Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой от София да има опит в работата с Kydex?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Някой от София да има опит в работата с Kydex?

Наскоро си купих един нож с кайдексова кания, която е хлабава в горната част. Производителят ме посъветва да я нагрея с пистолет за топъл въздух и да я пристегна, но се притеснявам да не я прецакам. Ако има колега, който е работил с кайдекс и може да помогне - ще имам да черпя.

Тук има кратко клипче, което показва проблемът. Съветът на производителя беше да сплескам канията в предната й част, но аз си мисля, че е по- добре да се пристегне в частта, която пристяга дръжката.
    Зима иде

От: Някой от София да има опит в работата с Kydex?

За да стане работата, ножа трябва да се покаже!

Коментар

Ето две малко кофти снимки:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG-20110908-00051.jpg
Прегледи:1
Размер:145.2 КБ
ID:5302468Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG-20110908-00047.jpg
Прегледи:1
Размер:130.1 КБ
ID:5302469

и една от нета:

Swamp Rat RatManDu

Стомана SR-101 (52100)
      Зима иде

Коментар

И аз имам подобен проблем с нож с пластмасова кания.
        http://www.youtube.com/watch?v=E1tFenv01_4
        Ножът и проблемът е същият.
        Лепнах от вътрешна страна на двете страници на канията по няколко парченца шветска лента(едно върху друго) и така ножът почна да "щраква" и да не изпада, а и нищо не се вижда.Мисля, че ще е проблем ако ножът се прибере в ножницата с мокра или мазна ръкохватка.Няма да има такова триене между дръжката и лентата.Не съм пробвал.Не е най доброто решение, но е вариянт.
        Ще се радвам да чуя по-добро решение.

Коментар

kydex- а е материал, който се обработва след нагряване. Всъщност самите кании се правят като лист кайдекс се нагрее и се оформи по ножа. По клипчетата изглежда доста лесно, но ми се щеше да не си правя експерименти.
          В knivesworld мисля, че продаваха кайдекс на листове - в края на краищата, май ще се разходя до там и ще експериментирам.
          Зима иде

Коментар

Колегата който може да ти помогне е gogotattoo.
            Успех.

Коментар

ПВЦ-то е термопластична пластмаса (полимер). Чрез нагряване са възможни всякакви корекции, вкл. възвръщане на първоначалното състояние (при грешка) - като при това цикълът е практически безкрайно-кратен.
              Аз си давам сметка, че звуча консервативно (пък съм и дюлгерин), но мисля, че това е много удачен материал за канализационни тръби и торбички за еднократна употреба, а-ма не и за калъфи на ножове (особено пък когато са качествени - това е направо гротеска). Няма ли един кадърен майстор, който да ти изработи една истинска кожена кания, със нормална закопчалка и прочие!? И да не се бълникаш с ерзаци.
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

При поръчката на ножа имаше вариант да дойде с кожена кания или с кайдексова такава. След едно падане с прилично търкаляне в едно дере миналата зима, не си и помислям за кожени кании за по- големите ножове.
                Може би е психическа настройка, но, както казват, въпрос на вкус.
                Зима иде

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X