Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ЗЪМ-кулак
Свий
X
-
Тагове: Няма
-
От: ЗЪМ-кулак
Браво бай Сачмо !О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!
Коментар
-
Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнениеТова бижу е за стената, не за в гората.Ами правих го ей така - в стремеж да достигна ножоманияшка "нирвана"..Ето и ТТД:първом-за името: в някои диалекти на мъжката змия и казват ЗЪМ(туй-да не се чудите
)Матряли: острието го имам от към 25-26 години,правиха ми го в един девински завод за фино машиностроене,мисля че е 40Х13,термообработено,много е еластично.Още тогава беше докаран силуета му като за кулаклия-нож,само че ми дойде малко къса ръкохватката,щото требеше да вкарам и ЗЪМската глава в гарда,та го намалих отдолу.Дръжката си е от биволчЕ.Всичкият останал метал по ножа и канията е сребро(гард,апликации,обков,нитове,шайби и копче).Е,и малко го "понадрах" с щихлите."Парадната" кания е от сьомгова кожа(ми не можах да намеря ЗЪМска
),с малко намеса отгоре."Походната", то всъщност не е кания, а допълнение към парадната, си е телешка кожа+малко от другата.Размери: острие 160х31х2,7;дръжка 118х22х18 (при коремчето).Еми т,ва е...и ме извинете,че късно отговарям,със здраве!
Коментар
-
Колега Sa4mo, едно голямо Браво!
Друго Браво за това, че си вложил огромен труд в един материал /40х13/, който няма много фенове / аз съм един от малкото-пост 552 в темата "Моят нож", всъщност ако беше от RWL или т.н., потенциалните купувачи нямаше да имат терзания/.
Трето Браво за това, че тази красота е реализирана върху типично български нож. Лично на мен ми омръзна да гледам финки и сканди кании/не се вързват по никакъв начин с българските традиции, а всъщност се изработват по-лесно. Последното абсолютно не подценява труда на никой. Аз самият изработвам ножове и знам колко е труда/.
Този нож има лице и ще остане в историята с това име! Поздрави!
Коментар
-
Малей, Сачмо - отново определяш стандарти!
п. п. На стоманата нищо и няма - напротив, "страшна" е. Модните фешъни, са си просто и единствено модни фешъни - нищо повече.Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар