Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нож по фински мотиви- ревю

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нож по фински мотиви- ревю

Здравейте, днес ще ви представя ето този нож!

ТТ данни:

Острие:
    -Дължина: 14 см.
    -Ширина: 3 см.
    -Дебелина: 3 мм.
    -Материал: Кован кутер, някой ми беше казал, че стоманата е подобна на 440В, по запознатите могат да кажат. Според мен е добре термообработено понеже при тестовете се представи добре! Острието е правено по фински мотиви!

Дръжка:
    -Дължина: 12.5 см.
    -Ширина: 3.5 см.(при гарда)
    -Дебелина: 2 см.
    -Материал: Неръждавейка, еленов рог, месинг и два вида дърво(не знам модела ) Конструкцията е стик танг и освен лепена-е и занитена!

Канията е от една много интересна на вид кожа, направена перфектно, само не ми харесва едно нещо, а то е, че няма кожа която предпазва конците от прерязване! За сметка на това има три метални шини които са доста стегнати и пак предпазват конците! Ножът не може да изпадне от канията, само трябва да се закопчае

Скосяването е сканди, на което направих лек вторичен режещ ръб, за да е по устойчиво при сечене Пробвах го и на агне, представи се отлично, даже малко копирах като видях, че в един друг форум един човек реже гръдния кош през хрущяла и го направих и аз, остротата почти не мръдна-само в средата на острието задираше хартията!

Дръжката е много удобна, не се плъзга дори и да е мокра, но мисля да я импрегнирам с нещо, или да я намажа с шел лак! Тя е импрегнирана с някакво масло, но то е попило и ще трябва да се маже пак! Малко е грубовата, но иначе е много удобна!

Тестове:
    Дялане на дърво: Справя се отлично, впива се в дървото- като в масло

Сечене на дърво: Има баланс за сечене, клони с дебелина до 2 см ги отсича с един удар. Пробвах го на една полу- суха акация, беше дебела около 4 см и не усетих да се захаби.
    Днес го пробвах на акация дебела около 6 см, полу суха и се справи отлично!

Става и за батонинг, но не мисля да го подлагам на такива дейности, освен ако не се наложи!

Лични впечатления: Като го хванах в ръка ми се видя здрав и стабилен нож, дръжката е направена перфектно, канията също, като най-много в нея ми хареса кожата, за пръв път имам допир до такава! С рязането, дялането и сеченето се справя отлични, става за туризъм, а хубавото е- че не ръждясва, това значи, че ще можеш да режеш и домати! Лятото ако му дойде шанс ще го понося малко с мен, но от толкова много ножове

Заключение: Супер нож, бих го носил лятото с мен, много ми хареса днес след отсичането на 6 сантиметровата акация! Бих искал да го сравня с едно неръждаемо Лаури Къмпинг- 14.5 см дълго острие!

Снимки:

Когато придобия още впечатления, ще ги постна тук! И за да се убедите, че дървото е полу-сухо:

От: Нож по фински мотиви- ревю

Абе човек, откъде се снабдяваш с тези произведения на изкуството....страхотно е ножчето и явно не е само красив, но е и функционален...да си го ползваш със здраве и винаги когато ти трябва...благородно ти завиждам на ентусиазма и находчивостта...
    Поздрави от дъждовен Шумен!!!
    LZ3YG

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X