Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нож от Мариан Велев- Ревю

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нож от Мариан Велев- Ревю

Обектът на днешното ми ревю:

Здравейте, днес ще ви представя този нож. Бях няколко дни болен и след като оздравях имах много енергия за изкарване и си напрвих едно 5 километрово походче из Средна гора!

ТТ данни:

Острие:
    - Дължина: 13 см.
    - Ширина: 4 см.
    - Дебелина: 5 мм.
    -Материал: Стоманата на острието е х12мф. Острието е направено много хубаво, а беше заточено като бръснач.

Дръжка:
    - Дължина: 11 см.
    - Ширина: 3 см, а при гарда е 5 см.
    - Дебелина: 2.5 см, а при гарда е 3.5 см.
    -Материал: Дървото не съм сигурен, но мисля че е череша, а гарда е кован, предполагам, че от 4х13, защото не е ръждясал още, а и не мирише на ръжда!

Кания: За момента няма, но ще има. Ако си намеря кожа ще си я наравя и сам, ама не намирам!

Хватове: Дръжката е много удобна и позволява всякакви хватове. Не ти ръби ръката.

Лични впечатления: В началото като го видях, много се изкефих, еидн такъв зъл нож, само за гнявене. Добре заточен, просто нямах думи! Дръжката ми е много удобна, обаче към гарда имам малко забележки, ако беше по къс, щеше да е супер. Сега пречи на рязането, но пак става да си нарежеш мезето на тънко!

Тестове:
    -Рязане на хранителни продукти: Много хубаво е скосен, от насичане на дърва, до рязане на храна, всичко можеш да правиш с ножа. Скосен е много добре. Рязах домашен суджук, кашкавал, домати, лук и сирене. Не е р ъждясал, тази стомана е много добра, не ръждясва лесно!

-Дялане на дърво: При мокро дърво се справя добре, но при сухо, е като финка ! Яде дървото без затрудняване. Наострих една тояга за ходене и ми хареса как дяла!

-Сечене на дърво: Понеже ножът е лек, няма добър баланс, трябват повече удари, но се справя добре с тази задача! С 3 удара отсичам 2 см клон!

Ето как цепи дърва:

Ето при един тест на цепене на дръвца, леко го ударих в земята, защото не бях сложил друго дърво против удар в земята и му стаха 2 проблясака, които оправих за 20 мин търкане на камък с грит 80 и после 20 мин на точило и стропинг, започна да бръсне и след 10 дни отидох в гората да го тествам.

Заключение: Много хбуав нож, от хубава стомана, всеки който си купи нож от Мариан няма да съжалява, много коректен човек.

Снимки:

Всички снимки може да видите тук!

От: Нож от Мариан Велев- Ревю

Евала голям фен на ножовете.
    Колко броя имаш?
    Пия вино само по два повода: когато за вечеря има дивеч и когато няма.

Коментар

Не са много, около 45-50 броя

Коментар

Ей! ... Неуморен си !
        Браво на тебе!
        Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
        ... turn on your A/С !

Коментар

Интересен, първичен, напомня ми един нож на един известен Майстор / с дръжка от еленов рог/. Гарда, в съчетание с дръжка от дърво бих го оформил по по различен начин.
          Да си го ползваш със здраве!

Коментар

Благодаря

Коментар

Браво на теб и ти си за "освидетелстване" айде честит нож! Аз сега замислям на село огнище да си правя та ще видим докъде ще я докарам...

Коментар

Такъв тип ножове ми се харесват, заради първобитния вид.

Малко извън темата Здравейте, днес ще ви представя този нож. Бях няколко дни болен и след като оздравях имах много енергия за изкарване и си напрвих едно 5 километрово походче из Средна гора!

Момче знаеш ли колко са 5 километра в гора пресечен терен ? И в други форум и тук съм забелязал, че пишеш и по-големи цифри.
                По малко, ама с хляб!

Коментар

Да съм казал 5 км в пресечен терен? Ходил съм и 40 км, ако не го вярваш, пиши на Були или на ВПТ от другият форум и ще се увериш. 5 км са ми отиване до една съседна махала в гората и обратно с няколко приятели!

Коментар

Пет километра с бодра крачка са един час.
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от belfi4o96 Преглед на мнение
                      Да съм казал 5 км в пресечен терен? Ходил съм и 40 км, ако не го вярваш, пиши на Були или на ВПТ от другият форум и ще се увериш. 5 км са ми отиване до една съседна махала в гората и обратно с няколко приятели!
                      Ножчетата са чудесни, щом ти харесва си ги събирай, снимай, ползвай по предназначение и си ходи в гората колкото искаш. Не слушай какво какво ти говори
                      Само недей така да с този "батонинг" по млади "живи" дръвчета
                      Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
                      Dacia Duster 4WD

Коментар

Толкова, за 1 час и половина се прибирам в нас!
                        А за батонинга, то дървото беше сечено от някой преди мен и беше почнало да съхне, аз за това го отсякох. По принцип, избягвам да сека живи дърва

Коментар

Младеж,
                          да няблягаш на луканката за да пораснеш , недей хаби хубавото ножче за дървета.

Коментар

Майсторът ми го даде за 14 лв,защото съм на 14 години. И той ми каза, да го тествам, за да види как се е получила закалката

Коментар

Първоначално публикуван от IcOMencheV Преглед на мнение
                              Такъв тип ножове ми се харесват, заради първобитния вид.

Малко извън темата Здравейте, днес ще ви представя този нож. Бях няколко дни болен и след като оздравях имах много енергия за изкарване и си напрвих едно 5 километрово походче из Средна гора!

Момче знаеш ли колко са 5 километра в гора пресечен терен ? И в други форум и тук съм забелязал, че пишеш и по-големи цифри.
                              В този нож няма нищо първобитно, за справка ела в пещера "Магура" да видиш първобитни рисунки! И ако четеш по-надолу...

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                              Пет километра с бодра крачка са един час.
                              ...би трябвало да се почувстваш неловко, и да се извиниш!
                              п.п. Ножът е чудесен, със здраве да го ползваш!
                              "Make love, not war!"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X