Обява

Свий
Няма добавени обяви.

The One (Fallkniven F1 с кания от Martin Swinkels)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: The One (Fallkniven F1 с кания от Martin Swinkels)

Как намираш дръжката, имам предвид като дебелина и дължина? Как стои в ръката?
    VPetrov.photography

Коментар

Ами уникално добре, предвид че е по- мъничка, а аз съм с дълги пръсти (ръкавици XL или номер 11)
      Не е толкова удобна като тази на А1, която е по- дебела, но нямам никакви проблеми с и без ръкавици.
      (Примерно на Линдер Супер Едж 3 дръжката ми е супер малка и не мога да стисна ножа добре.)

Материалът е супер приятен на пипане, топъл е, от вода и кръв не се плаши и не губи особено сцепление.
      Ще гледам да направя няколко снимки на дръжката в длан и нещо за мащаб, примерно цигарена кутия.
      Зима иде

Коментар

Уффф, не можах да го залюбя тоя конвекс и това е.Иначе Фолкитата са много хубави, но като знам, че ще им пр..ба скоса и ги разлюбвам

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG-20110223-00041.jpg
Прегледи:1
Размер:103.2 КБ
ID:5254600Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG-20110223-00036.jpg
Размер:100.8 КБ
ID:5254599Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG-20110223-00039.jpg
Размер:101.2 КБ
ID:5254598Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG-20110223-00033.jpg
Размер:102.1 КБ
ID:5254597Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG-20110223-00038.jpg
Размер:103.4 КБ
ID:5254596Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG-20110223-00040.jpg
Размер:113.7 КБ
ID:5254595Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG-20110223-00037.jpg
Размер:116.0 КБ
ID:5254594

Ето няколко много лоши снимки на фолкито в ръка.
          Единствен проблем на дръжката на F1 е разположението на дупката. Трябвалое да я сложат по- назад, за да може да се сложи връв, така че да не попада задължително под пръстите. Като изключим това, други кусури не намирам.

Очаквайте скоро А1 и още нещо
          Последно редактирано от huko; 23-02-11, 11:05.
          Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
            Уффф, не можах да го залюбя тоя конвекс и това е.Иначе Фолкитата са много хубави, но като знам, че ще им пр..ба скоса и ги разлюбвам
            Имам нещо друго, което мога да ти наснимам на теб и всички недолюбващи конвекса и неръждаемите стомани
            Нарича се ESEE 3 и си идва с много приятна кания, директно от Рандал (пък и цената му е по- нисичка от на фолкито).
            Зима иде

Коментар

Лично на мен точно конвекса, ми е най-важният елемент, който ме изкушава когато иде реч за този нож... Много е удобен при използване на ножа по предназначение. Митове и легенди са, че по-трудно се точи, няма такова нещо. Но по-лесно се реже. Рядко пък се прави, защото не е много технологичен... всъщност, никак даже..., затова и ножовете с конвекс заточване са неотменно скъпи.
              VPetrov.photography

Коментар

Конвекса е страхотен. Всички фолкита са с такова острие, включително сгъваемите.
                Относно заточването - писах на фолкнивен, че ме интересува система ниво "опитомена маймуна" тип Лански, подходяща за конвекс - дадоха ми линк към някакъв шведски производител и скоро ще поръчвам.
                Като рязане конвекса е уникален просто. в случаите с дърво режещия ръб само помага, а останалото го върши дебелата част над него. В тази връзка острието ще остане добро значително по дълго време.
                Минава през разнородни видове материали страхотно, защото трудно се получава залепване за острието. Липсата на такова съпротивлени по "страниците" на ножа го прави много приятен и бърз.
                Един от първите тестове, които направих беше на кашкавал - кухненските ми фискяри пасти да ядат.
                Издържливостта на ламинираната стомана също е тествана.
                В тубата има destruction test на А1 - не ми даде сърце да го догледам до края, но слага в джоба си много ръждаеми поствоенни стомани
                Това е част първа, има още няколко:
                Зима иде

Коментар

Калъфчето върху канията от първия пост на Maxpedition ли е? От къде е купувано? Може ли малко снимки на калъфчето с нещо вътре - сгъваем нож или фенерче, мултитул или пък пълнител от пистолет. Благодаря предварително.
                  Only after the last tree has been cut down,
                  Only after the last river has been poisoned,
                  Only after the last fish has been caught,
                  Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Мдам и аз много се зарадвах, когато видях канията, комбинирана с Макспедишънчето
                    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Калъфчето е макспедишън, да. Пристигна с канията и беше опция, която МАртин ми предложи.
                      Понеже ще живее върху канията на А1, като го наснимам ще я видиш точно с фолдър вътре.

Иначе е направена много "хеви дюти". Можеш да си я носиш на колана, с карабинер или въобще можеш да я закачаш докато ти се изчерпи въображението. По спомен цената беше 12 евро, та предполагам, че може да се намери и по- евтино, защото в тази цена влиза и приставката за канията на А1.
                      На първото клипче, което съм качил в първия пост, можеш да я видиш по- детайлно.

Мисля, че като видят снимките на А1, дори "военните" ще трябва да си изкривят душицата, да кажат, че не им харесва
                      Веднъж вече го разходих отстрани на раница, супер е!
                      Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                        Лично на мен точно конвекса, ми е най-важният елемент, който ме изкушава когато иде реч за този нож... Много е удобен при използване на ножа по предназначение. Митове и легенди са, че по-трудно се точи, няма такова нещо. Но по-лесно се реже. Рядко пък се прави, защото не е много технологичен... всъщност, никак даже..., затова и ножовете с конвекс заточване са неотменно скъпи.
                        То и аз се искушавам за F1, ама проблем е, че докато не взема този нож в ръце няма да реша дали го харесвам, или не.

Коментар

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
                          ... дадоха ми линк към някакъв шведски производител и скоро ще поръчвам....
                          Може ли да постнеш този линк, че и аз се интересувам от такова точило?

Коментар

Трябва да поровя из мейлите, ако те интересува можем да поръчаме две, за да оптимизираме транспорта.
                            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 11-03-11, 19:51.
                            Зима иде

Коментар

ОК, навит съм, аз засега съм с А1 и един незнаен нож с конвекс, ама втория го ползвам често, така че ще ми трябва точилце.
                              Ако искаш да продължим на лични.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                              X