Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скъпа доставка или лаком търгаш?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Скъпа доставка или лаком търгаш?

Здравейте, може ли някой да ми каже каква е разликата между този http://shop.oragie.com/product_info.php?cPath=311&products_id=1095 и този http://www.aukro.bg/item1182231697-sgvaem-nozh-boker.html ? Дали има някаква гаранция, че тоя от магазина е оригинален? И защо е толкова скъп, при положение, че в американски магазин в Афганистан струва 5 (пет е, няма пропусната цифра) долара?
    Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква

От: Скъпа доставка или лаком КУПУВАЧ ?

Толкова много въпроси, толкова малко отговори...

- Отговор А: В магазина са мошеници, я ги виж, бирници, за един оригинален нож 38лв искат. А пича на търга го дава за 11. Той няма на загуба да го дава я ! Значи го е взел кажи го за 7-8лв. Значи от магазина ги взимат на по два-три лева (няма да ги взимат по-скъпо отколкото в магазина в Афганистан я !), и ти качва 36 лева горница !!! ЛАКОМИ ТЪРГАШИ !!! УУУ !!!

- Отговор Б: Иди в Афганистан. Купи си ги по пет долара. Няколко. Върни се тук и ни ги продай по 25лв. Всички ще си вземем. Ще докараш лакомите търгаши до фалит. Правдата ще възтържествува.

- Отговор В: Отиваш на сайта на фирмата, и проверяваш дали има коментари за фалшификати на пазара. Джокер: Counterfeit означава фалшификат. Даваш си пет минути за размисъл, и решаваш какви са шансовете в магазина в Афганистан пет доларовите ножове да са оригинални. Решаваш че са оригинални, отиваш в Афганистан, останалото чети в Б.

- Отговор Г: Правиш търсене в чичко Гугъл (категория пазаруване) с Boker Knife. Ето така. Даваш си сметка че най-евтиното нещо в САЩ носещо марката Boker е маслиненозелен калъф за 6$. Че има ножчета по 7-8$ които са джобни чекийки, и че най-евтиния нож приличащ на този от снимката която си пуснал почва от 29.99$. В Щатите. Решаваш че в Афганистан е по-евтино, и обратно на отговор Б.

- Отговор Д: Преди години в армейските магазини в щатските военни бази повечето неща бяха безмитни и субсидирани, и струваха смешни пари. Възможно е все още да е така, и във вътрешните магазини в щатските бази в Афганистан заветното ножче да струва наистина 5$. Вариант на Б - ставаш рейнджър, отиваш в Афганистан...

Та така. Доставчикът може да е наред, може да не е. Купувачът обаче със сигурност е лаком.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
      ...
      Признавам си честно, че вече се чудя как въобще ти се занимава... Нищо ще порастне и ще поумнее...

Коментар

Не виждам кое ми е лакомото, ама ней се! Отговор Д ми звучи най-правдоподобен. Не виждам смисъл от вариант Б, т.к. наоколо е пълно с такива. Прилагам вариант Е - купувам си го от търга, а тия от магазина да си го продават за 30лв.
        Бях на сайта за който ми прати линк и възникна друг въпрос - ами и ако в магазина също е азиатски, от фалшивите? До колкото разбрах моделие посочени на сайта не се произвеждат от фирмата. Производителя като способ за различаване на менте от оригинал е посочил пипането. И никва друга защита против ментета?!
        Последно редактирано от gavra74; 10-08-10, 08:10.
        Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква

Коментар

От: Скъпа доставка или лаком търгаш?

Според мой познат, който има магазин за ловни и риболовни принадлежности маса неща в http://shop.oragie.com/ са чисти ментета от най-ниско качество. Той ми показа нож, който изглеждаше като този http://shop.oragie.com/product_info....roducts_id=649
          при него беше на цена 10 лв. Стана въпрос за ножове защото мой приятел ми подари щик от АК47 с калъвка, и аз да му върна жеста за рожденния му ден отидох да се консултирам и купя хубав и здрав нож. В крайна сметка му подарих прът за въдица, но не е в това въпроса.

Най-вероятно и двата предлагани ножа не са оригинални и не се знае колко дълго време ще вършат работа.
          Хубаво и евтино има ... ама са на различни места.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Вариант "Ъ" - купуваш си друг нож от проверен магазин, без значение от цената. когато няколко души се съмняват в оригиналността на нещо, сигурно има защо.
            подаръци за мъже от FACOM
            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Вариантът "Д", със сигурност важеше преди две години, тогава един участник във форума - rashana, донесе от Афганистан няколко предварително уговорени комбинирани инструмента. Аз бях един от щастливците и сега съм собственик (отново му благодаря) на Ледърман (Wave) за седемдесетина долара, които по тогавашния курс бяха по-малко от сто лева.
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Цялата серия Boker Plus се прави в Китай .Цените им в един от най-ефтините онлайн ножарски магазини са около 25-30 $ .За колкото и пари да го вземеш все ще е китайски В единият случай китайски ,правен под контрола на Бокер в другия ,правен нейде от незнайни материали с още по-незнайно качество .Аз не бих си взел нито единия или бих се спрял на вариант З - заеби ги !
                Всъшност за какво ти е тоя чвор ?
                О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                  Всъшност за какво ти е тоя чвор ?
                  A защо 99% от регистрираните в този форум имат повече от 5-6 ножа и толкова ножки? А някои и гонят стотака!
                  Краста, брат!!! Кефи ме като дизайн и искам да си го взема.

Коментар

Първоначално публикуван от gavra74 Преглед на мнение
                    A защо 99% от регистрираните в този форум имат повече от 5-6 ножа и толкова ножки? А някои и гонят стотака!
                    Краста, брат!!! Кефи ме като дизайн и искам да си го взема.
                    Приема се
                    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Конкретно по въпроса: - ножчето, за което става дума може да се намери в София за 8 - 10 лева ново/имам такова, но не помня точната цена/, с него не се предлага калъф, както впрочем при голяма част от джобните ножове.
                      На въпроса еднакви ли са - Да ... и това не е единствения пример от този сайт.
                      За произхода Дроба е отговорил.
                      Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                      ... turn on your A/С !

Коментар

И стигаме до всеобщия проблем на българския пазар. Като си купя ракия за 3 лв. литъра, ми е ясно, че на другия ден ще ме боли главата. Лошото е, че и шише за 30 лв. да си купя, на другия ден пак може да ме цепи тиквата, че и по- зверски, щото ще ме боли и за грешните кинти, дето съм фърлил отгоре. Същото е и с дрехите и с храната и....
                        Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

За съжаление не познавам тайландеца/или китаеца/ дето да ми продаде на 20% от цената Ka-Bar Bull Dosier, че в същия сайт е 175 лв.
                          Извинете за отклонението!
                          Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                          ... turn on your A/С !

Коментар

Тоя модел нож го има на битака за 7-10 лева също и на Илиенци пак за същите пари . Като нож не е лош един приятел си го купи преди половин година аз не харесвам тая назъбената част сега са пуснали (китайците) един с по исчистена форма без зъби на същата фирма и ако го има в събота на битака ще си го купя. МСА са търгаши и гледат от всичко да правят пари колкото се може повече .
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Отговора е уникално логичен!Браво!
                              В магазините и пазарите наистина са лакоми.Намирал съм нож от качествена стомана с дебелина 4 мм. за 7лв.Имам го от 5-6 год. Стои в колата за излети сред природата и го ползвам често.
                              Същия нож съм виждал няколко пъти на цена 10-13лв.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X