Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с ръжда по острието

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с ръжда по острието

Топи без да го разреждаш
    Ето това острие

след като престоя една нощ в лимонов сок

Карбонките си искат малко поддръжка но пък вниманието си залужава от към работни качества.
    Ако не го ползваш много, може с някакво масълце (по аптеките има) да го мазнеш, че не пречат после за рязане на храна. Някой и с МД10 отработено масло ги мажат, че май е на растителна основа, ама аз не бих, особено ако го ползваш повече за храна.

п.п. сега видях че има още един пост
    Става и горчица, както и лимонена киселина разтворена във вода, лимонов сок, кола ...
    Последно редактирано от mohera; 31-01-12, 17:19.
    Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
    И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
    вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Ами това си ми е бойната ножка за насякъде и за храна го ползвам. ТО масълцето ясно, преди го топех в ленено масло и то като исъхне като протектор ставаше, но вече не го практикувам. А тове е единственият ми нож с острие от въглеродна стомана и наистина си заслужава леката подръжката.

Коментар

Опитай с горчица. Ако не стане пробвай с майонеза, кетчуп, сос Болонезе, фрикасе и накрая естествено с няколко вида ръждопреобразувател, че гледам най ти е на сърце.
        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
          Опитай с горчица. Ако не стане пробвай с майонеза, кетчуп, сос Болонезе, фрикасе и накрая естествено с няколко вида ръждопреобразувател, че гледам най ти е на сърце.
          Е стига сега де аз че съм си за дране спор няма, но понеже ми се намира ръждопреобразовател ще опитам, ако нестане слагам кола, ако нестане здраве да е !Поздрави !

Коментар

Първоначално публикуван от kiss9402 Преглед на мнение
            ........... няма ли начин да се запази блясъка на остирето по някакъв начин. ........
            Според мене с по-често мазане със "СвинкОйл" без да го миеш после (само да го забърсваш).
            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Абе истината е в по-честото ползване, по възможност рязане на неща расли на кокъл

Едно време като не е имало неръждаеми ножове все с ръждопреобразовател са ги мазали , реже какво реже и ги тръкне у панталона, па го прибере, че то тогава топла вода само от чайника е имало, а чешмата е била на герана(кладенеца)
              Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
              И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
              вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Стана много добре с ръждопреобразователя, сега остава да се провери дали ще започне да ръждясва и потъмнява допълнително.

Поздрави и благодаря на всички ви за отзивите

Коментар

Пасивирането е повърхностно, въпросът е решен до следващото заточване - после пак.
                  Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                    Пасивирането е повърхностно, въпросът е решен до следващото заточване - после пак.
                    То това си се знае, но поне ще есамо савсем малка часто от острието която не е предпазена пък и вече знам технологията, запасих се с ръждопреобразовател на примоция и сега ще спя спокойно.

Поздрави !

Коментар

Първоначално публикуван от mohera Преглед на мнение
                      Абе истината е в по-честото ползване, по възможност рязане на неща расли на кокъл

Едно време като не е имало неръждаеми ножове все с ръждопреобразовател са ги мазали , реже какво реже и ги тръкне у панталона, па го прибере, че то тогава топла вода само от чайника е имало, а чешмата е била на герана(кладенеца)
                      Е това е превод, за който не знае какво е "СвинкОйл". Ха.

Коментар

Колега Боюков, имам сУрЬОзни претенЗии към интелектуалната собственост на термина"СВИНК-ОЙЛ"...в потвърждение на преждеписаното поднасям на почитаемото ви, и на колегите - Фнимание следующия цитат:

sa4mo Заглавие: Re: С какво смазвате личното оръжие ?Публикувано на: Пон Яну 18, 2010 6:43 pm
                        Еййй..големи гевезета!Камелия-ойл...тути-кванти-ойл...А за СЛАНИНА не сте ли чували?И особено ако се редува с праз - по-добро поддържане нЕма!Ортопразената киселина ецва и пасивира,а свинк-ойла смазва "Псиютно натууайно" и екологично-безвредно

Коментар

Първоначално публикуван от sa4mo Преглед на мнение
                          Колега Боюков, имам сУрЬОзни претенЗии към интелектуалната собственост на термина"СВИНК-ОЙЛ"...........
                          Ааа бай Sa4mo, немам претенции никакви за термина ша знаиш. Аз всъщност го знам от тебе баш . За това, че го използвам ще почерпя да знаеш.

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                            За това, че го използвам ще почерпя да знаеш.
                            на - видЕ ли - то черпането си е чиста далаверка..пък ако има и мезе - и двата термина можеш и да ги дистрибутираш !

Коментар

Здравей, ето от мен няколко съвета: Първо,държиш острието в джибрите са около 24 час ,после се забърсва и смазва,най-добре е от мазило,което всеки може сам да си направи,а то е от пчелен восък и зехтин на водна баня!!!Второ,което е най-важно за ''ръждавейките'',да забравиш да режеш домати,краставици или там подобни ,без да го почистиш и смажеш след това и така инструмента ще ти служи вярно. Това за джибрите е много стара рецепта,която занаятчиите,като мен са използвали от много години за почистване ,основно се използва за пили,най-вече пили за дърво.Друг вариант е лимонената киселина /лимонтозу,както го наричат бабите/ няма съотношение ,което да ти дам точно за разтвора,както го разредиш с вода.....Другият вариант е да ти го кадмира или хромира някой,който може разбира се,но това трябва да стане по химичен път, СТУДЕНО!!! Иначе няма смисъл.......Надявам се бях полезен.

Коментар

Спомням си, в миналото имахме кухненски ножове, много стари, немски. Стоманата на остриетата им сивееше, не беше неръждаема и сякаш се самозаточваше, защото постепенно изтъняваше и последното което остана накрая от тях, беше просто някаква люспа. Но най-важното, тази стомана си имаше и някаква специфична миризма, или може би, окисите които образуваше. Имате ли идея, какви са били тези стомани и кой е бил "миризливият" елемент в тях? По битаците и антиквариатите все още се намират ножове от подобна стомана, така че надявам се не са напълно непознати.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X