Обява

Свий
Няма добавени обяви.

питане за нож на FOX

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• питане за нож на FOX

Здравейте, това ми е първото питане, така че ако не спазвам някое правило, мога да бъда извинен.
    Искам да си купя качествен нож, който ще се ползва в планините, да реже добре, да не се затъпява лесно, дето се вика при правилна употреба дълги години да си го ползвам. Изчетох почти всичко във форума за стоманите, а и не само и след длго гледане си харесах ето това:

http://www.raptorbg.com/product.php?id=505
    ето го и на сайта на производителя:
    http://www.foxknivesusa.com/en/produ...persian_h.html

Та това е горе долу идеалната форма, която търся, хем да става за дране, хем за дялкане и рязане, за мушкане не ми трябва.
    Питанката ми е: има ли по-добър вариант около тези пари, за друга марка, модел или вид стомана, или може би да ми направят по поръчка (примерно дядо Благо или друг). Пък ако има и аналогичен вариант, но на по-ниска цена, ще съм благодарен да ми предложите.
    Благодаря и Поздрави!

От: питане за нож на FOX

Фалкнивен ф1 за около тези пари ти препорачвам.За горска работа също добри ножлета са мора до 30 лева са и са изключително здрави има въглеродни и неръждавейки - просто до 30 лева уникални ножчета.
    По малко, ама с хляб!

Коментар

Този е "black fox" не знам дали е на същата фирма цената му е 64 лв. ножчето е прилично и практично. а за дране отделен нож
      Няма универсален нож за всичко.
      Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
      Dacia Duster 4WD

Коментар

пропуснах снимката съжалявам
        Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
        Dacia Duster 4WD

Коментар

Първоначално публикуван от bambal Преглед на мнение
          ...
          Питанката ми е: има ли по-добър вариант около тези пари, за друга марка, модел или вид стомана, или може би да ми направят по поръчка (примерно дядо Благо или друг)...
          Лично аз бих избрал подобен вариант, т.е. ножът да ми бъде изработен специално за мен, според моите изисквания и не на последно място, да е уникален. Погледнете в тази тема.

П.П. Моля, въздържайте се от линкове! Ако е необходимо да покажете нещо, то покажете снимки, па макар и взети от нета.
          Последно редактирано от giorgio; 01-10-10, 15:45.
          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Питането е за вариант около тези пари, и бих предложил това

Linder - ATS Super Edge 1, стомана ATS 34 - на мен страшно ми харесва.Цената му в Sokol.bgе 215 лв.
            "Make love, not war!"

Коментар

Съгласен съм с колегата giorgio ножът трябва да бъде изработен за теб или ти да си го изработиш (аз опитвах да правя дръжка на стар каракулак не стана перфектно на мен така ми харесва) .
              По малко, ама с хляб!

Коментар

Моля някой да поясни защо това http://www.raptorbg.com/product.php?id=505 струва 231 лева, а HULTAFORS HEAVY-DUTY KNIFE GK със сродни харектеристики откъм стомана се купува само за десетина лева...
                Only after the last tree has been cut down,
                Only after the last river has been poisoned,
                Only after the last fish has been caught,
                Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
                  Моля някой да поясни защо това http://www.raptorbg.com/product.php?id=505 струва 231 лева, а HULTAFORS HEAVY-DUTY KNIFE GK със сродни харектеристики откъм стомана се купува само за десетина лева...
                  Mи защото първото е състезателен кон, а второто е грозно работно магаре.
                  Едва ли има по-грозен фабричен нож от зеления Хултафорс. Въпреки че е най-използвания ми нож.

Коментар

Еми като са сродни стомани, я се замисли на тоя фокс какво му струва 230 лева дръжката ли или фирменото лого ?
                    По малко, ама с хляб!

Коментар

Първоначално публикуван от dok_vd Преглед на мнение
                      Питането е за вариант около тези пари, и бих предложил това

Linder - ATS Super Edge 1, стомана ATS 34 - на мен страшно ми харесва.Цената му в Sokol.bgе 215 лв.
                      Гласувам с две ръце за Линдера .Цялата им серия Супер Ейдж е перфектна .
                      О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Това означава ли, че Linder-a е по-добър от Fox-a?

Коментар

За мен да .
                          О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                            За мен да .
                            Чел съм един твой тест от преди години с Линдер Super Edge 2 и разни други. Ако не се лъжа Линдера беше с най-много отрязани парчета.

Коментар

Първоначално публикуван от petrof Преглед на мнение
                              Mи защото първото е състезателен кон, а второто е грозно работно магаре.
                              Едва ли има по-грозен фабричен нож от зеления Хултафорс. Въпреки че е най-използвания ми нож.
                              Няма как да бъде друго при положение, че струва десетина лева. При такава цена човек преглъща всичко и просто се отдава спокойно на любимите си дейности...А състезателните коне стоят предимно само за парад...
                              Only after the last tree has been cut down,
                              Only after the last river has been poisoned,
                              Only after the last fish has been caught,
                              Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X