Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Leatherman Surge multi tool

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Leatherman Surge multi tool

Ето това е приспособлението за чистене на люспите на рибата. Също така се използва и за куковадач. Има и линийка за оразмеряване на улова.
    Прикачени файлове
    Only after the last tree has been cut down,
    Only after the last river has been poisoned,
    Only after the last fish has been caught,
    Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Менте. Няма рулетка. Това става само за мерене на окото на рибата.

Коментар

Назъбеното острие-серетацията се ползва най вече за рязане на въжетаПочти всчики военни ножове вече са с малка серетация на острието.

Коментар

Серейтор, не серетор.
          Реже всичко. Мечовете на лошите винаги са такива. Та са режели и ризници и брони наистина. Но навсякъде са били забранени, защото освен че много реже, ако не убие веднага и раните не зарастват. Микротравмата е сложна, и се лекува трудно без операция и с днешните антибиотици.

Коментар

Стефане да разбирам ли че е е желателно да се порязвам с това острие не че е желателно вобще да се порязвам с каквото и да е острие но?
            ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
            тел.088четири 9едно9 4нула4
            -------------------------------------------------------

Коментар

Където ще се драснеш с обикновен бръснач и я излезе кръв, я не, това ще спре в костта. Или няма да спре изобщо.

Коментар

Малко Офтопик за което се извинявам разбира се.Който е запознат с multitool инструментите моля да каже за какво са другите джаджи към мултитул-а на снимката по доло:

Според мен са за търсене на мини-понеже инструментът е военен модел и малко рядко срещан-но нека запознатите да кажат все пак

Коментар

Първоначално публикуван от Дявол Коледа Преглед на мнение
                  Стефане да разбирам ли че е е желателно да се порязвам с това острие не че е желателно вобще да се порязвам с каквото и да е острие но?
                  С гладкото острие на тия доста добри ножове и да се порежеш най-вероятно в първия момент ще го разбереш само по бликащата червена течност. Може даже и нея да не я забежиш веднага. Сериозно, порязвал съм се почти до кокъл с викторинокс и болката дойде бая по-късно. Раната е чиста и зараства бързо и чисто, ако не е замърсен самия нож и опасноста от инфекция е малка. С назъбеното първо, че краищата на раната ще са опърпани, второ можеш да го пробваш как реже животински кости(ще подскажа като солети) и можеш да си представиш и с твоите какво ще се случи при по-силен натиск. Малки парченца от плътта липсват и зарастването е бавно и мъчително... И възможнжста за инфекция из тая микро кайма е по-голяма.

Между другото понякога е добре да разполагаш и с по-тъпо острие. За това, ако ползвам нож с две такива обикновено държа малкото позатъпено. Но отдавна не ми се е случвало. В планината обикновено ходя с два ножа. Един средна големина, много остър и със серетация отзад. Плюс сгъваем с не много добре наточено острие. Допълнителните джунджурийки по ножа нещо ми идват излишни. Има си отделни комплекти.
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
                    Малко Офтопик за което се извинявам разбира се.Който е запознат с multitool инструментите моля да каже за какво са другите джаджи към мултитул-а на снимката по доло:

Според мен са за търсене на мини-понеже инструментът е военен модел и малко рядко срещан-но нека запознатите да кажат все пак
                    Дай малко повече инфо за този мултитул - марка, модел. Ако това е приспособление за мини, защо са три броя? Не ми се вярва да са предвидени като резерва, ако някоя мина гръмне. Никаква идея нямам.

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
                      Дай малко повече инфо за този мултитул - марка, модел. Ако това е приспособление за мини, защо са три броя? Не ми се вярва да са предвидени като резерва, ако някоя мина гръмне. Никаква идея нямам.
                      Нямам кой знае каква информация за този мултитул.Произвеждат го доколкото съм запознат в Арсенал Казанлък-поне така знам.Изнася се за някакви военни подразделения.Предполагам че остриетата са за мушкане в земята и търсене на мини но защо са три на брой това е добър въпрос

Коментар

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
                        Нямам кой знае каква информация за този мултитул.Произвеждат го доколкото съм запознат в Арсенал Казанлък-поне така знам.Изнася се за някакви военни подразделения.Предполагам че остриетата са за мушкане в земята и търсене на мини но защо са три на брой това е добър въпрос
                        Ха Ако се произвеждат в Арсенал Казанлък как да се сдобия с един такъв мултитул? Предполагам, че цената не е главозамайваща. Плащам веднага! Да, ИСКАМ ГО този мултитул. Хайде сега помагайте за покупката. Ще съм благодарен.

Коментар

Ха Ако се произвеждат в Арсенал Казанлък как да се сдобия с един такъв мултитул? Предполагам, че цената не е главозамайваща. Плащам веднага! Да, ИСКАМ ГО този мултитул. Хайде сега помагайте за покупката. Ще съм благодарен.
                          Това май ще заинтерисува много от колегите във форума. Ако някой има някаква информация за този "многофункционален инструмент", моля да я сподели.
                          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Mисля че темата трябва да се раздели на две за да бъде по информативна разговора отива в посока мулти тула на арсенал
                            ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                            тел.088четири 9едно9 4нула4
                            -------------------------------------------------------

Коментар

Не, така е по-добре. Тъкмо да сравняваме Leatherman с останалите...
                              Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                              Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Пуснах им един мейл на Арсенал да видя какво ще отговорят.Те доста неща правят от рода на ножове,мултитуло-ве,разни брадвички,тактически жилетки и други-но не продават всичко.Аз навремето се видях в чудо докато си купих нож от тях

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X