Здравейте съфорумци! Днес ще ви предсавя едно ножле, дето го е направил чичо Були
!
Предистория: Видях че Були продава нож, видях снимките, хареса ми и след няколко лс-та се уговорихме как ножът да пристигне при мен, разбрахме се и вече е в мен.
ТТ данни:
Острие:
- Дължина: 13 см.
- Ширина: 3 см.
- Дебелина: 3 мм.
-Материал: Ресьор на Сканиа, закален на 58-59 единици.
Дръжка:
- Дължина: 12.5 см.
- Ширина: 4 см, при гарда.
- Дебелина: 2.5 см.
- Материал: Еленов рог и месинг, много добре направена, залепва ми в ръката, много е удобна, чичо Були се е постарал доста
!
Кания: Естествена кожа, много добре направена, шита е на ръка и е лепена. На колана не пречи когато я закача. Ухото е доста голямо и не пречи при сядане. Ножът влиза добре в нея и не може да изпадне.
Рожденно място: Ножът и дръжката са направени в гр. Пазарджик, България. Канията също е Българска, но не знам от кой майстор!
Хватове: Много удобен в прав и обратен хват, не се приплъзга, става още по-удобен, когато се хване по този начин:




Лични впечатления: От началото на снимката като го видях, много ми хареса взех го и Були когато ми го даде, направо полудях от кеф. Уникално работно ножче, става за лов и рязане на хранителни продукти, за сечене, дялане и батонинг няма да го бива, че може и да му направя втори чойл
!
Тестове:
- Рязане на хранителни продукти: Салам, кашкавал, сирене, хляб, наденички и т.н. Ножът минава през тях като през масло, нищо не го спира когато е заточен.

- Рязане на хартия и картон: Чичо Були го беше заточил много добре, рязах картон, листове от вестник и хартия от тетрадка. Картонът беше дебел, от кашон за цигари. След разрязването му бръснеше с лекота.
- Рязане на месо: Онзи ден с него и с един друг нож, разфасовахме 40 кг телешки бут. Просто няма такъв резлив нож. Минаваше като през масло по месото. Нарязахме месото на кубчета с ножът и започна да бръсне с повече натиск, направих му само един бърз стропинг, замазах го, минах го на керамиката на ДЦ3-та ми и после един стропинг и започна да бръсне с лекота!
Заключение: Не мога да дам заключение, понеже незнам дали добрият чичко Були е направил оща такива ножове. Мога само да кажа че това е перфектен нож, който взех на добра цена и не съжалявам.
Снимки:



Всички снимки може да видите Тук
Приятно четене!

Предистория: Видях че Були продава нож, видях снимките, хареса ми и след няколко лс-та се уговорихме как ножът да пристигне при мен, разбрахме се и вече е в мен.
ТТ данни:
Острие:
- Дължина: 13 см.
- Ширина: 3 см.
- Дебелина: 3 мм.
-Материал: Ресьор на Сканиа, закален на 58-59 единици.
Дръжка:
- Дължина: 12.5 см.
- Ширина: 4 см, при гарда.
- Дебелина: 2.5 см.
- Материал: Еленов рог и месинг, много добре направена, залепва ми в ръката, много е удобна, чичо Були се е постарал доста

Кания: Естествена кожа, много добре направена, шита е на ръка и е лепена. На колана не пречи когато я закача. Ухото е доста голямо и не пречи при сядане. Ножът влиза добре в нея и не може да изпадне.
Рожденно място: Ножът и дръжката са направени в гр. Пазарджик, България. Канията също е Българска, но не знам от кой майстор!

Хватове: Много удобен в прав и обратен хват, не се приплъзга, става още по-удобен, когато се хване по този начин:




Лични впечатления: От началото на снимката като го видях, много ми хареса взех го и Були когато ми го даде, направо полудях от кеф. Уникално работно ножче, става за лов и рязане на хранителни продукти, за сечене, дялане и батонинг няма да го бива, че може и да му направя втори чойл



Тестове:
- Рязане на хранителни продукти: Салам, кашкавал, сирене, хляб, наденички и т.н. Ножът минава през тях като през масло, нищо не го спира когато е заточен.

- Рязане на хартия и картон: Чичо Були го беше заточил много добре, рязах картон, листове от вестник и хартия от тетрадка. Картонът беше дебел, от кашон за цигари. След разрязването му бръснеше с лекота.

- Рязане на месо: Онзи ден с него и с един друг нож, разфасовахме 40 кг телешки бут. Просто няма такъв резлив нож. Минаваше като през масло по месото. Нарязахме месото на кубчета с ножът и започна да бръсне с повече натиск, направих му само един бърз стропинг, замазах го, минах го на керамиката на ДЦ3-та ми и после един стропинг и започна да бръсне с лекота!

Заключение: Не мога да дам заключение, понеже незнам дали добрият чичко Були е направил оща такива ножове. Мога само да кажа че това е перфектен нож, който взех на добра цена и не съжалявам.
Снимки:



Всички снимки може да видите Тук
Приятно четене!
Коментар