Здравейте съфорумци. Днес ще ви представя още един от моите ножове. Ножът е на марката Lauri, модел Laplander.
Предистория: Искаше ми се да имам ножче от марката Лаури но от карбонова стомана, дълго обмислях точно кой модел да бъде той и накрая реших, че ще е това. Другото нещо е. че го купих на супер цена!
ТТ данни:
Острие:
-Дължина: 145 мм.
-Ширина: 26 мм.
-Дебелина: 3 мм.
-Материал: Карбонова стомана, закалена на 59 единици, заточва се лесно, но запазва острота!
-Черната част, която е над скоса на острието, е оставена така и острието ще ръждясва по-трудно.
Дръжка:
-Дължина: 130 мм.
-Ширина: 30 мм.
-Дебелина: 15 мм.
-Материал: Дървото е Венге, има месинг, черен фибър и някакво розово дърво пред Венгето!
-Много удобна ръкохватка е направил Наско Николов, не се пързаля при мокра ръка, тъничка е и ми е много удобна.
Кания: Много добре направена от кафява естествена кожа. Ножът влиза добре в нея, стои удобно на колана. Шита е на ръка, също така е и лепена!

Рождено място: Острието е направено във Финландия, дръжката в Пазарджик, а канията в Стара Загора.
Лични впечатления: Много добро ножче за мен, който си купи острието няма да съжалява никак. С всеки един поход, този нож ми става все по любим.
Тестове: Правил съм доста тестове за няколко дни. Бях на форумна среща на В.К. Сабазий и там доста го потествах.
Рязане на храна: Луканка реже много добре, кашкавал съм рязал, майка ми вчера отряза на 6 риби главите с него, изчисти ги и си бръснеше с лекота!

Сечене и дялане на дърво: С тази работа, ножът се справя просто чудесно, никакви оплаквания нямам. С дебелината си от 3 мм сече подобаващо, може би е заради финският скос. Не е точно като финка, защото има вторичен ръб, но дялка много добре. Върби по 5-6 см ги разсичам за 1 минута. Не се спира.



Заключение: Много добър нож, всеки който си го вземе няма да съжалява! С минимална поддръжка няма да имате проблеми!
Снимки:

Предистория: Искаше ми се да имам ножче от марката Лаури но от карбонова стомана, дълго обмислях точно кой модел да бъде той и накрая реших, че ще е това. Другото нещо е. че го купих на супер цена!
ТТ данни:
Острие:
-Дължина: 145 мм.
-Ширина: 26 мм.
-Дебелина: 3 мм.
-Материал: Карбонова стомана, закалена на 59 единици, заточва се лесно, но запазва острота!
-Черната част, която е над скоса на острието, е оставена така и острието ще ръждясва по-трудно.
Дръжка:
-Дължина: 130 мм.
-Ширина: 30 мм.
-Дебелина: 15 мм.
-Материал: Дървото е Венге, има месинг, черен фибър и някакво розово дърво пред Венгето!
-Много удобна ръкохватка е направил Наско Николов, не се пързаля при мокра ръка, тъничка е и ми е много удобна.
Кания: Много добре направена от кафява естествена кожа. Ножът влиза добре в нея, стои удобно на колана. Шита е на ръка, също така е и лепена!

Рождено място: Острието е направено във Финландия, дръжката в Пазарджик, а канията в Стара Загора.
Лични впечатления: Много добро ножче за мен, който си купи острието няма да съжалява никак. С всеки един поход, този нож ми става все по любим.
Тестове: Правил съм доста тестове за няколко дни. Бях на форумна среща на В.К. Сабазий и там доста го потествах.
Рязане на храна: Луканка реже много добре, кашкавал съм рязал, майка ми вчера отряза на 6 риби главите с него, изчисти ги и си бръснеше с лекота!

Сечене и дялане на дърво: С тази работа, ножът се справя просто чудесно, никакви оплаквания нямам. С дебелината си от 3 мм сече подобаващо, може би е заради финският скос. Не е точно като финка, защото има вторичен ръб, но дялка много добре. Върби по 5-6 см ги разсичам за 1 минута. Не се спира.



Заключение: Много добър нож, всеки който си го вземе няма да съжалява! С минимална поддръжка няма да имате проблеми!

Снимки:


Коментар