в каталога на официалния сайт на Kershaw.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1050732.JPG
Прегледи:1
Размер:48.3 КБ
ID:5972310Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1050724.JPG
Размер:45.3 КБ
ID:5972307 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1050726.JPG
Размер:46.2 КБ
ID:5972308 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1050727.JPG
Размер:38.8 КБ
ID:5972309

Благодаря ви за отделеното време!

От: Мнение за сгъваем нож - Kershaw

Това повече ми прилича на китаец, ама знам ли аз. В най-добрия случай стомана 420 някаква. Качество каде средно (за истински де).
    Последно редактирано от Стоян Боюков-Sariones; 21-05-12, 13:06.
    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Ха познай защо го няма в каталога им Познай и защо на ножа не пише от каква стомана е
      Питай продавача щото тъдява ясновидци рядко се навъртат.
      О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от Мартин Николов Преглед на мнение
        Здравейте,закупих си това сгъваемо ножче на Kershaw,..... в какъв ценови клас е. Също така, бих желал да разбера модела на ножчета, тъй като не го намирам в каталога на официалния сайт на Kershaw
        Привет, колега, ще се опитам да обясня "в картинки": Ниския ценови клас на Kershaw изглежда така:

При теб нещата изглеждат доста различни,най-вероятно са ти продали "китаец - менте"/и тези са китайски, но съвсем друга бира/. Дано не си изръсил цифра за него!
        "Make love, not war!"

Коментар

Подкрепям мнението на колегите, със сигурност китаец- ментe(sorry!).
          Не че няма оригинали, произведени там, сигурно са повечето.
          В София, на Илиянци, струва между 8 и 10 лв.
          Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
          ... turn on your A/С !

Коментар

То.. преди годинка и аз брой пари за китайче.
            Я вижте, к'во ще кажете
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1040104.jpg
Прегледи:2
Размер:94.3 КБ
ID:5375964Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1040105.jpg
Прегледи:2
Размер:105.0 КБ
ID:5375965
            Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
            Mercedes w212 E350 4matic
            Ducati Monster 600
            O888795575

Коментар

Много ви благодаря за отговорите. Вече знам от къде да не си купувам.

Тъй като не намерих тема за сгъваемите ножове, бих желал да споделите няколко марки ножове - сгъваеми (за които трябва да се оглеждам другия път) и няколко български онлайн, може и чуждестранни, сайтове за продажба на сгъваеми ножове (където продажбата на ментета е сведена до минимум).

Достоверен ли е този сайт, в който намерих този нож - http://nojove.eu/kershaw-volt-ii-121 , за който искам да попитам цената отговаря ли на качеството му?

Благодаря на отзовалите се!

Коментар

Колега, задаваш въпроси, на които най-добре ще си отговориш сам, с времето и натрупания опит! Сайта, за който питаш, е определено "достоверен", имат доста неща, а и цените му не са много надути. Съвет от мен, ако смяташ да го удариш на купуване на ножове, ориентирай се към "чужди" сайтове, излиза по-евтино, а и има по-голямо предлагане/не е задължително сам да се справяш, има посредници/. Ножът, за който питаш, е на добра/за българско/ цена, но аз бих се ориентирал към подобния - Nerve, като се издраска покритието на другия, и става голямо грозотило/мое мнение/! Дано съм бил полезен!
                "Make love, not war!"

Коментар

Подкрепям мнението на dok_vd. Каквото и да е покритието на това острие /оксидация или дори епоксидно/ рано или късно ще се издраска и на места ще се протрие. И тогава наистина става неприятна гледка, след което не ти остават много варианти за оправяне. Ще се стигне вероятно до разглобяване и шлайфане на острието докато се постигне някакъв блясък. След като стоманата, така или иначе е неръждаемата 8CR13MoV, по-добре да си е шлайфано фабрично и да е без всякакви покрития. Това има донякъде смисъл, ако е за някаква качествена но ръждясваща стомана. Там поне ще я предпази до определено време от корозия. На другия фолдър - Nerve, който той ти е посочил острието си е фабрично шлайфано. Ако държиш на формата на острието, то примерно Kershaw Tremor го наподобява:

Поздрави!
                  Последно редактирано от Алекс Маринов; 27-05-12, 16:38.
                  Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                  First impression is not always true. Get inspired.
                  Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                  Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X