Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Victorinox Soldier new- ревю

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Victorinox Soldier new- ревю

Обектът на днешното ми ревю

Здравейте съфорумци, днес ще ви представя едно ножче на марката Викторинокс!

Предистория:Купих си ножа, защото реших да сменя Кемпъра, с по-голямо ножче на същата марка. Една вечер помислих между Форестър и Нов Солджър, та доста се почудих кой да е и се спрях на Новият Солджър.

Първи впечатления:Когато ножчето пристигна, бях на училище, но от кеф отидох до офиса на еконт през голямото междучасие и си го взех. Разбира се го разгледах пред Еконта и го сложих в кутийка и веднага в раницата. Много се впечатлих от заводската заточка на гладката част и на серетацията. И двете бръснеха, но серетацията бръснеше по-добре. Полиран е огледално. На острието имаше номер 10 и се чудех 2-3 дни какво ли означава той и когато видях видео ревюто на Металния, разбрах, че означава годината през коят е направен, което ще рече че моят нож е направен през 2010г.

ТТ данни:

Материал на острието: Стомана: 50х15ф, закалена на 55-57 единици, добре направено, точи се лесно и запазва острота горе-долу добре!
    Материал на дръжката: Нещо като пластмаса, с гумени кантове, много е удобна във всякакви хватове, не се пързаля при мокра ръка!

Размери:

Острие:
    -Дължина: 8.5 см.
    -Ширина: 2.5 см.
    -Дебелина: 2 мм.

Трион:
    -Дължина: 9 см.
    -Ширина: 1.5 см.
    -Дебелина: 2 мм.

Дръжка:
    -Дължина: 11 см.
    -Ширина: 2.5 см.
    -Дебелина: 2 см.

Брой функции 10:

-Острие, 2/3 серетирано с дупка за отваряне с една ръка и заключващ механизъм.
    -Трион.
    -Отварачка за бутилки.
    *С инструмент за оголване на кабели.
    *С голяма отвертка, която се заключва.
    -Отварачка за консерви.
    *С малка отвертка.
    -Кръстата отвертка.
    -Шило.
    -Халка за ключове.

Тегло на ножа: Около 120 грама, ще премеря точна и ще постна!

Заключващ механизъм: Линер лок, много добре държи острието, не може да се затвори ако не бутнеш пластината на дясно. Малко е гадно, че се бута на дясно, но се свиква!

Напасване: Много добре са напаснати всички инструменти, острието има съвсем малко вертикален луфт! Отарачка за бутилки, също е със заключващ механизъм линер лок, има малко вертикален луфт!

Носене: Аз си го нося в джоба на панталона, не се усеща, защото не е тежък. Намерих си и калъфче, което е от мултитулчето ми Щил.

Рязане на хранителни продукти: Хляб, салам, кашкавал, сирене, шоколад с лешници, сирене, домати и краставици, свинско месо нарязано на кубчета за шишчета, около 1 кг. Ножът си бръсне още!

Рязане на хартия и картон: Хартия реже много добре, малко серетацията не е подходяща за хартия, но реже добре. Картон също реже и то много добре, серетацията е перфектна за картон и кашони!

Дялане и рязане на дърво: Трионът реже много добре дървета по 4-5 сантиметра. Ножчето дялка много добре, серетацията не е добра задялане, а несеретираната част е чудесна за дялане!

Заключение:

-Плюсове: Добре напаснати инструменти, добра заточка, хубава полировка на инструментите, удобна ръкохватка.
    -Минуси: Няма клечка за зъби и пинсета, без пинсета е много по неудобно, понеже ако ти влезе трън можеш да си го извадиш. Заключващата система, щеше да е по-добре, ако се буташе на ляво за да се отключи ножа, а не надясно.

Снимки:

Видео:
    TxZQcHfjRX8
    Всички снимки можете да видите на: http://belfi4o96.snimka.bg/hobby/vic...soldier.543138
    Приятно четене!
    Последно редактирано от belfi4o96; 08-12-10, 17:24.

От: Victorinox Soldier new- ревю

Серетацията, не е подходяща за хартия но е уникано добра за въжета и брезенти, изпробвана е многократно
    Approximately 29% of the Earth is land,the rest is ours...

Коментар

За картон е подходяща!

Коментар

Въобще не виждам за какво ти е тази серетация на градски нож. Да режеш картон и хартиени листи/
        По малко, ама с хляб!

Коментар

За много неща ще ми сърши работа тази серетация. Картони режа всеки ден, имаме заведение и с Викторинокса разрязвам кашоните с продукти. Серетацията реже храна 5 пъти по добре, отколкото нож без серетация. Ако не дай си боже стане катастрофа, с тази серетация ще разрешеш предпазният колан за 2-3 секунди. Аз си я заточвам на керамичното точило, след това правя стропинг и серетацията пак бръсне!!! За много неща може да се използва, жици може режеш с ножа и много, много, много други дейности! Когато си закупиш такова ножче, ще разбереш, че не греша. Купи си го и няма да съжаляваш!

Коментар

Ами на теб може и да ти свърши работа, ама лично на мен едвали ще ми служи много. Кашони, брезенти и въжета нямам много за рязане. Гладкото острие по - ми върши работа - да си нарежеш неща от ежедневието - хляб, мезе и такива неща. Ама за всякакви нужди - всякакви остриета измислени. За всяко нещо си има приложение и върши добра работа, когато се използва по предназначение. Аз също имам Кемпера на Виктоинокс, ама и аз мисля да потърся нещо по - големичко с гладко острие, че кемпера е много малък и ми се губи у ръцете.
            Ако е машина, нека бъде немска!
            XJR 1200
            ETZ 150
            Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

http://www.wenger.ch/mike-horn-knife Този нож би ти свършил работа.Много се бях запалил да го имам,но вносителите ме отказаха бързо.Цената е потресаваща!270лв!
              Тома Томов
              Вече с Kia Sportage.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X