Здравейте, сега ще ви представя моят любим ловен нож. Дано ви хареса!
Ножът:
Предистория: Ножът беше на нашия съфорумец kosjo, но той ми го прати за да го разгледам и да го занеса на един майстор-ножар от Костенец за да го полира. Много ми хареса и аз му дадох няколко ножчета за него, и взе, че стана размяната! А майсторът го полира пак, нищо, че е мой
ТТ данни:
Острие:
-Дължина: 11 см.
-Ширина: 3 см.
-Дебелина: Острието е с ромбовиден профил, най-дебелата част на ромба е около 5 мм, а дебелината на гърба е 3 мм.
-Материал: Острието е от стомана ХВГ, зонално закалена и кована от дядо Благо! Много добре термообработена, скосът е фински, заточен е на нула.
Дръжка:
-Дължина: 11 см.
-Ширина: 3 см.
-Дебелина: 2 см.
-Материал: квот има Познайте кой го каза това
С ножчето съм рязал предимно месо. Отрязах около 50 парчета въже и подялах малко дръвца С месото се справи чудесно
Преди няколко седмици с баща ми заклахме едно агне, той работеше с една мора, а аз като най-добрият касапин одрах главата с тази финка. На другият ден с майка ми го разфасовахме на части и за малко и дадох ножа, а тя сечеше агнешки кокали с него. Нищо му нямаше, нито назъбване нито проблясък. Естествено се захаби, защото нямам опит в разфасоването и рязах по кокалите. Заточих го за 5 минути на ДЦ3-ката, минах го на каиша с диамантената паста и след това го финиширах с ГОЙ и ножът летеше през хартията. Много съм доволен. Стоманата е ХВГ, зоново закалена, в момента ножът е полиран, ако го ецна в киселина ще му излязат шарки, защото е потъмнял на едно място и видях шарки.
Заключение: Какво друго да кажа, освен, че никой няма да съжалява ако си вземе нож от дядото
Снимки:
С дялането се справя чудесно!!!
Ножът:
Предистория: Ножът беше на нашия съфорумец kosjo, но той ми го прати за да го разгледам и да го занеса на един майстор-ножар от Костенец за да го полира. Много ми хареса и аз му дадох няколко ножчета за него, и взе, че стана размяната! А майсторът го полира пак, нищо, че е мой
ТТ данни:
Острие:
-Дължина: 11 см.
-Ширина: 3 см.
-Дебелина: Острието е с ромбовиден профил, най-дебелата част на ромба е около 5 мм, а дебелината на гърба е 3 мм.
-Материал: Острието е от стомана ХВГ, зонално закалена и кована от дядо Благо! Много добре термообработена, скосът е фински, заточен е на нула.
Дръжка:
-Дължина: 11 см.
-Ширина: 3 см.
-Дебелина: 2 см.
-Материал: квот има Познайте кой го каза това
С ножчето съм рязал предимно месо. Отрязах около 50 парчета въже и подялах малко дръвца С месото се справи чудесно
Преди няколко седмици с баща ми заклахме едно агне, той работеше с една мора, а аз като най-добрият касапин одрах главата с тази финка. На другият ден с майка ми го разфасовахме на части и за малко и дадох ножа, а тя сечеше агнешки кокали с него. Нищо му нямаше, нито назъбване нито проблясък. Естествено се захаби, защото нямам опит в разфасоването и рязах по кокалите. Заточих го за 5 минути на ДЦ3-ката, минах го на каиша с диамантената паста и след това го финиширах с ГОЙ и ножът летеше през хартията. Много съм доволен. Стоманата е ХВГ, зоново закалена, в момента ножът е полиран, ако го ецна в киселина ще му излязат шарки, защото е потъмнял на едно място и видях шарки.
Заключение: Какво друго да кажа, освен, че никой няма да съжалява ако си вземе нож от дядото
Снимки:
С дялането се справя чудесно!!!
Коментар