Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кобър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кобър

..името го измисли приятел(като ЗЪМ, т.е. би следвало да значи "мъжка кобра"..що пък точно мъжка, така и не разбрах, но името ми хареса)
    Острието е мозаечен дамаск, ковано и шлайфано е от друг мой приятел-Михаил Кочев, втория човек в България, за който зная да кове такъв.И понеже го беше кръстил"походът на лудите таралежи", съвсем в реда на нещата беше да му сторя дръжка със змия..всъщност това беше желанието на клиента(в компенсация на факта, че не успя да се сдобие със "зъм-кулака"..)
    Дръжката е от абанос, полиран съвсем леко-"без фанатизма", както казват руснаците, а всичкия останал метал по него и по канията е сребро.Него го патинирах, да е в хармония с мрачния цвят на острието,така ножа си доби този почти зловещ вид.Канията е "двукомпонентна" - параден и походен вариант, като походния е просто лопус от дебела телешка кожа, в която парадната кания се закача на две пъпки от обкова, и допълнително се осигурява с копче.Тъй..сега да пробвам да кача снимки..а, стана - от раз, със здраве, колеги!
    Прикачени файлове

От: Кобър

Точни онзи ден си мислех, че майстор Сачмо се изгуби последно време, а той ни готвел поредната изненада...
    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Хахаха, прекрасен е Са4мо, точно като всичко друго произлязло от твоите ръце
      Approximately 29% of the Earth is land,the rest is ours...

Коментар

Жестока Класика за любителите на хладно оръжие!Уникат!Шедьовър!
        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Много красив нож.Отново поздравления за майсторлъка!

Коментар

Да няма връзка с КА ВАР......това е пройзведение на изкуството.
            Браво МАЙСТОРЕ!!!!!!!!!!

Коментар

Много красив, толкова красив, че с него не бих срязал нищо, бих го сдъвкал със зъби, но не бих ползвал този красив нож.
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Бай Сачмо, нали абаноса е от проверен източник, седял е поне 2-3 години в Европа? Че ако скоро е дошъл от Африка, воже да се нацепи от промяната на влажността във въздуха. Имам подобен лош опит с донесени от мен неща от там.
                LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Колега zzlatev.. ти ме хвърли в размисъл...за една година съм сигурен, ама чак 2-3..? Докато го работех, не показа никаква склонност към цепене, ама знае ли човек..?(Пу-пу-пу, пепел ти на езика!)

Коментар

Браво Бай Сачмо! Страхотна работа!!!А и М.Кочев се е справил
                    Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
                    Най-добрият ром е студеният ром!
                    Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

Браво бай Сачмо. Уникален си. Аз да питам. К'во ми правят "сачмите"?
                      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                        ... Аз да питам. К'во ми правят "сачмите"?
                        ..таман днес ги "отлях"...и го събрах острието и дръвцето.Утре - шлайф на ръкохватката, импрегнация,тапа, и уикенда - канийка..Един хищен такъв се очертава...заедно с още един - също "тройчовец", ама той не е с ценен метал - просто "три запетайчици".А бе - другата седмица, в началото ще ти пратя хабер, със здраве!

Коментар

Първоначално публикуван от sa4mo Преглед на мнение
                          Колега zzlatev.. ти ме хвърли в размисъл...за една година съм сигурен, ама чак 2-3..? Докато го работех, не показа никаква склонност към цепене, ама знае ли човек..?(Пу-пу-пу, пепел ти на езика!)
                          Вероятно и година стига. От промяната във влажността на въздуха, като се донесе от Африка почва лекинко да съхне и понякога се цепи по дължина твърде неприятно. затова идеалния вариант е да се мъкнат големи парчета, да поседят 2 години в Европа, най-добре в страната, в която ще се ползват после, и след това да се изрежат по-малки парчета от ненаранената част. За абаноса е задължително, а като цяло и за тропическата дървесина въобще.
                          LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                          www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Това не е човешко!
                            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Наистина е невероятно красиво произведение!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X