Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръчайте хубав нож за оцеляване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Препоръчайте хубав нож за оцеляване

на мен не ми се е налагало да оцелявам, а и надали на някой от вас се е налагало да изкарате повече от 4 дена в гората разчитайки единствено на нож, дет се вика да оцелявате. Мисълта ми е защо тоя от "Оцеляване на предела" по Дискавъри носи нож с острие по-малко от една педя и пак оцелява? Даже в една серия утрепа и малко глиганче (или поне на таквоз ми замяза). Вземе си раничката с едно въже и тръгва. Някой път ще пробвам как се хабят по-малко сили за да отсека клон - да удрам по ножа с камък (клон), да сека като мачете или да го отрежа с триона. А ако някой скоро има излизане в гората да направи опита вместо мен.
    Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква

Коментар

Първоначално публикуван от gavra74 Преглед на мнение
      на мен не ми се е налагало да оцелявам, а и надали на някой от вас се е налагало да изкарате повече от 4 дена в гората разчитайки единствено на нож, дет се вика да оцелявате. Мисълта ми е защо тоя от "Оцеляване на предела" по Дискавъри носи нож с острие по-малко от една педя и пак оцелява? Даже в една серия утрепа и малко глиганче (или поне на таквоз ми замяза). Вземе си раничката с едно въже и тръгва. Някой път ще пробвам как се хабят по-малко сили за да отсека клон - да удрам по ножа с камък (клон), да сека като мачете или да го отрежа с триона. А ако някой скоро има излизане в гората да направи опита вместо мен.
      Да, малко глиганче умъртви даже и първо скочи върху него, и ножът му наистина едвали е повече от 15см острие. Но явно върши работа, гледам го реже с него, сече, дере, коли, не знам на каква марка е, ако някой знае да каже. И с него си пали огън, с кремък. Лично според мен ножът за оцеляване не трябва да е като меч, нещо в нормални размери, да не те изморява като го носиш, да можеш да боравиш бързо и удобно с него и ако е качествен едвали ще те предаде.
      Ако е машина, нека бъде немска!
      XJR 1200
      ETZ 150
      Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
        Да, малко глиганче умъртви даже и първо скочи върху него, и ножът му наистина едвали е повече от 15см острие. Но явно върши работа, гледам го реже с него, сече, дере, коли, не знам на каква марка е, ако някой знае да каже. И с него си пали огън, с кремък. Лично според мен ножът за оцеляване не трябва да е като меч, нещо в нормални размери, да не те изморява като го носиш, да можеш да боравиш бързо и удобно с него и ако е качествен едвали ще те предаде.
        Ножа му е Гербер, не знам точния модел. И ако човек като мене е гледал повечето серии, ще види, че отлично се справя в умели ръце с повечето нужди на човек в гората и по баирите.
        Нищо че е малък и само с 15 санта острие. Но в епизодите е с различни модели. В по-старите е с изцяло гладко острие, в по-новите острието е наполовина серетирано. Но доколкота знам, и двата са Гербер, те са му нещо като спонсори по тая част. А пали огън с магнезиево огниво, и аз вече имам такова, верно действа.
        LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
        www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Абе, да ти кажа, може д асе каже, че и аз съм ги гледал повечето епизоди, като цяло обичам да гледам, и гледам доста Дискавъри, повечето предавания са доста образователни и може д асе научат доста неща от тях, още повече от Ултимейт Сървайвъл, Този Беар Грилс ли как се казваше - доста добре борави и успява да оцелее с него. Пак казвам, аз съм за, малък, качествен нож - ако си сръчен и знаеш какво правиш няма да има проблеми. Според мен ножът за оцеляване трябва да е такъв, с какъвто ти умееш да работиш, и вярваш най много на него.
          Ако е машина, нека бъде немска!
          XJR 1200
          ETZ 150
          Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Ето ножа на човека:
            http://www.bayleyknife.com/site/index.aspx
            И самия човек:
            http://www.beargrylls.com/
            Една зодия сме...
            Последно редактирано от blackfirefly; 09-06-10, 22:32.
            Only after the last tree has been cut down,
            Only after the last river has been poisoned,
            Only after the last fish has been caught,
            Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Злати е прав ,новият му нож е Гербер Продиджи .

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:gerberprodigycp5.jpg
Прегледи:1
Размер:59.5 КБ
ID:5184460

Беър Грилс може да оцелее и с дървен нож .Може и по потник .Цялото му предаване е цирк . В момента прави фокуси с Гербер ,утре с габровска чекийка а в други ден зависи коя фирма колко ще му плати за реклама и гюбеци .
              О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Разбирасе,че е цирк,но целта на предаването е да даде познания за оцеляването,а не тест на нож.
                Последно редактирано от IcOMencheV; 10-06-10, 14:30. Причина: грешка
                По малко, ама с хляб!

Коментар

Така е но в случая се коментира ножа
                  О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Мисля, че най-добрия нож е този, който познаваме и сме го ползвали за щяло и не щяло, доказал се е, че може да се разчита на него, удобен и не ни е страх да го повредим при употреба...
                    Имам една чекийка, която се е "срастнала" с джоба ми - постоянно е с мен. Най-обикновен ментак, но от първите, дето що-годе са направени прилично. Не се отваря лесно с палеца, както е модела... Но: с нея съм разфасовал цяло теле (без коленето), постоянно режа какво ли не на работа и в гаража, рязал съм си няколко пъти части от мекото на пръстите и съм се пробождал... плюс много рядко ползване по време нахрана... рязане на клони на дървета с назъбената част.. и всичко, което може да се отреже с нея... С две думи: голям тормоз.
                    Доказан инструмент, без който не ходя никъде!
                    Публикувайте отговор

Коментар

Визирах размера на ножа - малък, изчистен. Няма кухи дръжки с корди, кукички и т.н. Впрочем това да вървиш из джунглата и да сечеш наляво-надясно съм го гледал само по филмите. При реално оцеляване след двучасово ръкомахане ще си капнал, обезводнил и т.н. Човека хваща риба с кукичка от бодли (а аз със спининг за 30лв, макара за 25лв и кукички за 3лв фанах само хрема), прави примки от вързанки и т.н.
                      Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква

Коментар

Ето ножчето на Беар Гриилс с размерите ,със и без серетация,видео,че и цена даже.
                        Прикачени файлове
                        Последно редактирано от валентин попов; 13-06-10, 00:06.

Коментар

Тази трябваше да горе,но...
                          Прикачени файлове

Коментар

Парите му са хубави , а ножа хубав ли е ?
                            По малко, ама с хляб!

Коментар

Първоначално публикуван от IcOMencheV Преглед на мнение
                              Парите му са хубави , а ножа хубав ли е ?
                              Че е хубав спор няма ,но в случая е с автограф,limited edition , нормално е цената да ескалира.

Коментар

Без автограф цената колко е ?
                                По малко, ама с хляб!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X