Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся грамотен ковач.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся грамотен ковач.

Нуждая се от този тн "клюн" за сечиво за микс катерене - http://www.stubai-bergsport.com/scor...9ODMzMzI2.html. От самият Щубай са отговорили че този модел вече не се произвежда. Апропо, имам и другият "клюн", който може да си послужи за сравняване. Има ли майстор в България който да ми свърши работата?

Помагайте!

От: Търся грамотен ковач.

Мисля, че по-скоро ти трябва лазерно рязане.

Коментар

Тези клюнове ги коват. Поне така било преди.

Коментар

Само давам идея. Мисля, че ще е доста по-лесно.
        То и Монблан, са го катерили с конопени въжета, ама....

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
          ...Има ли майстор в България който да ми свърши работата?...

Много-много труден въпрос! Много отдавна ми правиха подобен пикел. Кове се заготовката, окончателното оформяне е чрез фрезоване, струговане и пр. стружкоотнемане, защо не и лазерно рязане, има и неколкократни термообработки. Моето беше "при социализма" когато краденето на работно време беше норма, изработката отне поне стотина (ако не и повече) часа, при все че конфигурацията беше и по-проста. В момента, не че няма квалифицирани майстори, но... производствена база; инструментална екипировка; материал - това представлява инструментален цех на средно голям машиностроителен завод. Изобщо не е работа за занаятчия, та ако ще да е факир в занаята.
          Тогава галимацията си струваше, защото ми костваше само много черпене, а инак трябваше да дам поне 1 000лв (тогава близо половин-годишна заплата).

Все пак потърси участника sek 1, може и да стане работа.
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Имам при кого да стане, но да няма да е никак евтино.
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Изчисти си пощата, че ти е пълна и не приема, и звънни на Андро ( ковача ).....грях ми на душата, ама по финансови причини от почти година не съм му носил биричка Може и да помогне.
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                Тези клюнове ги коват. Поне така било преди.
                Юри този клюн не е кован. Ковали са ги едно време и сега коват някои (по-скъпите), но не и този. Зет ми си направи добри клюнове с лазерно рязане и после ги занесе за закаляване в лабораторията на МЕИ. Ще го питам дали не му е останало парче от правилното желязо.
                Technical Rescue Direct - life lies in courage
                http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Трудна работа е да се намери кадърен ковач. Аз търся такъв от две години за една врата за камина и не намирам. По-горе споменатия съфорумник Ковача щеше да я прави, още чакам /2 години/ да ми се обади и да я започва. Запитвах повечето фирми, които излизат в гугъл, в крайна сметка никой не даде оферта.

Коментар

Ъссяде,убава работа??Как така да няма?Имаа има !! В селото с име на град Бузовград има един майстор Живко, който ще направи жив чиляк на наковалнята!
                    Най-добре е да имаш богати приятели!!!
                    Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

Коментар

А стига, дори съм ходил в този хубав Бузовград, имам и приятели, или по-точно те имат там вилата. Ще ги питам.

Коментар

Здравей,казвам се Атанас и съм от Сливен.По въпроса за клюна на пикела мога да ти помогна със следното : за изковаването и за закалката,но между коване и калене трябва фрезоване /за прецизност/,е не ,че и на шмергела не става,но така само се импровизира. След закалка има и шлайфане.Това са процесите като основа.Моят занаят е коларо-железар-това научих и съумях да запазя,развивам и работя/не като основна работа/ от покойния ми вече дядо.За съжаление вече каруците ,а камоли файтоните са на изчезване и дейността на работа,още от дядо ми бе насочена,към ремонт на всички видове инструменти,за това питайте,просто питайте......Добре ,е че имаш мострата,другото е много лесно,а за избор на стоманата,не крия,че стабилизиращите трапецовидни щанги на автомобилите имат страхотни качества,но да не забравяме,че за всеки детайл е нужна съответната стомана със специфичните изисквания за дадения детайл.Тук направих регистрация благодарение на ''STEF'' ,запознахме се в един друг форум и ме насочи тук за да помогна с каквото мога,сега съм със счупен крак и освен да стоя на компа,друго не мога,е поне до края на Март.Който има въпроси ще отговоря с удоволствие за по-лесно може и на e-mail : www.qrf@abv.bg.....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X