Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кратко представяне на един ловен нож!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кратко представяне на един ловен нож!

Здравейте, един майстор ми даде да разгледам този нож за да го разгледам, но когато ми го даде ми каза да го потествам малко и реших да напиша няколко реда!

ТТ данни:
    -Дължина: 12.5 см.
    -Ширина: 3.5 см.
    -Дебелина: 4 мм.
    -Материал: Кована стомана Х12МФ, по моите наблюдения е добре закалено, понеже го тръкнах на керамиката и издаваше звук като на добре закален нож!

Дръжка:
    -Дължина: 11 см.
    -Ширина: 3 см.
    -Дебелина: 2 см.
    -Материал: Биволски рог и кост, ама не знам от какво животно

-Острието като форма е като на ловен нож, масивно и здраво. С него от рязане на храна, през дране и разфасоване- става и за отсичане и дялане на дръвца с дебелина около 5 см.
    Дяла много добре, направи ми впечатление, че в сухо дърво влиза по-добре, отколкото в мокро!

Сече добре, удрях дървата леко, защото ножът не беше мой и ме беше страх да не го съсипя

Днес разфасовах едни ребра, работих по ставите само за разсичането използвах един стар нож от Костенец(не този, а един друг), обаче заточен като брадва *ROFL* Не се захаби въобще. Няколко пъти го пипнах в кокал и нямаше проблясъци.

При сеченето също нямаше проблясъци или назъбвания, остротата също не се промени. Имайте в предвид, че дървата бяха сухи, но пък и не бяха много дебели
    Порязах и картон, ножът се представи отлично, имам някои ножове, които не могат да го режат и се захабяват бързо. Е този нож не се захаби въобще. Правен е от Костенски майстор, ама с мерак и добре закален! Това е най-важното, че не е мекица на 51-52 единици !
    -Дръжката е много удобна и много добре направена. Прилепва в ръката и не иска да я пуснеш Удобна е и след като се намокри, прилепва още по-добре, даже скърца, което значи, че при работа с кръв няма да се порежеш лесно- въпреки, че има всякакви хора

Впечатлих се от това, че ножът е скосен много добре, само да режеш с него В началото го мислех за по-малко ножче, но се оказа доста здрав и масивен ловен нож!

Като заключение мога да кажа, че това е един много добре направен нож и човекът който го е правил се оказа добър майстор!

Няколко снимки:

Всички снимки може да видите тук
    Скоро очаквайте тест на въже!

От: Кратко представяне на един ловен нож!

Хубав нож, много интересна дръжка! Но нещо ме притесняваше в него и не виждах какво е. Сега го видях - парчето кост откъм острието, според мен трябваше или да е по-масивно, или най-добре месинг.

Коментар

Не, според мен няма да създава проблеми! Парчето е лепено с епоксидна смола и е здраво!

Коментар

Ножчето арно, ама такива дръжки дето са направени по-пръстите не ми харесват.
        По малко, ама с хляб!

Коментар

И на мен не ми харесват да ти кажа честно. Ако са направени за твоята ръка бива, ама този нож е правен за ръката на друг човек! На мен ми е удобна и то доста, но всеки си има мнение!

Коментар

Този нож ,много ми хареса ..Мисля ,че е ловен...Дай телефон откъде мога да го купя ...
            Kia Sportage 2.0 SOHC- KИЯ - пия само раКИЯ!

Коментар

Точно този неможеш да го купиш

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X