Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Diana Series 70, Model 79 Air Rifle? Правена е в Англия.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Diana Series 70, Model 79 Air Rifle? Правена е в Англия.

Здравейте.
    Някой има ли опит с тази въздушна пушка? Правена е в Англия през 70-те на ХХ век. Говори се, че заводът е взет от Германия като репарация след ВС. война. Калибър 22 LR. Ако е така, би следвало да стреля с куршуми по 1 грам, а тук не съм виждал да продават такива. Колко джаула е и т.н.

ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Горски,май жегата не те е подминала!🤣 Какъв 22LR те гони за въздушна пушка!? Кое от отговора на същия въпрос в другия форум не ти стана ясно!?
    Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Калибърът е .22.
      Въпросите ми са:
      1. Колко джаула е тая пушка;
      2. Колко тежи;
      3. Има ли сервиз в Бг;
      4. Има ли резервни части?
      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

According to Dennis Hiller (third edition book) series 70 model 78 (the model 79 was the delux version).
      Introduced 1972. 42 inch long with a 17 1/4 inch barrel. Weight 6 3/4 lbs. Muzzle vel. .177 - 625fps and .22 - 500 fps (no pellet weights stated). Price in 1972 Model 79 £17.25 and Model 78 £15.00.
      H.T.H.

Коментар

Аз сигурно мога да ти намеря части или "специална" муниция за въздухарката от остров Дъждоландия ама цените няма да ти харесат, тук за всичко що е "ретро" , винтидж му викат, искат по един бъбрек и минимум кило пари, ако си много на зор, кажи на Л.С.
        Бъдете живи и здрави!

Коментар

• trapper
          trapper коментира
          Редактиране на коментар
          Верно ли? На 16th May, 2019 10:00, са я продали за цели 30 паунда!
          https://www.reemandansie.com/auction...lot=37448&sd=1
          Да не е следствие от Covid-19?

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          Нормално е ако е специализиран боеприпаса или от много години излязъл от употреба да е скъп . Производството на малки серии винаги е скъпо . Нагледен пример са боеприпасите за ТТ 7.62 х 25 . Понеже този калибър е на въоръжение още само в Китай и Северна Корея нито един голям европейски производител не пуска голяма серия нови патрони и примерно новите на S & B и П.П. не падат под левче .
          Последно редактирано от sek.1; 10-06-24, 10:47.

.22 са чашки 4.5мм, не се вкарвайте зорлем във филми.

Коментар

• nbajani
          nbajani коментира
          Редактиране на коментар
          Нещо яко си объркАл мерки и теглилки.

​​​​​​​4,5мм. *чашки* съответстват на 17ти  калибър.

.22 отговаря на 5.6 мм. Чашки 5.5 са същите защото точността на изработката им е "геодезическа". Въпросната цев ще ги "духа" без проблем.
        Сега на въпросите:
        1. Не зная
        2. Не зная
        3. Не
        4. Не в БГ.
        Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

Като гледам класическа чупеща се въздухарка . Английското оръжие като цяло е доста непопулярно извън Англия а и не вярвам да има нещо толкова конструктивно сложно в нея с което да не може да се справи при нужда всеки оръжейник .
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Това може да важи за огнестрелното, но не и за въздушното. А Дианата е английска само на хартия. И конкретно Диана,винаги е била класика сред пружинните въздушни пушки.

Коментар

• sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              Диана само че калибър 4.5 беше най масовата въздушна пушка някога в ОСО . Повредените от цяла България идваха за ремонт при нашия оръжейник така че съм видял сигурно стотици такива разглобени . Навремето имаше два - три силни производителя на спортно въздушно оръжие в света . Сега Китай и Турция заляха света с евтино въздушно оръжие . Определено поне турското хич не е лошо .

• kameno karp
              kameno karp коментира
              Редактиране на коментар
              При нас Диани нямаше. Стреляхме с Файнверкбау и Славия. И тъй като се интересувам и стрелям с ВО (РСР) отковенно мога да заявя,че турските пушки са жив ташак. Читава пружинка никога не са имали,а РСР искат доста пипанат за да станат що годе прилични.

• sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              Един колега има Хатсан 85 мисля че е най евтиния нещо от рода на 130 - 140 лева . Поне още за тия няколко години които я има си стреля доста прилично естествено за тия пари едва ли може да гоним олимпийски постижения . До сега няма случай с нея на 25 - 30 метра да не съм уцелил бирена капачка от първия път . За тия пари това е повече от добре .

Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
            Това може да важи за огнестрелното, но не и за въздушното. А Дианата е английска само на хартия. И конкретно Диана,винаги е била класика сред пружинните въздушни пушки.
            Ако говорим за гладкоцевно ловно огнестрелно, то за мен няма по качествено и популярно оръжие в света ат Английското. За пружинните Диана съм съгласен.

Коментар

• sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              В Англия от векове лова е спорт и хоби на най богатите благородници . Съответно всичко свързано с него е безбожно скъпо по нашите стандарти .

Първоначално публикуван от dancoo Преглед на мнение
            .22 са чашки 4.5мм, не се вкарвайте зорлем във филми.
            5.5 имах предвид, не знам защо съм написал 4.5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X